Soyaglasert ribbe med kimchi – servert i steamed buns

kimchi soyaglasert steam bun ribbe nasjonalgastro oppskrift hvordan lage tilberede godt topplisten matblogg matbloggere hitchhiker oslo

 

Her har du enda en rett du kan bruke kimchien til. Dette er en rett som har blitt gjort populær i Oslo av blant annet restauranten Hitchhiker på mathallen.

Den tar litt tid å lage, men det er verdt det.

 

Ingredienser til steamed buns

  • 300 gram siktet hvetemel
  • 4 gram tørrgjær (ca. 2 ts)
  • 30 gram sukker
  • 15 gram solsikkeolje
  • 1,5 dl helmelk

  

Ingredienser til ribba

  • Omtrent 500 gram tynnribbe
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ts hakket ingefær
  • Stekesjy fra ribba
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stor neve med koriander
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 2 små vårløk hakket
  • 1 ss sesamfrø
  • limesaft

 

Ingredienser og fremgangsmåte til kimchien finner du her

 

Fremgangsmåte ribba

  1. Salt og pepre ribba et døgn i forveien.
  2. Legg den i en ildfast form med omtrent 3-4 cm med vann – svorsiden ned.
  3. Stek ribba på 200 grader i 1 time. Ta den ut, snu den over og stek i 1 time til.
  4. La ribbe kjøle seg ned. Legg den gjerne i frysern om du vil. Eller i et isbad, pakket i en pose eller noe lignende. Ta vare på ribbesjyen, og fjern svoren på ribba.
  5. Etter ribba er ferdig nedkjølt kan du skjære den i tynne ribbeskiver.
  6. Stek den finhakkede hvitløken i panna, og ha i ribbesjyen samt ingefæren.
  7. La det koke opp før du tilsetter fiskesausen, soyasausen og sukkeret.
  8. Når sausen har begynt å tykne kan du tilsette vårløken, koriander, chilipulver og sesamfrø.
  9. Når alt er godt blandet sammen, har du i de tynne ribbeskivene. Som da skal ligge å vendes i marinades på svak-medium til medium varme til ribbeskivene er gjennomvarme, og gjerne litt lenger.

 

 

 

Fremgangsmåte steamed buns

  1. Bland sammen ingrediensene og elt i 5 – 10 minutter. Deigen skal bli glatt og smidig, er den ikke det må du fortsette å elte.
  2. Del deigen opp og lag 6 like små boller (omtrent 80 gram hver), som da skal heve i 30 minutter.
  3. Kjevle bollene ovale og brett de deretter over “i to” så de ligner flate tacoskjell. Pensle godt med olje på innsiden. La heve under kjøkkenhåndkle i 30 minutter til.
  4. Ha litt vann i en kjele, og klipp ut bakepapir som du kan legge på en damprist. Hvis dampristen er stor nok kan du legge tre buns oppi om gangen. De dampes på medium varme i omtrent 12 – 14 minutter med lokk på. La de deretter kjøle seg ned under lokk i kjelen i 5 – 10 minutter, for å være sikker på at bunsene ikke «kollapser».

Nå som alt er ferdig legger du ribbeskivene og kimchien inn i en steamed bun, med en splæsj av limesaft over, sesamfrø og ekstra koriander.

 

Tips!

  • Kimchien kan byttes ut med eller suppleres med noen tynne strimler agurk og sriracha.
  • Hvis steam bunsene dine «kollapser» kan det være av forskjellige grunner. Enten har du dampet de over for høy varme, eller du kanskje har åpnet lokket for å sjekke på de. Det kan også gjøre at de kollapser. Eller du har latt deigen heve for lenge.
  • Steam bunsene kan brukes til mye forskjellig. Bruk de gjerne som asiatiske «rundstykker» med pålegg inni. Eller bruk de som dampede burgerbrød.

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg