The Last Dab – med verdens sterkeste chili

first we feast the heatonist hot sauce nasjonalgastro tester verdens sterkeste last dab hot ones pepper x smokin' Ed Currie Puckerbutt company topplisten matbloggere matblogg beste morsomt carolina reaper

 

 

En av våre snacksfavoritter om dagen er kyllingvinger dynket i tabasco, eller kanskje vår favoritt – Buffalo wing sausen produsert av Drit forbanna. Oppskriften er basert på Anchor bar sin famøse og originale wing sauce som kommer fra nettopp Buffalo i New York. Før ble som regel kyllingvinger brukt til å lage kraft og ikke til å spise som en rett i seg selv slik man gjør i dag. Det var Anchor bar i New York som endret på det da de bestemte seg for å lage en spicy, kremete saus til å dekke de friterte kyllingvingene sine i. 

 

 

 

 

Vi liker å teste ut forskjellige varianter og nå har vi endelig fått tilsendt den viralt kjente, supersterke, hot saucen – The last dab – fra The HeatonistDen er spesialaget for Youtube-showet Hot ones med Sean Evans, og har blitt testet av bl.a Post Malone, Seth Rogen og Neil deGrasse Tyson.

 

Siden 2017 har tittelen “verdens sterkeste chili” tilhørt Dragons Breath, som måler 2,48 mill på scoville-skalaen. Chili-typen som er brukt i The last dab, heter Pepper X, og er dyrket frem av Smokin’ Ed Currie, mannen bak chilien, Carolina Reaper. Sistnevnte er også er beryktet for sin spicyness. Visstnok skal Pepper X være dobbelt så sterk som Carolina Reaper, og måler 3,18 mill. på scoville-skalaen!(!)   Vi svetter bare ved tanken på at dette skal inn i fordøyelsessystemene våre.

 

       

 

 

verdens sterkeste hot sauce hot ones spicy nasjonalgastro scoville last dabBilde fra video

 

Når det er sagt, skal det også sies at selve sausen ikke er 3,18 millioner scoville units, men at sausen består av verdens sterkeste chili. Vi har ikke klart å finne noe sted hvor sterk sausen er, men for oss så holder det å finne ut av det ved å smake på den.

 

 

 

last dab nasjonalgastro verdens sterkeste hot ones hot sauce spicy anniken kaayneBilde fra video.

 

Vi har satt oss ned med et fat kyllingvinger og sammenlignet tabasco, som måler kun ca 5-7000 scoville (barnemat),  med the last dab. Vil du se reaksjonen vår? Sjekk videoen under!

 

                                          

 

 

SPIS VERDEN FØR VERDEN SPISER DEG