Et bloggerpars utfordringer

 

Som blogger møter man faktisk en rekke utfordringer, og som to  bloggere møter man faktisk dobbelt så mange utfordringer. Jeg skal lage en liste til deg, så får du se:

 

 1. Det høres mye finere ut med “en bloggers utfordringer”, men det kan vi ikke skrive siden vi er to. Vi opplever ofte at vi fremstår som en bedrift, men vi er faktisk mennesker vi også. Akkurat sånn som deg, og Justin Bieber.
 2. Diskusjoner. Mange unødvendige diskusjoner som ikke fører noensteds. “Vi må gjøre ett eller annet stort med bloggen nå. Jeg har tenkt på det i hele dag.”  “Ja! Jeg vet!! Jeg også. Er skikkelig gira på å gjøre noe som slår skikkelig an!! Men hva? Har du noen ideer?” “Nææh..Egentlig ikke. Du? ” “nei..” ———–
 3. Dette gjelder alle bloggere: Vi er Pr-kåte og litt naive. Vil bare bli sett. Sier ja til alt. Vi har sagt ja til å være med på Matkontrollen på Tv2. Begynner å bli ganske svette nå for vi tror ikke det kommer med at vi har blogg engang(!!!). Vi er egentlig bare noen sånne tullinger som driter oss ut skikkelig på landsdekkende tv. Hjelp. Ikke se på Matkontrollen.
 4. En typisk lørdagskveld der vi skal se film og være kjærester sammen ender altfor ofte med fotoredigering og andre bloggrelaterte aktiviteter. Romantisk sa du? 
 5. Forskjellige preferanser og uenigheter om hva som hører hjemme på bloggen. Det er utrolig vanskelig å vite hva du og de andre 3 leserne vil se. Vi vet ikke engang hvem som er målgruppen vår. Muligens har Kaayne en annen målgruppe enn meg (haha).
 6. Vi har ikke tid til å vente på at den andre gjør bloggting. Kaayne har f.eks veldig dårlig tid til å vente på at jeg tar bilder av maten. Det blir sykt amper stemning. Kaayne vil jo bare spise maten han har laget, stakkars. Selv hater jeg at Kaayne tilbringer tid foran laptop. Tror ikke Kaayne liker at jeg bruker for mye tid heller. Merker at han puster veldig tydelig borti sofakroken der han sitter for seg selv. Derfor får jeg spare resten av denne listen til en annen gang, for dette var egentlig bare innledningen.

 

Vi sneiks da!

-Anniken

Vietnamesisk på Løkka

miss gin baguette banh mi vietnam nasjonalrett take-away restaurant oslo grünerløkka beste topplisten topplista spiseguide travel guide eating eat where to hvor å spise fast food nasjonalgastro godt asiatisk asia ribbe

 

 

Sjekk ut take-away sjappa Miss Gin på Løkka. Der serverer de vietnamesisk street food, big boi. Utrolig god denne derre sandwichen Bánh mì, som forøvrig er en av Vietnams nasjonalretter.

 

Etter franskmennenes kolonitid i Vietnam, lagde vietnameserne en egen vri på baguetten. De har i blant annet koriander, soyaglasert svineribbe og har gjort den litt mer spicy enn en vanlig baguette.

 

Kjøp dere en slik baguette, den er fasansmeg 100 ganger bedre enn det du finner på subway. 

  

 


 

 

Her kan dere se Gỏi cuốn, enda en av Vietnams nasjonalretter. Det er vårruller — ikke gjennomsiktige sjøpølser som mange tror — lagd med blant annet rispapir, scampi, svin og mint. Denne var ikke Kinnern (Anniken), så fan av. Hu syntes kombinasjonen av smaker ikke gjorde den så god.

 

Jeg synes ikke akkurat den var kjempegod heller, men den var helt greit. Smakte litt lite egentlig, men den var frisk, og lett.

 

Hos Miss Gin virker det som om det er mesteparten vietnamesere som kjøper maten sin. Det er et godt tegn. Godkjent av sine egne. Går du forbi er det verdt å slå seg ned noen minutter der, mens du hører de snakke det rare språket sitt. Og ser på deg rart, og ler mens de ser på deg og snakker vietnamesisk. Neida, de er koselige, sånn på ekte.

 

 

-Kaaynærn 

 

 

Satt ut av spill

Hei!

Det har vært stille på oss den siste tiden. Du har kanskje vært bekymret for oss, og vi håper ikke det har gått utover din evne til å fungere normalt.

Det kommer ikke noen nasjonalrett med det aller første. Vi begynte å lage en deilig vegetarisk rett i helgen, før omgangssyken sugde livsgnisten ut av oss. De siste dagene har begge hengt med hodene i doskål og pose, og Ingenting virker mer frastøtende i dag enn den vegetariske gryten vi var så sultne på før helgen. 

Vi satser på å være tilbake med oppskrift i helgen hvis ikke vi blir smittet igjen, noe som er fullt mulig- derav navnet, omgangssyke

Vask hendene dine hele tiden. Hold deg unna barnehager og andre bakteriebomber. La andres mat være andres mat. Unngå omgangssyken. For når den er kommet er det ingenting som hjelper.

Ikke glem å følge oss på facebook for oppdateringer! 

Ha en fin kveld!!!! 🙂 🙂 🙂

<3 Kinnern (Anniken) 

#omgangssyke #syk

Den beste kjøttfrie tacoen

fredagstaco kjøttfri vegetar taco bønner arla mozzarella populær mat oppskrift hvordan lage tilberede topplisten matbloggere matblogg nasjonalgastro

 

Denne oppskriften på kjøttfri taco vil få deg til å lure på hvorfor du i det hele tatt har trengt kjøtt i tacoen din. Jeg tuller ikke. Lag den og fortell oss at du savnet kjøttdeig.

 

 

 

Vi lagde små kuler av galiamelonen bare for syns skyld, men det gjør en ekstra liten vri på tacoen. Du kan kjøpe en sånn uthuler på steder som Rafens. Dette kan du også gjøre med agurk om du vil ha det på tacoen i stedet.

Ingredienser hjemmelaget tacokrydder

 • 1 ss oregano
 • 2 ss korianderfrø
 • 1 ss salt
 • 1/2 ss kayennepepper
 • 2 ss spisskummen
 • 2 ss fennikelfrø

 

Fremgangsmåte tacokrydder

 1. Knust alt sammen i en morter og ha restene på en fin glasskrukke og skriv “verdens beste tacokrydder” på. Oppbevar i en skuff, eller en hylle unna varme.

 

 

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdiglaget tacokrydder, men trust me! Denne smaker mye bedre.

 

 

Ingredienser guacamole

 • ca 1-2 ss creme fraiche
 • Innholdet fra 1 moden avokado
 • smak til med salt og pepper
 • litt saft fra en sitron, slik at guacamolen ikke blir brun

 

 

Fremgangsmåte guacamole

 1. Mos alt sammen med en gaffel

 

 


 

 

Ingredienser til resten av tacoen

 • 1 boks svarte bønner skylt i vann
 • En god del sjampinjonger delt i biter
 • 1 pose Arla mozzarella
 • ½ ts MSG-pulver. Det er en smaksavrunder. Du kan lese mer om det her. Dette får du kjøpt på blant annet grønnsaksbutikker for 20kr.
 • 1/2 galiamelon kuttet i små biter, eller annen type melon. Vi synes galiamelonen funket bra fordi det var som en søt erstatning til agurk)
 • 1 boks mais
 • 1 isbergsalat hakket
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 boks hakkede tomater
 • Saften fra 1 lime til å ha over tacoene
 • 1 boks taco-skjell/lefser. Jeg foretrekker tacoskjell nettopp på grunn av at det gir den knasende konsistensen som kontrast til alt fyllet.
 • 2 hvitløksfedd finhakket
 • ½ løk hakket i biter
 • 1 potte koriander som garnityr

 

 

Fremgangsmåte taco

 1. Ha de delte sjampinjongene i en pose sammen med 2 ss av tacokrydderet og 2 ss olje. Knyt posen og ris litt på den så krydderet får fordelt seg ordentlig. Legg posen i kjøleskapet og la soppen marinere i 30 min eller lenger.
 2. Varm stekepanna med litt smør, og ha i hvitløken og løken. La det steke et par min på medium varme før du tilsetter soppen.
 3. Stek soppen lenge nok til at mesteparten av vannet har rent ut av de. Så har du i tomatpuréen og steker litt til.
 4. Deretter har du i de grovhakkede tomatene på boks.
 5. La alt steke i 10 min på lav-medium varme, mens du kutter opp salaten og gjør i stand resten av bordpyntet så det blir koselig.
 6. Ha i de svarte bønnene og stek til de blir gjennomvarme.
 7. Pynt tacoen med det du vil av ingrediensene og kos deg!

 

Likte du det du leste? Trykk liker eller del innlegget med en venn, så blir vi glade!

Anniken og Kaayne

 

#taco #fredagstaco #populærmat #godt #kjøttfri #vegetar

Høst på Geitmyra

 

 

 

Geitmyra ser herskapelig ut.

 

 

 

 

 

 

 

Pass på! Du har nettopp oppdaget tre-gnomen! Trå varsomt!

 

 

 

 

 

 

 Hva er det som lusker utpå jordet?

 

 

 

 

 

Aaah! Vi har blitt transportert til 1355. Selvfølgelig! Endelig funket titsmaskinen. Dette er perioden etter svartedævven, da det fantes rikelig med land å ta. Så det var bare å sette i gang å akkumulere landområder. Skaff dere #tidsmaskin. Det er fett. Sjekk amazon.com

 

 

 

 

#trendy kinnern 

 

 

#zoolander3

 

 

 

 

Yay! Kaaynern har det gøy med blader!

 

 

 

 

 

Freya synes også det er kjempegøy!

 

 

 

 

😐

 

 

 

Kinnern synes ikke det var så gøy (på bildet i hvert fall).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er det høsting og gjødsling om hverandre 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøleskapsgrøt

kjøleskapsgrøt enkel havegryn

 

Denne oppskriften er dedikert til deg som hater å lage frokosten din tidlig om morgenen. Denne lager du lett kvelden før, og står klar til deg i kjøleskapet dagen etter. Lager du en stor nok porsjon står den klar til nestemann også. Om det bare fantes en måte å ha kaffen klar på morgenen også… butler?

 

 

 

Ingredienser

 • 1 del små havregryn
 • 1 del eplejuice
 • 1 del valgfri melk

 

Fremgangsmåte

 1. Bland alt sammen og sett i kjøleskapet over natten.
 2. Ha oppi det du selv vil for å smaksette grøten. F. eks nøtter, eplebiter, blåbær, mango, bringebær osv.

 

Iskrem med kaviar

iskrem med kaviar ørretkaviar ice cream caviar nasjonalgastro godt oppskrift tilberede hvordan lage

Back to the 80s 

Dette har du kanskje ikke tenkt på, men iskrem og kaviar smaker faktisk ganske godt sammen. Det er noe med det salte og det søte som gjør dette, ikke bare til en merkelig dessert, men en som utfordrer smaksfordommene. Pluss at det er en litt gøyal rett å servere gjester, pass på at de ikke er kresne da.

Ungen vår elsket det fordi hun ikke har disse smaksfordommene vi voksne har.


Vi har heldigvis tenkt på vegetarianerne her! Yay! Det finnes en svart kaviar som er laget av sjøgress. Vi synes personlig denne var bedre en den oransje ørretkaviaren. Både konsistensen og smaken er god og mild, med ingen sjøsmak. Du får kjøpt denne boksen på steder som Ica til kun 17 kr. 

Ingredienser til hjemmelaget iskrem

 • 8 eggeplommer
 • 100 gram sukker
 • 5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

 1. Pisk eggeplommene og sukkeret sammen i en egen bolle.
 2. Pisk fløten til krem i en annen bolle, og hell over i samme bolle som eggeplommene og sukkeret.
 3. Sett i frysern, og rør om etter omtrent 1 time for å passe på at det ikke danner seg iskrystaller.

 

DEN DEMOKRATISKE REPUBLIKKEN KONGO – MOAMBE

 

Nå føler vi det var på tide med en afrikansk rett, og denne har potensialet til å være en god høstmiddag.

 

 Det er mye forferdelig som skjer i DRK (demokratiske republikken Kongo). Joseph Conrad ga et ganske beskrivende bilde av området i boka ‘Heart of darkness’ fra 1800-tallet.

 

DRK er midt i tjukkeste Afrika og det finnes mange gerilja-gjenger der som driver systematisk voldtekt av kvinnene i landet. Noe som gjør at det regnes som et av verdens minst trygge land å være kvinne. Landet avler også barnesoldater og har krypskyttere. Bare noen dager siden ble 4 nasjonalparkvoktere drept av krypskyttere. Nå høres det kanskje ut som vi bare ramser opp jævlige ting om landet, men det finnes jo fine ting også.

 

Landet har utrolig spennende og fin natur. Bare dumt at vi andre ikke kan oppleve det pga geriljakrig osv.

 


(Bilde: Wikicommons)

 

 

Også må vi ikke glemme disse karene som står her og presser palmenøttolje. De virker jo koselige da. Se så glad han på venstre er. 

 

 

Snakker om palmenøtt. Det trenger vi til denne retten. Det er ikke vanlig palmeolje som du kanskje tenker på, men ‘palm nut oil concentrate’. Det er slikt du finner de stedene det selges afrikanske dagligvarer, og det har de heldigvis i Storgata, Oslo. Her på nydelige Vickys Tropicanas (som også selger hair extensions) har de mye gøyalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyggelig kar i kassa, men hva skjer med det avkappa hodet øverst i bildet?

 

 

 

 

Dagen etter var det 3-årsbursdag for Mathallen. De ga derfor bort gratis kake og popkorn med smeltet karamell helt over.

 

 

 

 

 

 

Popkornet og kaka passet overraskende godt sammen. De to konsistensene var bare en perfect match. For ikke å snakke om det søte og salte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelda Ekiz, fra blant annet Newton og Anno, var på Mathallen for å vise litt forskjellige eksperimenter for å underholde barna. Hu er rå i kjeften. Hun snakket blant annet om å tisse en gutt på tunga hehe.

 

 

 

 

Så var det duket for ‘last man standing’, en chilikonkurranse med Chili Klaus som vert. Alle deltagerne fikk en chili de skulle spise samtidig, mens Chili Klaus bare fortsatte å fylle på med chili til de som ikke trakk seg. Alle skulle ryke på et eller annet tidspunkt. Det var bare et spørsmål om når, og hvor forferdelig elimineringen kom til å bli.

 

 

chilikonkurranse mathallen oslo grünerløkka chili klaus danmark kongo carolina reaper sterkt tårer nasjonalgastro

 

 

Her kan dere se at deltagerne ble veldig triste etter å ha hørt nyheten om de 4 nasjonalparkvokterne som døde bare noen dager siden. Han til venstre bøyer til og med hodet, og lukker øynene i stillhet, mens de andre er på gråten.

 

 

 

chili klaus mathallen oslo grünerløkka matblogg nasjonalgastro matbloggere carolina reaper barn deler ut

 

 

 

Etter konkurransen delte Chili Klaus ut sterke chilier til unger som var uvitende om deres nærliggende chilidød. Bless their young souls.

 

 

 

chilikonkurranse mathallen oslo grünerløkka chili klaus danmark kongo carolina reaper sterkt tårer nasjonalgastro

 

Kaaynærn klarte å få fatt på verdens sterkeste chili av Chili Klaus. Nemlig Carolina reaper. Å sammenligne denne med en jalapeno, blir som å sammenligne kjøttboller og en sofa. Men den kongolesiske nasjonalretten inneholder chili, så denne kan vi sikkert bruke.

 

 

Chili Klaus: Denne må du være forsiktig med. Den er veldig sterk.

 

 

Vi ble litt redde.

 

 

 

bent stiansen trond viktor gausdal mathallen oslo grünerløkka konkurranse kokkekonkurranse

 

 

 

Så var det kokkeduellen mellom Michelin-kokkene Bent Stiansen og Tom Viktor Gausdal. 

 

 

 

 

 

 

Hvem vant? Vet ikke. Vi var sultne og ville heller begynne på vår egen mat, i stedet for å se på noen andre lage sin. 

 

 

 

 

Her er det noen andre som også venter på mat 

 

 

Ingredienser

 • Kylling, ca. 1 kg eller litt mer
 • 2 Tomater på boks, eller 1 San Marzano, slik vi brukte, som du kan få tak i hos ‘Gutta på haugen’.
 • 1 Løk kuttet i biter
 • Salt
 • Chili, ønsket mengde.
 • Saften fra 1 sitron eller 1/2 grapefruit
 • 2 dl “Palm soup base”/ eller peanøttsmør kan også brukes
 • 1 pose spinat

 

 

 

 

Fremgangsmåte

 1. Del kyllingen inn i store biter. Du kan se en enkel måte å gjøre det på her av Gordon Ramsay. Følger du den video så kommer det til å gjøre livet ditt en del enklere.
 2. La kyllingbitene marinere i litt salt, pepper, chili og sitrussaft i ca. 30 min.
 3. Brun kyllingbitene raskt i en stekepanne. Legg de til side.
 4. Stek løken i en stor nok gryte med litt smør i et par minutter til den blir gyllenbrun.
 5. Ha kyllingen oppi, samt tomatene på boks, palm nut oil og nok vann til å dekke kyllingen.
 6. Legg også spinaten oppi (eller hva annet du har tilgjengelig av grønnsaker. F. eks kål i skiver, gulrøtter, blomkål osv.).
 7. La gryta putre uten lokk (for å redusere sausen) i omtrent 1 time til 1 og en halv time på lav varme. Pass på at gryta ikke tørrkoker. Da etterfyller du med mer vann.
 8. Smak til med salt, pepper og chili (og annet krydder du vil ha i, men da følger du ikke retten slik den blir lagd i Kongo).

 

 

 

 

 

Kyllingen vi valgte å bruke er fra Stangeriet på Mathallen, Oslo. Der vet du at du får god økologisk kylling som har levd et godt liv.

 

 

 

Hva vi synes om maten

 

 

 

 

 

 

Kaayne: Den kyllingen var helt nydelig og mør, men selve sausen smakte ikke så mye egentlig. Den minnet meg egentlig om den nigerianske retten jollof rice. Den smakte tomat, men ikke så veldig mye mer enn det egentlig. Derfor anbefaler jeg dere andre å krydre retten med det dere ønsker for å få den til å smake mer.

 

For å gjøre det til en afrikansk type fårikål kan dere ha i kål i retten også. Jeg tenker det vil gjøre retten god, og et par ss med Worchestershiresaus. Prøv dere fram. Denne sausen er egentlig en base som man kan ha mange andre ingredienser i.

 

Vi tenkte å følge oppskriften slik den er i Afrika, fordi de sikkert ikke har tilgang på kål osv. Nå har vi prøvd det for dere, så dere vet at dere kan krydre den med mer.

 

Jeg var redd for at retten skulle bli for sterk pga Carolina reapern, en jeg smakte faktisk nesten ikke no chili.

 

 

 
 

 

Anniken:

Denne var god, men det var liksom noe som manglet. Det skulle vært litt mer smak. Det var en veldig god base som hadde gjort seg med mer grønnsaker og litt mer krydder. Det skal legges til at jeg ikke er kjempefan av kyllingsmaken. Liker den best med en saus som smaker godt.

Retten er et godt utgangspunkt for en høstgryte med masse sesonggrønnsaker. Det er mulig å bytte ut palmenøttoljen med peanøttsmør. Det ville jeg gjort hvis vi skulle laget den igjen.

 

 

 

 

 

 

Bon appetit!

 


 

 

 

#kongo #moambe #nasjonalrett #kylling #stange #stangekylling #bentstiansen #tomviktorgausdal #afrika #ris #sanmarzano

Høst i Botanisk hage

Hei!

I dag har vi vært ute på tur i botanisk hage. Tok noen fine bilder vi ville dele med dere. I morgen skal vi lage en ny nasjonalrett som kommer på bloggen i starten av neste uke. Husk å følg med på snapchat for oppdateringer underveis i matlagingen og ellers i hverdagen (nasjonalgastro).

Ønsker dere en fin lørdagskveld!

botanisk hage oslo tøyen

botanisk hage oslo tøyen

botanisk hage oslo tøyen

botanisk hage oslo tøyen

botanisk hage oslo tøyen

botanisk hage oslo tøyen

botanisk hage oslo tøyen

botanisk hage oslo tøyen

#matblogg #nasjonalgastro #botaniskhage #høst #oslo