Lag ramen med ribberestene

Ramen ribbe oppskrift ribberester
Bruk ribberestene til å lage denne smaksrike ramenoppskriften.

 

Det er ikke ofte vi nordmenn spiser ribbe i løpet av et år, men når vi først spiser det så blir det som regel alt på en gang i jula. Og da orker vi ikke tanken på mer ribbe før neste jul.

Det er litt trist at det er sånn mange tenker om ribbe, når ribben kan brukes til så veldig mye annet enn bare den vanlige juleribba.Ramen ribbe oppskrift

Siden alle er så opptatte av å ikke kaste mat for tiden, tenker jeg det er lurt å kunne denne oppskriften så du ikke ender opp med å kaste alle ribberestene.

 

Ingredienser

 • ca. 400 gram ribberester uten svor.
 • omtrent 2 liter vann
 • 1 dl østerssaus
 • 1 ss riseddik
 • 5 vår løk
 • Koriander
 • 3 – 4 ss soyasaus (den grønne med lite salt)
 • 3 egg
 • 2 pakker nudler med kyllingsmak
 • Sriracha
 • Bonito-flak (kan sløyfes)
 • Lime
 • Noen brokkolibiter
 • Sukkererter

Fremgangsmåte

 1. Kok eggene i 6 minutter.
 2. Skjær vekk svoren på ribben, del de opp i tykke bacon skiver og stek de litt i en stekepanne for å brune de. Ta de deretter ut og del ribbeskivene opp i stykker som får plass i en skje.
 3. Kok opp 2 liter vann i en stor kjele og ha i krydderet som følger med nudlene, samt østerssausen, soyasausen, riseddiken, brokkolibitene, sukkertertene og ribbebitene. Skru ned varmen og la småkoke mens du gjør klar nudlene.
 4. Kok nudlene i en annen kjele slik det står anvist på pakken.
 5. Ha ønsket mengde nudler over i en skål, hell over ramensuppen med ribbebiter, sukkererter, brokkoli og vårløk. Dryss over bonitoflak. Ha på koriander, lime og ønsket mengde sriracha. Topp det hele med egg som er delt i to.
 6. Kos deg med en asiatisk vri på jula.

 

Håper du likte oppskriften, og at det er noe du kan tenke deg å lage selv. Det trenger ikke å følge oppskriften slavisk. Ha gjerne i skiver med gulrøtter i stedet for brokkoli eller andre typer grønnsaker. Det velger du helt selv. Men bruk gjerne det du har i kjøleskapet fra før.

 

Les også vår andre vri på bruk av juleribba.

Mine 5 favorittpodcaster

Jeg er helt avhengig av podcaster og har pløyd gjennom det meste som er. Jeg startet med Tusvik og Tønne da jeg pendlet mellom Oslo og Moss for noen år siden. Da jeg ble arbeidsledig i høst ble jeg gående mye alene i eget hode og podcaster ble redningen. Her skal dere få mine favoritter:

 1. Min desiderte favoritt om dagen er en amerikansk podcast som heter Tigerbelly. Det er en ren underholdningspodcast der man ikke lærer en dritt, men jeg ler alltid av verten Bobby Lee, og latter har vært høyt prioritert denne mørke høsten. Det er ofte gjester fra humorverdenen i studio, som f.eks Bill Burr, Chris D´Elia og Eric Stonestreet.
 2. Hver gang Berrum og Beyer legger ut en ny podcast lar jeg andre podcaster vente. Jeg elsker humoren deres og identifiserer meg med temaene de tar opp. 
 3. Hvis jeg vil ha meg en skikkelig latterkule tyr jeg til Friminutt med Hermann Flesvig og Mikkel Niva.
 4. Konspirasjonspodden er en av storfavorittene fordi jeg synes konspirasjonsteorier er kjempegøy. I denne podcasten får man servert både spenning og humor i samme skje. Episodene er ikke for lange (kunne gjerne vært litt lengre for min del), som gjør det til fin underholdning på bussturen for eksempel.
 5. H3 Podcast er amerikansk og tar for seg mye av det som skjer på internett. Her diskuteres memes, popkultur og andre nyheter i tillegg til personlige historier fra vertene. Ofte er det gjester med, som Post Malone, Pewdiepie og Steve-O

Anniken Thue podcaster

 

Andre podcaster jeg anbefaler: Satiriks redaksjonsmøte, The Joe Rogan Experience, Må på behandling, Sånn er du, Ted Talks daily, Tusvik & Tønne, Ear Biscuits, Stuff you should know

Anniken