Her har du enda en rett du kan bruke kimchien til. Dette er en rett som har blitt gjort populær i Oslo av blant annet restauranten Hitchhiker på mathallen.
Den tar litt tid å lage, men det er verdt det.
Ingredienser til steamed buns
- 500 gram hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1.5 dl helmelk
- 2 ss olje
Ingredienser til ribba
- Omtrent 500 gram tynnribbe
- 1/2 ts chilipulver
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ts hakket ingefær
- Stekesjy fra ribba
- 3 ss fiskesaus
- 3 ss soyasaus
- 1 stor neve med koriander
- 1.5 ss brunt sukker
- 2 små vårløk hakket
- 1 ss sesamfrø
- limesaft
Ingredienser og fremgangsmåte til kimchien finner du her
Fremgangsmåte ribba
- Salt og pepre ribba et døgn i forveien.
- Legg den i en ildfast form med omtrent 3-4 cm med vann – svorsiden ned.
- Stek ribba på 200 grader i 1 time. Ta den ut, snu den over og stek i 1 time til.
- La ribbe kjøle seg ned. Legg den gjerne i frysern om du vil. Eller i et isbad, pakket i en pose eller noe lignende. Ta vare på ribbesjyen forresten, og fjern svoren på ribba.
- Etter ribba er ferdig nedkjølt kan du skjære den i tynne ribbeskiver.
- Stek den finhakkede hvitløken i panna, og ha i ribbesjyen samt ingefæren.
- La det koke opp før du tilsetter fiskesausen, soyasausen og sukkeret.
- Når sausen har begynt å tykne kan du tilsette vårløken, koriander, chilipulver og sesamfrø.
- Når alt er godt blandet sammen, har du i de tynne ribbeskivene. Som da skal ligge å vendes i marinades på svak-medium til medium varme til ribbeskivene er gjennomvarme, og gjerne litt lenger.
Fremgangsmåte steamed buns
- Alle de tørre ingrediensene blandes sammen
- Tilsett fingervarm olje og helmelk
- Bland alt godt sammen, og la heve til omtrent dobbelt størrelse.
- Del deigen opp og lag små boller, som da skal heve i 30 min til.
- Bollene kjevles ovale, og pensles med olje på innsiden. De brettes deretter over så de ligner flate tacoskjell.
- Ha litt vann i en kjele med en damprist i bunnen. Hvis kjelen er stor nok kan du legge ca. 3 steam buns i om gangen. La hver enkelt bun ligge på et lite bakepapir i kjelen.
- De dampes i omtrent 12 – 15 min. med lokk på.
Nå som alt er ferdig legger du ribbeskivene og kimchien inn i en steamed bun, med en splæsj av limesaft over, sesamfrø og ekstra koriander.
2 kommentarer
Jeg ELSKER designet på på bloggen!! Liker du mitt design? Det hadde betydd mye om du sa hva du synes?:D
Elsker steam bunns, pleier å lage det selv. Utrolig godt!