Slik lager du KFC-kylling

KFC kylling chicken nasjonalgastro national gastro oppskrift hvordan lage matblogg matbloggere godt hemmelig krydderblanding krydder

 

 

Disse kyllingbitene blir så sjuuukt gode. Det tar litt tid å planlegge for å lage de, men søren er det ikke verdt det. Det finnes ikke no KFC i Norge, det er vel egentlig en typisk amerikansk greia. Men om du har spist det før, så vet du nøyaktig hva denne kyllingen innebærer.

 

 

 

Ingredienser kylling

  • 12 kyllingbiter (kyllingklubber og øvre del av kyllinglår)
  • 1 1/2 liter solsikkeolje
  • 1 liter helmelk
  • 2 piskede egg

 

 

 

KFC-krydder

  • 3 ts salt
  • 1 liten ss tørket salvie
  • 1 1/2 ss svart pepper
  • 1 liten ss hvit pepper
  • 1 ss sukker
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss sennepspulver
  • 200 gram mel

 

 

 

Fremgangsmåte

  1. Fjern skinnet på alle kyllingdelene og gi det til katten din.
  2. Legg kyllingdelene i en kjele, og hell i melken så det dekker alle stykkene. Legg på lokk og la stå over natta.
  3. Kok opp kyllingen i melka og skru av varmen.
  4. Mens kyllingen trekker kan du blande KFC-miksen. Rist gjerne pepperne i en tørr stekepanna for å få ut mer aroma. Legg alle de forskjellige krydderne i en krydderkvern og mal til fint krydder. Bland så det ferdigmalte krydderet med melet. Det går sikkert an å blande det sammen i en morter også.
  5. Når kyllingen har kjølt seg ned nok, tar du å dypper de først i krydderblandingen, så i de piskede eggene. Og så tilbake i krydderblandingen før du legger de i kjelen med solsikkeolje varmet opp til 180 grader.
  6. La kyllingdelene fritere i ca. 3 minutter før du tar de ut. Ikke fritér mer en 2 – 3 kyllingdeler om gangen, ellers synker temperaturen på oljen veldig, og da blir de ikke ordentlig kripsy. Temperaturen skal være så nær 180 grader som mulig hele tiden, men det kommer til å synke litt akkurat i det du har i kyllingen.

 

 

 

 

(Krydderblandingen før det blir kverna).

 

 

 

 

 

(Kyllingen etter den er krydra i krydderblandingen).

 

 

 

Lag også gjerne no cole slaw til å ha ved siden av kyllingen. Det er en vanlig “side dish” å ha i statene, spesielt i sør-statene. Under ser du oppskriften på en kjapp coleslaw, men den ordentlig gode coleslawen skal lages omtrent en uke i forveien, slik at grønnsakene syltes og får en helt annen smak.

 

 

 

Ingredienser coleslaw

  • 1/2 raspet liten kål
  • 1 gulrot raspet
  • 1 halv gul løk raspet
  • 1/4 ts karri
  • Litt sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • Smak til med salt og pepper
  • Ristede sesamfrø

 

 

 

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene og smak til om det er noe mer du trenger.

 

 

 

 

 


(Jeg håper det ikke ser like rotete ut på kjøkkenet ditt).

 

 

 

 

Pass på! Frityrolje er ikkeno å spøke med. Den er tross alt 180 grader og får du noe av det på deg, så…ja. Da gjør det vondt.

 

 

 

 

 

Ja, da ble det middag i dag også da.

 

 

 

 

 

Kaayne liker å se ut i horisonten mens han spiser. Da ser det ut som om han tenker på noe. Hvis du spør han om noe, så svarer han bare; “Ikke siden ulykken”.

 

 

Anniken ville ikke være med på bilder i dag, men likte maten allikavel!

 

 

 

KFC chicken kylling kentucky fried chicken table food blog matblogg nasjonalgastro

 

 

Kjenner du noen som elsker KFC, og skulle visst hvordan man lager så god kylling selv? Del gjerne innlegget så blir sikkert personen superglad!

 

 

 

Mat: Kaayne

Foto: Anniken 

6 kommentarer

Siste innlegg