Fritert kylling i ovnen – ja det er mulig, og det blir nydelig!

 

Fritert kylling i ovnen

Denne oppskriften har vært en game changer for meg. Jeg har alltid deep fryet maten min i to liter med olje, enten det er fish and chip, potetgull, vårruller osv. Og har egentlig aldri prøvd å gjøre det samme i ovnen. Det var en på instagrammen min @kaaynelagermat som faktisk sa at det funket fint å ta vårruller i ovnen i stedet.

Og det fikk meg da til å tenke at det samme burde gå an å gjøre med kylling også. Jeg mener, ovnen holder jo samme temperatur som oljen i kjelen.

Jeg har bare prøvd denne fremgangsmåten med kyllingfileter, men jeg ser for meg at dette skal funke like godt med lårstykker. Men da må de ligge lenger og på en litt lavere varme.

Denne fremgangsmåten gjør det så mye lettere å få fritert nå også. Veldig mange unge følger meg som har lyst til å prøve seg på flere av oppskriftene som krever at man friterer. Men nå virker det som om det problemet er løst.

I tillegg slipper man å tenke på hvordan man skal bli kvitt all oljen som er igjen.

 

Ingredienser

  • To kyllingfileter
  • 3 egg
  • Litt mel
  • Solsikkeolje/rapsolje
  • KFC krydderblanding (eller du kan bare bruke salt og pepper om du vil, men da vil det smake litt lite)

 

 

fritert kylling i ovnen

 

 

Fremgangsmåte

  1. Butterfly kyllingfiltene. Det er for at de skal få en jevn tykkelse, slik at de også steker jevnt.
  2. Sett ovnen på over- og undervarme med varmluft på 200 grader (tror det også skal funke med vanlig varmluft eller bare over og undervarme).
  3. Dypp filetene i litt mel, deretter i 3 egg som du har vispet sammen, så i KFC-krydderblandingen, så tilbake i eggeblanding og over i krydderblandingen igjen. På den måten får vi to lag på kylling kyllingen, som vil sette mer smak og hold bedre på saftene i kyllingen når den friteres. Pass på å trykke krydderblandingen godt og hardt på kyllingfiletene. Og så gjør vi den store forskjellen fra vanlig deep frying. Nå skal du nemlig forsiktig dyppe filetene i en bolle med solsikkeolje. Så legger du kyllingfiltene over på et stekebrett med aluminiumsfolie. Aluminiumen vil gjøre at kyllingen også friteres på undersiden.
  4. Sett i ovnen og stek i alt fra 15 – 20 minutter. Disse filetene stekte jeg i omtrent 17 minutter. Forskjellige ovner funker forskjellig, så du får bare se an.
  5. Legg over på en rist og la hvile noen minutter så saftene får satt seg.
  6. Del opp og spis som store chicken nuggets, ha i en burger, kutt opp og ha i en salat. Spis de sånn du selv liker. Det skal ikke jeg bestemme.
  7. Bon ape tit!