Dette er en grei rett å lage for deg som har glutenintoleranse -allergi, og dårlig tid (oi det rimte). Moldovas nasjonalrett tar maks 10 minutter å lage, så lenge du vet hvordan man koker vann. Den kan også holde seg i kjøleskapet opp til 3 dager etter du har laget den, men da endrer den konsistens og blir mye fastere. Mamaliga finnes ikke bare i Moldova, men er også en tradisjonell rett i land som Ukraina og Romania.
Mamaliga var opprinnelig en fattigmannsrett, men er nå også å finne på fine restauranter.
Hvis du tror du har glutenintoleranse kan du jo bytte ut havregrøten om morgenen med denne retten til frokost. Eller ha den med til lunsj på jobben, eller skolen.
Tilberedningstid ca. 10 min
Ingredienser
- Polenta. Vi kjøpte merket Vivien Paille. Du finner den i den glutenfrie seksjonen i butikken.
- Vann
- Kyllingkraft/grønnsakskraft
- Salt
- Cottage cheese
- Creme fraiche
- Timian
Fremgangsmåte
- Følg pakningsanvisningen, men krydre gjerne retten med andre ting du selv liker. Parmesan passer også godt på retten.
Hva vi synes om maten
Kaayne: En rett som er veldig enkel, men også med en enkel smak. Jeg prøvde å ha i litt hvit trøffelolje, og det hjalp litt. Ellers tror jeg denne retten passer best å ha ved siden av noe annet. Den funker på samme måte som en slags potetmos
Anniken: Veldig enkel og ensformig. Passer sikkert godt som tilbehør til noe mer smakfullt eller som mat til veldig kresne barn. Jeg synes den var litt kjedelig i seg selv.
#moldova #mamaliga #nasjonalrett #enkel #glutenfri #cottagecheese #parmesan #cremefraiche
Det så godt og spennende ut! 🙂
Eline Nordli: Takk! Kjempeenkel å lage også
Wow det så godt ut!
Mari: ja det var utrolig godt! Må prøves! God å ha kald i kjøleskapet også.