Nå går det virkelig mot høst 🍁, og vi må dessverre si ha det til sommern 😔. I dette innlegget har vi samlet våre beste høstretter fra forskjellige nasjoner som du kan kose deg med, så mørketiden som kommer ikke blir like deprimerende.
- Første retten vi kan anbefale er Botswanas nasjonalrett – oksekjaker med polenta og portvinssaus.
- Andre retten er Georgias nasjonalrett – kachapuri, som også er en rett fra vår topp 10-liste. Det er ikke akkurat en typisk høstrett, men den varmer godt, og er et fint alternativ til pizza.
- Tredje retten er faktisk Afghanistans nasjonalrett – kabuli palaw. Den passer bra på høsten nettopp fordi lam er en av hovedingrediensene, og høsten er kjent for å være en periode hvor man kan spise en del lam.
- Da visste du sikkert at den fjerde retten ville være Norges nasjonalrett – fårikål? Fårikålens dag er rett rundt hjørnet, nærmere bestemt 28. september.
- Albanias nasjonalrett Tavë kosi, er også en rett som bruker lam, men i en grateng om man kan kalle det det. Vet du at du kommer til å spise en del lam denne høsten, er det verdt å prøve seg på denne retten.
- Neste er Kongos nasjonalrett – Moambe. Den funker bra som en høstrett på grunn av tomatssausen som kyllingen er i.
- Da kan vi også slenge med Ghanas nasjonalrett – fufu og kyllinggryte, som er lik Kongo’s nasjonalrett på mange måter. Bortsett fra at i den ghanesiske retten har de fufu, en type deig som tilbehør i stedet for ris.
Ungarns gulasj er en klassisker på høsten.
- Det går ikke an å komme seg utenom Ungarns nasjonalrett – gulasj. Dette er en av de beste høstrettene vi vet om. Har du ikke lagd den før, vet du ikke hva du går glipp av.
- Moldovas nasjonalrett – mamaliga er en enkel polentarett, man godt kan spise som en lunsj.
- Mongolia er et land som har en gjennomsnitts temperatur på -4 grader, så de vet litt om hva som er godt å spise når det begynner å bli kaldt ute. Derfor er Mongolias nasjonalrett – buuz, verdt å ha med på lista. Det er også desidert en en av beste rettene jeg (Kaayne) vet om. Buuz er rett og slett store dumplings som varmer godt.
- Filippinenes nasjonalrett – adobo (photoshop?😂😞) er en rett som på en måte blir en type gryterett, men ikke helt. Det er uansett et stort pluss at man kan bruke masse god ribbe i maten.
- Portugals nasjonalrett – bacalao kan lages på mange forskjellige måter, og denne oppskriften passer godt som et høstmåltid.
- Lesothos nasjonalrett – chakalaka er en rett som kan minne om chili sin carne, og passer utmerket som en varm høstrett.
Ukrainas borscht er også en typisk høstrett
- Swazilands nasjonalrett – struts med søtpotet og kremet sopp og rødvinssaus sier seg selv at må være på denne lista på rødvinssausen. Har du ikke smaks struts? Det er kjempemørt, og minner egentlig mer om biff.
- Og til sist, men ikke minst; Ukrainas nasjonalrett – borscht. Ser du rødbeter på butikken og vet ikke hva du skal bruke de til, da er borscht den perfekte retten til rødbeter. Denne retten kan være både vegetar og med kjøtt. Det velger du lett selv, ved å enten tilsett pølsebiter eller ikke.
Har du tips til andre gode høstretter, la oss vite om det i kommentarfeltet!
0 kommentarer