Hvordan steke verdens dyreste kjøtt – kobe / wagyu biff

hvordan steke wagyu biff
Wagyu-biff varierer i pris i forskjellige land, men anses som det dyreste kjøttet i verden.

 

For å feire at jeg har fått 10 000 følgere på instagram så måtte jeg virkelig slå på stortromma. Derfor gikk jeg til innkjøp av verdens dyreste biff.

Dette stykket med wagyu – som oversatt betyr japansk ku – fikk jeg tak i på Strøm-Larsen på Torshov i Oslo for 2400 kroner kiloen, for en klasse A4. Og fettmarmoreringen på biffen er på et helt annet nivå enn en vanlig entrecote.

Klassen A5 er en grad over A4, og er den beste Wagyu-biff man kan få tak i. Prisen på den kan ligge opp mot 4600 kroner kiloen, men den er også vanskeligere å få tak i.

Ikke alle wagyu-biffer er kobe-biff, og grunnen til det er for at det skal kalles kobe biff, er det nødt til å komme fra stedet Kobe i Japan.

Forskjellige måter å tilberede

Det finnes mange forskjellige måter å tilberede wagyu biff, men dette er den måten jeg gjorde det på, og som jeg har blitt anbefalt å gjøre. Fordi da smaker man mest mulig av kjøttet uten andre forstyrrende smaker. Noen mener at grilling gjør biffen bedre, mens andre mener at en potensiell røyksmak kan ødelegge. Og noen mener at å dype det i soyasaus kan gjøre den bedre. Men det er smak og behag.

Denne måten tar utgangspunkt i at du skal steke biffen i en stekepanne, med minst mulig annet tull enn litt Maldon-salt.

 

Ingredienser

  • Wagyu biff klasse A4 eller A5
  • Maldon salt

 

wagyu biff kobe oppskrift

 

Fremgangsmåte

  1. Salt kjøttet, men ikke for mye, og la biffen ligge ute i romtemperatur i ca. 30 min før du skal steke den.
  2. Varm opp en stekepanne til medium-høy varme. Jeg brukte en karbonstålpanne, og du kan også bruke nonstick eller støpejernspanne. Men det jeg merket om det ikke er en nonstick panne er at skorpen på kjøttet kan feste seg i panna. Jeg ville derfor anbefale å steke den i en nonstick-panne. Stek biffen i omtrent 1 min på hver side. Ta deretter biffen ut og del den i mindre skiver, og så steker du kantene på biffskivene i 30 sekunder på hver side.
  3. Så lar du biffen hvile i 3 – 4 minutter.
  4. Og så kan du nyte den beste biffen du noensinne har spist.

 

Bon ape tit!

 

 

wagyu biff kobe

 

 

 

 

 

 

Helt klart det beste, mest smakfulle stykket kjøtt jeg noensinne har spist.

 

 

Ekte italiensk pasta carbonara

pasta carbonara
Ekte italiensk carbonara lages uten fløte og med noe som heter guanciale.

 

En klassisk rett som jeg liker å kalle italiensk mac and cheese. Det finnes forskjellige versjoner av denne retten, men jeg velger å gå for den ekte, *tar tommelen til pekefingeren* originale versjonen med guanciale – som er speket flesk av svinekjaker – og uten fløte. Jeg vet ikke helt hvor folk har det fra at man skal ha fløte i carbonaraen.

Det kan hende det er fordi folk har oppfatningen om at det er en kremet saus, når det egentlig er en eggesaus. Når det er sagt, så vil jeg si at det ikke er alle som tåler egg like godt – f.eks dama mi – så derfor kunne det vært greit å bruke fløte. Men det blir helt klart en annen smak. Så om du ikke tåler egg, er ikke den ekte versjonen noe for deg dessverre.

For dere andre som kvalifiserer: her har dere oppskriften.

 

Ingredienser

  • 200 gram pasta, du kan bruke den pastaen du liker.
  • Litt over 100 gram revet parmesan, eller pecorino, (som har en skarpere smak men jevnes ut om du tar 50 % pecorino og 50 % parmesan).
  • 200 gram guanciale skjært i biter uten skinn, evt. pancetta eller bacon
  • 3 egg og 1 eggeplomme
  • Pepper

 

Fremgangsmåte

  1. Bland eggene sammen med osten og ha i ønsket mengde pepper.
  2. Stek guancialen på medium-lav varme til det blir krispy. Det tar noen minutter. Skru deretter varmen helt ned.
  3. Kok pastaen som anvist på pakken i en stor kjele med masse salt.
  4. Hell pastaen over i et dørslag men ikke la alt vannet renne av seg. Fordi pastavannet som sitter igjen på pastaen vil være med på å gjøre carbonarasausen smidigere.
  5. Hell pastaen over i stekepanna og bland guancialen godt inn. Deretter heller du over eggeblandingen og rører fort så eggene ikke koagulerer og blir til eggerøre. Blir sausen for tynn så har du bare oppi mer parmesan.
  6. Bon ape tit! (Ja, jeg vet jeg sier bon apekatt pupp).

 

Tips til pasta: En på Tik tok fortalte meg at det faktisk er best med tørr pasta fordi sausen setter seg bedre. Men at det også er lurt å gå etter den litt dyrere tørre pastaen som er mer ru, som gjør at den setter seg enda bedre.

 

Jeg vil også bare si 10 000 takk til over 10 000 følgere på instagram nå! Dette skal definitivt feires! Dere andre som ikke vet om instaen min kan følge meg der også @kaaynelagermat

 

PS. Det er mange som spør meg, men nei, jeg er ikke noe kokk, jeg er bare veldig glad i mat. Men derfor kan det hende jeg gjør feil i oppskriftene mine, så ikke nøl med å legge igjen en kommentar hvis du ser noe som ikke virker helt riktig, eller om det kunne vært et bedre alternativ. Så vet vi at de andre som leser også får den beste versjonen. Takk for at du leser!

 

 

Sykt digg! Og enkelt!

 

Enkel sjokoladefondant-oppskrift

enkel god sjokoladefondant
Dette er en enkel og god sjokoladefondant-oppskrift som du definitivt burde ha i repertoaret.

 

Jeg føler at dette er en oppskrift du kan imponere de fleste med. Den er god, virker avansert (selv om den egentlig ikke er såååå avansert), og kan lages i forveien og varmes opp rett før den skal serveres.

 

Oppskriften jeg har her er så god at jeg mener den kan serveres på de beste restaurantene i landet, og passer perfekt å servere til de fleste anledninger. Så denne oppskriften er det greit å ha opp ermet, som en slags go-to dessert. Så lenge du har mørk kokesjokolade så er du godt på vei til å kunne lage denne oppskriften.

 

Ingredienser:

  • 150 gram smør
  • 150 gram mørk kokesjokolade delt opp i biter
  • 110 gram siktet hvetemel
  • 80 gram vanlig hvitt sukker
  • 5 egg

 

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele sammen med sjokoladen på lav varme. Pass på å røre hele tiden så sjokoladen ikke brenner seg.
  2. Ta kjelen vekk fra platen og bland sukkeret godt inn. Og kjøl ned til røra er ca. litt varmere enn kroppstemperatur. Deretter har du i eggene, som du visper godt inn.
  3. Ha i melet litt og litt slik at det ikke klumper seg.
  4. Hell over i godt smurte store muffinsformer som du fyller opp 2/3 deler av veien. Sett deretter i forvarmet ovn på over- og undervarme 250 grader i 6 minutter. Og det må være akkurat 6 minutter.
  5. Servér med vaniljeis, dryss litt melis over og ha gjerne noen bringebær til.

 

Bon ape tit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvoret i dette uttrykket sier mer enn nok om hvor god denne desserten er.