Enkel sjokoladefondant-oppskrift

enkel god sjokoladefondant
Dette er en enkel og god sjokoladefondant-oppskrift som du definitivt burde ha i repertoaret.

 

Jeg føler at dette er en oppskrift du kan imponere de fleste med. Den er god, virker avansert (selv om den egentlig ikke er såååå avansert), og kan lages i forveien og varmes opp rett før den skal serveres.

 

Oppskriften jeg har her er så god at jeg mener den kan serveres på de beste restaurantene i landet, og passer perfekt å servere til de fleste anledninger. Så denne oppskriften er det greit å ha opp ermet, som en slags go-to dessert. Så lenge du har mørk kokesjokolade så er du godt på vei til å kunne lage denne oppskriften.

 

Ingredienser:

  • 150 gram smør
  • 150 gram mørk kokesjokolade delt opp i biter
  • 110 gram siktet hvetemel
  • 80 gram vanlig hvitt sukker
  • 5 egg

 

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele sammen med sjokoladen på lav varme. Pass på å røre hele tiden så sjokoladen ikke brenner seg.
  2. Ta kjelen vekk fra platen og bland sukkeret godt inn. Og kjøl ned til røra er ca. litt varmere enn kroppstemperatur. Deretter har du i eggene, som du visper godt inn.
  3. Ha i melet litt og litt slik at det ikke klumper seg.
  4. Hell over i godt smurte store muffinsformer som du fyller opp 2/3 deler av veien. Sett deretter i forvarmet ovn på over- og undervarme 250 grader i 6 minutter. Og det må være akkurat 6 minutter.
  5. Servér med vaniljeis, dryss litt melis over og ha gjerne noen bringebær til.

 

Bon ape tit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvoret i dette uttrykket sier mer enn nok om hvor god denne desserten er.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg