Oppskrift på fried chicken (KFC style)

fried chicken nasjonalgastro sørstatene KFC oppskrift hvordan lage stange fritert kylling kyllinglår sylteagurklake

 

 

Vi har merket at KFC-oppskriften vi allerede har liggende på bloggen er populær blant leserne. Derfor vil vi også dele denne varianten med dere. KFC er jo etterlengtet av mange nordmenn, som er lei av at burger og pizza har eierskap over fast food markedet. Og det som er litt dumt er at, selv om KFC er fast food når man kjøper det, går det ikke så veldig “fast” å lage det. Du må faktisk sette av et døgn til å tilberede denne retten, men vi kan forsikre deg om at det er verdt timene.

Det som er spesielt med denne fremgangsmåten er at kyllingen skal ligge i lake fra sylteagurk over natta for å mørnes skikkelig, og deretter i kulturmelk eller kjernemelk hvis du har tilgang på det.

 

 

 

Dette trenger du:

  • Kyllinglår 
  • Lake fra et stort glass sylteagurk
  • 1 l. kjernemelk eller kulturmelk
  • 400 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 1 flat ss hvit pepper
  • 1 ss salvie
  • 1 ss kvernet sort pepper
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sennepspulver
  • 2 l frityrolje/rapsolje

 

 

Sett i gang med matlagingen kvelden før:

Dag 1. Start med å dele opp kyllingen. Vi viser hvordan Kaayne gjør det i filmen under. Når dette er gjort skal kyllingen legges i en beholder sammen med lake fra et stort glass sylteagurk. Sett i kjøleskapet med plastfolie/lokk over.

 

Du kan legge deg nå. Zzzzz..

 

Dag 2. Når kyllingen har fått mørne seg i 12 timer er det på tide å helle av laken og legge kyllingen i en tørr beholder. Nå skal du helle 1 liter kulturmelk over, dekke med plast/lokk og sette det i kjøleskapet igjen.

 

Sett deg på en hard stol og vent i 6-8 timer. Men sett av de siste minuttene til 1) å lage den hemmelige KFC-blandingen av:

  • 200 gram mel
  • 1 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 1 ss pepper
  • 1 liten ss hvit pepper
  • 1 ss paprikapulver (helst røkt)
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sennepspulver
  • 1 liten ss salvie

 

Det må være plass til å dyppe kyllingen oppi blandingen, så en salatbolle eller ildfast form funker fint. 2) Sett på en stor kjele med frityrolje. Oljen skal varmes opp til max 180 grader. Bruk et termometer her. 

 

Viktig: Man skal ikke spøke med frityr. Vær forsiktig. Pass deg for oljesprut. Beskytt gjerne armene med en langermet genser. Hvis brann skulle oppstå, husk å ikke bruk vann til å slokke, men legg lokk over gryta. 

 

Sett ovnen på 170 grader på over- og undervarme og når du har gjort 1) og 2) kan du ta kyllingen ut av kjøleskapet. Ta opp en kyllingbit og la den renne av seg litt før du dynker den i KFC-blandingen. Når den er dekket kan du legge den forsiktig i frityrgryta og la den ligge i 3-4 min. Du kan fritere opptil 2 stykker om gangen. Hvis du har oppi fler vil temperaturen på oljen synke. Legg de friterte stykkene på et fat og la de kjøle seg og renne av seg olje.

 

Nå skal du legge de ferdigfriterte kyllingbitene over på en rist eller på et stekebrett og la stå i ovnen i ca. 30 min.

 

Det var det! Du kan spise. Vel bekomme!

 

Lurer du på hva du skal gjøre med oljen? Ta den av plata, la den bli kald, hell den i en flaske og kast den i søpla.

 

 

 

 

 

Trykk på videoen under for å se oss lage maten, og vår reaksjon til slutt! Vurder gjerne å abonnere på Youtube-kanalen vår hvis du liker innholdet, eller gi oss en tommel opp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg