Det er ikke ofte vi nordmenn spiser ribbe i løpet av et år, men når vi først spiser det så blir det som regel alt på en gang i jula. Og da orker vi ikke tanken på mer ribbe før neste jul.
Det er litt trist at det er sånn mange tenker om ribbe, når ribben kan brukes til så veldig mye annet enn bare den vanlige juleribba.Ramen ribbe oppskrift
Siden alle er så opptatte av å ikke kaste mat for tiden, tenker jeg det er lurt å kunne denne oppskriften så du ikke ender opp med å kaste alle ribberestene.
Ingredienser
- ca. 400 gram ribberester uten svor.
- omtrent 2 liter vann
- 1 dl østerssaus
- 1 ss riseddik
- 5 vår løk
- Koriander
- 3 – 4 ss soyasaus (den grønne med lite salt)
- 3 egg
- 2 pakker nudler med kyllingsmak
- Sriracha
- Bonito-flak (kan sløyfes)
- Lime
- Noen brokkolibiter
- Sukkererter
Fremgangsmåte
- Kok eggene i 6 minutter.
- Skjær vekk svoren på ribben, del de opp i tykke bacon skiver og stek de litt i en stekepanne for å brune de. Ta de deretter ut og del ribbeskivene opp i stykker som får plass i en skje.
- Kok opp 2 liter vann i en stor kjele og ha i krydderet som følger med nudlene, samt østerssausen, soyasausen, riseddiken, brokkolibitene, sukkertertene og ribbebitene. Skru ned varmen og la småkoke mens du gjør klar nudlene.
- Kok nudlene i en annen kjele slik det står anvist på pakken.
- Ha ønsket mengde nudler over i en skål, hell over ramensuppen med ribbebiter, sukkererter, brokkoli og vårløk. Dryss over bonitoflak. Ha på koriander, lime og ønsket mengde sriracha. Topp det hele med egg som er delt i to.
- Kos deg med en asiatisk vri på jula.
Håper du likte oppskriften, og at det er noe du kan tenke deg å lage selv. Det trenger ikke å følge oppskriften slavisk. Ha gjerne i skiver med gulrøtter i stedet for brokkoli eller andre typer grønnsaker. Det velger du helt selv. Men bruk gjerne det du har i kjøleskapet fra før.
Les også vår andre vri på bruk av juleribba.