Vietnamesisk på Løkka

miss gin baguette banh mi vietnam nasjonalrett take-away restaurant oslo grünerløkka beste topplisten topplista spiseguide travel guide eating eat where to hvor å spise fast food nasjonalgastro godt asiatisk asia ribbe

 

 

Sjekk ut take-away sjappa Miss Gin på Løkka. Der serverer de vietnamesisk street food, big boi. Utrolig god denne derre sandwichen Bánh mì, som forøvrig er en av Vietnams nasjonalretter.

 

Etter franskmennenes kolonitid i Vietnam, lagde vietnameserne en egen vri på baguetten. De har i blant annet koriander, soyaglasert svineribbe og har gjort den litt mer spicy enn en vanlig baguette.

 

Kjøp dere en slik baguette, den er fasansmeg 100 ganger bedre enn det du finner på subway. 

  

 


 

 

Her kan dere se Gỏi cuốn, enda en av Vietnams nasjonalretter. Det er vårruller — ikke gjennomsiktige sjøpølser som mange tror — lagd med blant annet rispapir, scampi, svin og mint. Denne var ikke Kinnern (Anniken), så fan av. Hu syntes kombinasjonen av smaker ikke gjorde den så god.

 

Jeg synes ikke akkurat den var kjempegod heller, men den var helt greit. Smakte litt lite egentlig, men den var frisk, og lett.

 

Hos Miss Gin virker det som om det er mesteparten vietnamesere som kjøper maten sin. Det er et godt tegn. Godkjent av sine egne. Går du forbi er det verdt å slå seg ned noen minutter der, mens du hører de snakke det rare språket sitt. Og ser på deg rart, og ler mens de ser på deg og snakker vietnamesisk. Neida, de er koselige, sånn på ekte.

 

 

-Kaaynærn 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg