Fiskeboller er hverdagsmat, men hvorfor lage de så sjukt kjedelig når du kan gjøre en liten vri på oppskriften. Du pleier jo uansett å ha i karri i sausen, så da er du godt på vei til å gjøre den asiatisk allerede.
Ingredienser
- 1 boks fiskeboller, den typen du liker best
- 1 boks lett/fet kokosmelk (400ml)
- 1/2 ts karri
- 1 ss fiskesaus
- 1/4 fiskebujong
- Koriander
- Ca. 1 ss soyasaus med lavere saltinnhold (den grønne kikomann-flasken)
- 1 stor ss plantebasert stekesmør
- 2 store ss hvetemel
- Smak til med saften fra omtrent 1/2 lime
Fremgangsmåte
- Steke mel og smør i et par minutter i en stor kjele, pass på å røre hele tiden. Blandingen skal ikke brunes.
- Spe i kokosmelken og fiskekraften fra fiskebollene og kok i 10 – 15 min for å bli kvitt all melsmaken.
- Ha resten av ingrediensene bortsett fra fiskebollene og rør godt om. Smak til med limesaft, skru av varmen og ha i fiskebollene. Legg lokk på gryta og la fiskebollene trekke til de blir gjennomvarme. Pass på å røre litt innimellom mens fiskebollene trekker.
- Servér på en tallerken med masse koriander på fiskebollene. Du kan også hakke opp litt koriander som du har i selve sausen om du vil det.
Tips! Ha gjerne broccoli, revet gulrot eller ruccola ved siden av.
SPIS VERDEN FØR VERDEN SPISER DEG
0 kommentarer