MOCHI // JAPANSK FROSSENDESSERT

nasjonalgastro mochi dessert frossendessert japan japansk youtube godt ris kokos glutenfri laktosefri

 

 

Vi har smakt på den japanske frossendesserten mochi som er laget hovedsakelig av ris og kokos. Denne typen dessert finnes også i varianter hvor de ikke er frosset. Se våre reaksjoner i videoen under.

 

 

 

 

 

SPIS VERDEN FØR VERDEN SPISER DEG!

 

Asiatiske fiskeboller

fiskeboller nasjonalgastro asiatiske hverdagsmat karri enkel oppskrift middag middagstips asiatisk

 

Fiskeboller er hverdagsmat, men hvorfor lage de så sjukt kjedelig når du kan gjøre en liten vri på oppskriften. Du pleier jo uansett å ha i karri i sausen, så da er du godt på vei til å gjøre den asiatisk allerede. 

Ingredienser

 • 1 boks fiskeboller, den typen du liker best
 • 1 boks lett/fet kokosmelk (400ml)
 • 1/2 ts karri
 • 1 ss fiskesaus
 • 1/4 fiskebujong
 • Koriander
 • Ca. 1 ss soyasaus med lavere saltinnhold (den grønne kikomann-flasken)
 • 1 stor ss plantebasert stekesmør
 • 2 store ss hvetemel
 • Smak til med saften fra omtrent 1/2 lime

 

Fremgangsmåte

 1. Steke mel og smør i et par minutter i en stor kjele, pass på å røre hele tiden. Blandingen skal ikke brunes.
 2. Spe i kokosmelken og fiskekraften fra fiskebollene og kok i 10 – 15 min for å bli kvitt all melsmaken.
 3. Ha resten av ingrediensene bortsett fra fiskebollene og rør godt om. Smak til med limesaft, skru av varmen og ha i fiskebollene. Legg lokk på gryta og la fiskebollene trekke til de blir gjennomvarme. Pass på å røre litt innimellom mens fiskebollene trekker.
 4. Servér på en tallerken med masse koriander på fiskebollene. Du kan også hakke opp litt koriander som du har i selve sausen om du vil det.

 

Tips! Ha gjerne broccoli, revet gulrot eller ruccola ved siden av. 

 

 

 

 

SPIS VERDEN FØR VERDEN SPISER DEG

OSLOS BESTE BURGERSJAPPE

Troys Troy's nasjonalgastro burger oslos beste hamburger oslo burgersjappe torggata burgerrestaurant josper grill matblogg matbloggere norges beste topplisten reiseguide reise travel guide where to eat best burge in oslo restaurant den beste burgeren billig godt

 

 

 

Dette er Oslos desidert beste burgersjappe. Det er liksom the burger spot to end all other burger spots i Oslos burgergate – nemlig Torggata.

 

 

 

 

Det vi liker best med burgern er det at den er grillet på en Josper grill som gir burgern den ordentlige grillsmaken fra kullene. Det er ikke bare Troy’s som har Josper grill. Det har også f.eks Illegal burger, som tidligere er kåret til Oslos beste burger av Aftenpostens lesere 2 år på rad

 

Hamburgerbrødet skiller burgern fra de andre konkurrentene

Men, det som skiller Troy’s fra blant annet Illegal burger og mange av de andre burgersjappene i Oslo er hvor “enkelt” det er. Sjappa er ikke noe spesielt fancy, de vil bare lage ordentlig gode burgere til de som er sultne. Prisen er lav i forhold til hva du får. For 93 kr får du en “Clasico”-burger til å ta med i en liten pappboks, lik de man ofte får fra take-aways i f.eks L.A. Og viktigst av alt, noe som gjør at Kaayne ikke klarer å få nok av burgerne fra Troy’s er selve burgerbrødet – tro det eller ei. Vi vet ikke hva oppskriften er, men de steker burgerbrødene på Josper grillen, noe som også gir en god variert konsistens og smak.

 

Hamburgerbrødet har også en ordentlig saftig tyggemotstand, det er virkelig nydelig å ta en bit av burgern og å oppleve smakene fra burgerbrødet helt inn til selve burgerkjøttet, som også er til å sikle av. Og den enkle dressingen til “Clasico”-burgern (classic dressing) – noe som virker som en type majones med tilsatt smaksavrunder – er bare en match in heaven.

 

 

 

Servicen på stedet er også helt fabelaktig. Man kan merke på han som driver stedet at han gjør det fordi han liker det. Det kan ta noe tid før burgern er ferdig, men det er søren meg verdt det.

 

Om du bruker Foodora kan du bestille burgerne gjennom de, men det anbefales å bare ta turen ned til selve stedet for å få den så fersk som mulig.

 

 

 

 

 

 

Det vi prøver å si er at; om du er i nærheten av Torggata, nei, om du er i Oslo, så MÅ du prøve en burger fra Troy’s. Kaayne anbefaler “Clasico”-burgern.

 

 

 

 

 

 

Protip: stedet holder åpent til kl 03:00 i helgene, så om du har lyst på den BESTE nattmaten noensinne…stikk innom Troys.

 

 

 

Spis verden før verden spiser deg!

Kaffefestivalen Kaffikaze 2017

kaffikaze nasjonalgastro kaffe kaffefestival tim wendelboe røst 2017 mathallen oslo norge norway coffee festival

 

 

Kaayne har vært på kaffefestivalen Kaffikaze nede ved Mathallen, Oslo. Se videoen under for å høre Kaayne’s skildring av festivalen, og hva han fikk smake på…mest sannsynlig kaffe og litt til kaffe.

 

 

 

 

 

 


 

 

Spis verden før verden spiser deg.