Hitchhiker

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

Her om dagen var vi ute og fikk oss en real smaksopplevelse. Vi hadde barnevakt og gikk ut og spiste middag på  Hitchhiker. Vi prøvde alt. Vi åt oss gjennom et fyrverkeri av en meny og klarte såvidt å rulle oss hjem etterpå. Ok, så drakk vi oss kanskje gjennom vinmenyen også. Heldigvis bor vi bare noen meter unna.  

Hitchhikers meny er inspirert av street food fra alle verdens gatehjørner. Her kombineres det nære med det fjerne, og resultatet er fantastisk. 

Vi har ikke vært på date på evigheter, så dette var noe vi virkelig trengte. Vi koste oss i timesvis i fargerike omgivelser i Mathallens andre etasje. En veldig flink og hyggelig kar som vi ikke har navnet på tok oss godt imot og vartet oss opp fra 19 30 til de stengte for kvelden. 

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen
 

 

 

hitchhiker oslo mathallen

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 Anniken: Jeg tror jeg har funnet min favorittdrink gjennom tidene. Den heter Livets yuzu. Deilig, fresh og syrlig. Akkurat sånn jeg liker det! Jeg visste ikke hva yuzu var før jeg smakte drinken. Jeg har googlet og lært at det er en populær sitrusfrukt i Japan, mye brukt av kokker verden rundt de siste årene. 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

 

hhitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat 

Yuzu Umeshu, eller Japansk fruktlikør med yuzu, som smaker skikkelig godt.

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

 Hitchhiker produserer faktisk sin egen naturvin som de serverer gjestene sine. Denne er utrolig frisk og god. 

 

hitchhiker oslo mathallen matblogg matbloggere where to eat oslo norway restaurant norge hvor å spise beste restauranter mathallen grünerløkka topplisten michelin guiden asiatisk gatemat

Toalettkunsten gjør dobesøket til mer enn bare et dobesøk. 

På Hitchhiker bestiller man mat etter hvor sulten man er eller hvor mange man er. Det er perfekt når man er en gruppe som skal spise sammen. 

 

 

 

 

Rakfiskvaffel med potet og bacon toppet med rørosrømme og pepperrot. 

Kaayne: Denne vaffelen var helt sykt god. Det var så mange nyanser av smaker i det lille hjertet. Karsen gjorde seg virkelig på toppen. Karse er virkelig undervurdert. 

 

 

 

 

 

Cheesy pupusa tacos med spicy curtido. 

 

 

 

Vi liker at rettene ble servert på ulike fat og tallerkner. 

Mapo lutefisk. En av Anniken sine favoritter. En blanding av crispy grønnsaker, lutefisk og spicy kinesisk maposaus.

Anniken: Hvis jeg skal velge meg to favoritter er det lutefisken og tacoen med den digge osten. Desserten kommer utenom. Den var bare helt himmelsk, men det tar vi senere..

 

 

Kaayne: Denne saison ølen fra St. Hallvards bryggeri er kanskje en av de beste ølene jeg har vært borti. Jeg tuller ikke nå assa. Den lukter godteri og magisk krydder, samtidig som den er utrolig luftig og lett. Den kan nesten kalles for en ølchampagne.

Saison-øl var opprinnelig laget av franske/belgiske bønder på vintern, og drukket på sommern som en avkjølende forfriskende drikk. Den har en såpass karakteristisk smak at det har vært vanskelig å bare kunne kalle den for øl. Om du ikke har drukket en saison-øl før, så er Hitchhiker rette stedet å gjøre det.

 

 

 

 

 

Mexican piadina (fersk pizza).

 

 

 

 

 

 Conchinita pibil corndog nuggets med creamcorn.

 

 

 

 

 

 mmmm mm.. Butterdeigsandwich med vaniljeis og fløtekaramell. Viktig: For optimal nytelse bør denne nytes med dessertvin til. Mer spesifikt; plommesake. 

Anniken: Da denne kom på bordet ble magesekken min på en måte nullstilt. Jeg var så mett så mett, men det var som om smaksløkene mine bare ropte ned til magen at den måtte gjøre plass. Sammen med plommesaken var det himmelsk. Det morsomme er at plommesaken smaker veldig annerledes uten desserten.

 

 

 

 

 

 

 

Vi må ikke glemme å nevne pannekakene med andeconfite, en av Kaaynes favoritter. I tillegg spiste vi råmarinert storsei med kimchisesam og kryddersoya, og grillet herefordokse fra Brekke gård med wasabimayo, osakaketchup og salat.

Alt helt nydelig!

 

 

 Det endte opp med å bli en del å drikke merket vi. (Anniken: Spesielt Kaaynern merket dette)

Anniken: Gatematboka til Stian Floer, som driver Hitchhiker, passer perfekt for oss som lager nasjonalretter. I boka finner man oppskrifter på den beste gatematen verden rundt. Uansett om du lager nasjonalretter eller ikke kan vi love deg vann i munnen når du åpner Gatemat. Boka er laget for folk flest. Folk som liker det som er digg. Jeg kjenner det faktisk litt i nesa når jeg tenker på det. Lukten fra gatene i Thailand eller New York. 

 

 

 

hitchhiker oslo mathallen gatemat stian floer bok

 

 

Kaayne: Jeg har så lyst på kokkelære-boka til Tom Viktor Gausdal. Den inneholder kanskje alle mulig forskjellige matlagningsteknikker som har eksistert…noensinne. Seriøst. Den er en bibel, og er grunnen til at den vant prisen som årets kokebok i år.

Kjenner du noen som er glad i å lage mat er både Gatematboka og Kokkelære-boka utmerkede julegaver. Jeg hadde i hvert fall ikke treng noe mer enn disse to bøkene.

 

 

tom viktor gausdal bok kokkelære hitchhiker mathallen oslo kokebok årets beste kokebok

 

 

Likte du innlegget? Del det gjerne med en venn eller trykk Liker rett under her. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg