Jeg har allerede skrevet to andre KFC oppskrifter, men dette, dette, er nødt til å være den ekte. Fordi jeg klarte ikke å smake forskjell på denne oppskriften og ekte KFC.
Du kan lese de to andre oppskriftene her og her. Der brukte jeg kefir-metoden – det skal egentlig være kjernemelk, også kjent som buttermilk i USA – men tror ikke det er så stor forskjell. Da lar man kyllingen ligge i kefir slik at den visstnok skal bli mørere.
Av egen erfaring kan det hende at den kanskje blir litt mørere, men med denne siste metoden så bruker jeg hverken kefir-metoden eller lar kyllingen ligge i syltelake, og den blir fortsatt, merk mine ord, utrolig saftig.
Denne oppskriften sparer deg derfor mye tid, er enklere, og jeg vil påstå at den er like god, hvis ikke bedre.
Den ekte oppskriften
Jeg er ganske sikker på at dette er den ekte KFC-oppskriften, da det ble kjent gjennom Chicago Tribune at nevøen til avdøde Colonel Sander – KFC-mannen – hadde funnet en utklippsbok hvor Sanders hadde skrevet ned alle de 11 ingrediensene som skulle til for å lage KFC-kylling. Ikke nok med det. Sanders hadde også skrevet mengden av hvert krydder.
Så her har du den!
Hovedingredienser
- 6 kyllinglår
- 2 liter frityrolje
- 1/2 ss salt
- Ekstra mel
Ingredienser til eggeblanding
- 3 egg
- Én boks med club soda (3 dl)
- 2,5 dl mel
- 1/2 ss salt
De 11 magiske ingrediensene som utgjør KFC-blandingen
- (7 dl mel)
- 4 ss paprikakrydder
- 2 ss hvit pepper, kvernet*
- 1 ss sellerisalt
- 1 ss hvitløksalt
- 1 ss sennepspulver
- 1 ss salt
- 1 ss fersk kvernet sort pepper
- ½ ss tørket timian
- 1 ss ingefærpulver
- 1 ts basilikumkrydder
- ½ ts oregano
Tips! Vil du ha kyllingen mer spicy kan du tilsette litt cayennepulver i krydderblandingen.
*Jeg har valgt å ta en litt mindre mengde av hvit pepper siden det kan gjøre kyllingen ganske sterk, på en litt sånn ubehagelig måte. Hvis du vil følge oppskriften til Sanders slavisk kan du godt det, men jeg synes denne versjonen også er veldig god.
I tillegg har jeg redusert mengden med hvitløkssalt, siden vi velger å salte kyllingen først.
Fremgangsmåte
1. Hell frityroljen i en stor jerngryte og sett temperaturen på 5 eller 6 på platetoppen. Vi vil at oljen skal ha en temperatur på rundt 130 – 140 grader, som er en ganske lav temperatur i forhold til temperaturen man pleier å fritere på, som er ca. 180 grader. Men på den måten blir kylling samtidig “kokt”, og mørnes i frityren siden den må ligge lenger. Tenk på det nesten som konfitering.
2. Mens frityroljen sakte varmes oss, separerer du lårdelen fra drumsticken på kyllinglårene, slik du ser det har blitt gjort på bildet over. Deretter legger du kyllingbitene i en bolle og gnir inn ½ ss salt. Sett bollen til side, ta frem en ny bolle, og bland sammen ingrediensene til eggeblandingen med en visp.
3. Så tar du frem en tredje bolle og blander inn ingrediensene til KFC-blandingen.
4. Deretter tar du frem en fjerde(!) bolle som du heller omtrent 2 dl mel oppi.
5. Når frityroljen er varm nok – det merker du ved å dyppe håndtaket til en tresleiv oppi oljen, når det bobler rundt sleiva er det klart – da skal du begynne å lage KFC-belegget som skal rundt kyllingen. Dekk én bit kylling i den vanlige melen først, deretter oppi eggeblandingen – la det renne av seg litt – så oppi KFC-blandingen. Klem KFC-krydderblandingen godt på kyllingen. Gjenta dette med de resterende bitene.
6. Ha i 4 – 5 drumsticks i frityroljen først – hvis de er store anbefaler jeg å bare ha i 3 så ikke oljen kjøler seg ned – og la de ligge i mellom 17 – 19 minutter. Ta de ut og la de hvile på en rist. Når du skal fritere lårstykkene så burde du ikke ha i flere enn maks 4 om gangen. Og la de ligge i mellom 18 – 20 minutter og kanskje litt lengre, siden de er litt større.
7. La kyllingen hvile i ca. 20 min. så er det bare å sette i gang å spise. Kos deg!
Alt er relativt enkelt i denne oppskriften bortsett fra selve friteringen. Hvis du ikke har fritert noe før, så må du bare prøve deg litt frem.
Del denne oppskriften gjerne med noen som alltid maser om at KFC burde eksistere i Norge. Nå kan de heller lage det selv. Og spør du meg, så smaker ofte den hjemmelagde versjonen best.
Fin oppskrift! Denne må absolutt prøves en gang, for det er altfor lenge siden jeg har vært i utlandet og spist KFC nå.
Hei! jeg vil gjerne tilby å lage en podcast med dere! liker å lage podcast og jeg liker dere! (kontakt meg med mailen som jeg må skrive under)
Hvor kan man få tak i sellerisalt og ingefærpulver?
Meny
Det smakte ok, men om en er glad i litt mere Spicey smak bør man tilsette litt mere pepper tenker jeg.
Vet ikke original smak men denne var god!
Herlig!!
Hvor mye er en boks club soda?
0.30 eller 0.33 L – samme som glassflasker.
Dette var kjempebra !
Siden vi ikke har original KFC i Norge er dette det aller nærmeste.
Magisk !
Hva er club soda? e
Er det feks Sprite?
Nei. Det er vann med kullsyre. Du finner schweppes flasker med dette i vanlige butikken.
Du kan evt. bruke farris.
Kan denne oppskriften også fungere i airfryer, tror du? Eller er friteringen i olje essensielt for smaken og resultatet?