“Klementin”-bao – oppskrift

klementin bao oppskrift

Dette er en oppskrift jeg så noen lage på TikTok en liten stund siden og tenkte at dette kanskje er noe av det sjukeste jeg har sett. Det bare passer så bra. Dette er egentlig bare en vanlig bao-oppskrift med red bean paste. Forskjellen er at du legger på et siste ytterste lag på baoen som er oransje.

Ingredienser red bean paste

  • 2 dl adzuki-bønner / red beans
  • 1,2 dl sukker

Ingredienser bao

  • 2 dl helmelk
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 5 gram smør
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • Oransje konditorfarge

 

klementin bao

 

 

 

klementin-bao

 

 

 

klementing bao

 

 

 

klementin bao
Det er så sykt at du faktisk kan skrelle disse baoene. Hvor mye mer kan det ligne på en klementin liksom?

 

Fremgangsmåte – for video klikk her

  1. Skyll bønnene, legg de i vann og la ligge over natta. Hell av vannet. Har over i en kjele og fyll på nytt vann. Kok bønnene i 5 minutter. Så heller du av vannet og fyller på nytt vann. Dette er for å fjerne noe av bitterheten i bønnene. Så lar du bønnene koke under lokk i 1 – 2 timer. Bønnene skal være myke nok til at du lett kan mose de med fingrene.
  2. Ha over i food processor og kjør til en glatt pasta. Ha tilbake i kjelen sammen med sukkeret og varm opp på medium varme. Kok til pastaen blir tykk. Den kommer også til å tykne mer når den kjøler seg ned.
  3. Etter bønne-pastaen har kjølt seg ned kan du lage små baller ut av de på omtrent 15 gram hver. Dekk med plastfolie.
  4. Bland sammen alle ingrediensene – unntatt konditorfargen – til baoene i en bolle. Bland til en deig og la den hvile i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle. Deretter tar du av 110 gram fra deigen som du blander inn konditorfargen med. Forskjellige konditorfarger har forskjellige styrker, men prøve å bland inn nok konditorfarge så du ikke kan se forskjellen på deigen og en klementin.
  5. Del den oransje deigen inn i 11 grams store baller. Resten av deigen uten farge skal deles i 30 grams baller. Dekk med plastfolie når du ikke bruker de.
  6. Ta en “hvit” deigball, kjevle den flat og ha i en ball med den røde bønne pastaen. Lukk baoen ved å pakke den inn rundt ballen. Deretter kjevler du ut en oransje ball som du igjen legger rundt den hvite ballen med bønnepastaen inni seg. Pass på at sømmene er på samme side, det skal nemlig bli bunnen på baoene.
  7. Sett en tannpirker i toppen av baoene for å lage et lite hull til stilken som du skal sette inn etterpå.
  8. Damp baoene på medium varme i 8 minutter – pass på at du bruker bakepapir under hver bao-bolle når de dampes. Pakk grytelokket inn i et kjøkkenhåndkle så ikke dampen drypper ned på baoene. Det kan gjøre at de faller sammen. Etter det har gått 8 minutter. Løfter du så vidt på lokket så du kan legge inn en spisepinne for å ventilere ut dampen. Hvis du åpner lokket med én gang kan også baoene falle sammen. Ventilér derfor ut dampen og la dem stå av varmen i 5 minutter før du åpner lokket.
  9. Sett en stilk i baoene så de ser ut som ordentlige klementiner. Jeg kjøpte curryblader fra A food market siden de lignet mest på klementinstilker, og fordi jeg ikke fant noen klementinstilker.
  10. Bon ape tit!

 

Ikke glem å bestille boka mi her!

 

Og følg meg gjerne på insta