Asiatiske fiskeboller

  •   

fiskeboller nasjonalgastro asiatiske hverdagsmat karri enkel oppskrift middag middagstips asiatisk

 

Fiskeboller er hverdagsmat, men hvorfor lage de så sjukt kjedelig når du kan gjøre en liten vri på oppskriften. Du pleier jo uansett å ha i karri i sausen, så da er du godt på vei til å gjøre den asiatisk allerede. 

Ingredienser

  • 1 boks fiskeboller, den typen du liker best
  • 1 boks lett/fet kokosmelk (400ml)
  • 1/2 ts karri
  • 1 ss fiskesaus
  • 1/4 fiskebujong
  • Koriander
  • Ca. 1 ss soyasaus med lavere saltinnhold (den grønne kikomann-flasken)
  • 1 stor ss plantebasert stekesmør
  • 2 store ss hvetemel
  • Smak til med saften fra omtrent 1/2 lime

 

Fremgangsmåte

  1. Steke mel og smør i et par minutter i en stor kjele, pass på å røre hele tiden. Blandingen skal ikke brunes.
  2. Spe i kokosmelken og fiskekraften fra fiskebollene og kok i 10 – 15 min for å bli kvitt all melsmaken.
  3. Ha resten av ingrediensene bortsett fra fiskebollene og rør godt om. Smak til med limesaft, skru av varmen og ha i fiskebollene. Legg lokk på gryta og la fiskebollene trekke til de blir gjennomvarme. Pass på å røre litt innimellom mens fiskebollene trekker.
  4. Servér på en tallerken med masse koriander på fiskebollene. Du kan også hakke opp litt koriander som du har i selve sausen om du vil det.

 

Tips! Ha gjerne broccoli, revet gulrot eller ruccola ved siden av. 

 

 

 

 

SPIS VERDEN FØR VERDEN SPISER DEG

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg