Jeg føler at dette er en oppskrift du kan imponere de fleste med. Den er god, virker avansert (selv om den egentlig ikke er såååå avansert), og kan lages i forveien og varmes opp rett før den skal serveres.
Oppskriften jeg har her er så god at jeg mener den kan serveres på de beste restaurantene i landet, og passer perfekt å servere til de fleste anledninger. Så denne oppskriften er det greit å ha opp ermet, som en slags go-to dessert. Så lenge du har mørk kokesjokolade så er du godt på vei til å kunne lage denne oppskriften.
Ingredienser:
- 150 gram smør
- 150 gram mørk kokesjokolade delt opp i biter
- 110 gram siktet hvetemel
- 80 gram vanlig hvitt sukker
- 5 egg
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele sammen med sjokoladen på lav varme. Pass på å røre hele tiden så sjokoladen ikke brenner seg.
- Ta kjelen vekk fra platen og bland sukkeret godt inn. Og kjøl ned til røra er ca. litt varmere enn kroppstemperatur. Deretter har du i eggene, som du visper godt inn.
- Ha i melet litt og litt slik at det ikke klumper seg.
- Hell over i godt smurte store muffinsformer som du fyller opp 2/3 deler av veien. Sett deretter i forvarmet ovn på over- og undervarme 250 grader i 6 minutter. Og det må være akkurat 6 minutter.
- Servér med vaniljeis, dryss litt melis over og ha gjerne noen bringebær til.
Bon ape tit!
Alvoret i dette uttrykket sier mer enn nok om hvor god denne desserten er.
0 kommentarer