Her har du enda en rett du kan bruke kimchien til. Dette er en rett som har blitt gjort populær i Oslo av blant annet restauranten Hitchhiker på mathallen.
Den tar litt tid å lage, men det er verdt det.
Ingredienser til steamed buns
- 300 gram siktet hvetemel
- 4 gram tørrgjær (ca. 2 ts)
- 30 gram sukker
- 15 gram solsikkeolje
- 1,5 dl helmelk
Ingredienser til ribba
- Omtrent 500 gram tynnribbe
- 1/2 ts chilipulver
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ts hakket ingefær
- Stekesjy fra ribba
- 3 ss fiskesaus
- 3 ss soyasaus
- 1 stor neve med koriander
- 1.5 ss brunt sukker
- 2 små vårløk hakket
- 1 ss sesamfrø
- limesaft
Ingredienser og fremgangsmåte til kimchien finner du her
Fremgangsmåte ribba
- Salt og pepre ribba et døgn i forveien.
- Legg den i en ildfast form med omtrent 3-4 cm med vann – svorsiden ned.
- Stek ribba på 200 grader i 1 time. Ta den ut, snu den over og stek i 1 time til.
- La ribbe kjøle seg ned. Legg den gjerne i frysern om du vil. Eller i et isbad, pakket i en pose eller noe lignende. Ta vare på ribbesjyen, og fjern svoren på ribba.
- Etter ribba er ferdig nedkjølt kan du skjære den i tynne ribbeskiver.
- Stek den finhakkede hvitløken i panna, og ha i ribbesjyen samt ingefæren.
- La det koke opp før du tilsetter fiskesausen, soyasausen og sukkeret.
- Når sausen har begynt å tykne kan du tilsette vårløken, koriander, chilipulver og sesamfrø.
- Når alt er godt blandet sammen, har du i de tynne ribbeskivene. Som da skal ligge å vendes i marinades på svak-medium til medium varme til ribbeskivene er gjennomvarme, og gjerne litt lenger.
Fremgangsmåte steamed buns
- Bland sammen ingrediensene og elt i 5 – 10 minutter. Deigen skal bli glatt og smidig, er den ikke det må du fortsette å elte.
- Del deigen opp og lag 6 like små boller (omtrent 80 gram hver), som da skal heve i 30 minutter.
- Kjevle bollene ovale og brett de deretter over “i to” så de ligner flate tacoskjell. Pensle godt med olje på innsiden. La heve under kjøkkenhåndkle i 30 minutter til.
- Ha litt vann i en kjele, og klipp ut bakepapir som du kan legge på en damprist. Hvis dampristen er stor nok kan du legge tre buns oppi om gangen. De dampes på medium varme i omtrent 12 – 14 minutter med lokk på. La de deretter kjøle seg ned under lokk i kjelen i 5 – 10 minutter, for å være sikker på at bunsene ikke «kollapser».
Nå som alt er ferdig legger du ribbeskivene og kimchien inn i en steamed bun, med en splæsj av limesaft over, sesamfrø og ekstra koriander.
Tips!
- Kimchien kan byttes ut med eller suppleres med noen tynne strimler agurk og sriracha.
- Hvis steam bunsene dine «kollapser» kan det være av forskjellige grunner. Enten har du dampet de over for høy varme, eller du kanskje har åpnet lokket for å sjekke på de. Det kan også gjøre at de kollapser. Eller du har latt deigen heve for lenge.
- Steam bunsene kan brukes til mye forskjellig. Bruk de gjerne som asiatiske «rundstykker» med pålegg inni. Eller bruk de som dampede burgerbrød.
2 kommentarer
Jeg ELSKER designet på på bloggen!! Liker du mitt design? Det hadde betydd mye om du sa hva du synes?:D
Elsker steam bunns, pleier å lage det selv. Utrolig godt!