Khachapuri – et supert alternativ til pizza

georgia khachapuri nasjonalrett national dish pizza oppskrift recipe georgiske nasjonalretten hipp hvordan lage tilberede egg ridderost trendy

 

Heisann!

I dag blir det ny nasjonalrett og vi flyter videre på vegetarbølgen vår, med Khachapuri, Georgias svar på pizza.  Denne er ikke bare god, men  enkel  og billig å lage.

 

 

 

 

georgia khachapuri nasjonalrett national dish pizza oppskrift recipe

 

Ingredienser

  • Omtrent 350 gram mel
  • 2-3 Egg
  • 1 ts Tørrgjær
  • 1.5 dl vann
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • Revet ridderost
  • Revet gresk fetaost
  • 2-3 ss smør

 

Fremgangsmåte

  1. Bland tørrgjæren, lunkent vann og sukker i en bolle. La det står i omtrent 10 min. for at gjæringsprosessen skal settes i gang.
  2. Tilsett mel, salt og olivenolje. Elt sammen i bollen, og tilsett mer mel om deigen er for fuktig, og litt mer vann om den blir for tørr. Elt deigen i omtrent 5 min. Legg plastfolie over bollen og la den heve et varmt sted til den blir dobbelt så stor. ca 45 – 60 min.
  3. Sett ovnen på 250 grader, eller så høyt ovnen går med en pizzastein i ovnen. Dette må du gjøre en time før du setter inn khachapurien, fordi pizzasteinen må bli ordentlig varm helt igjennom. Hvis du ikke har en pizzastein kan du sette ovnen på 225 grader, men det må khachapurien står lengre i ovnen og den får ikke en like krispy bunn. Du får kjøpt pizzasteiner i butikker som Rafens til 150 kr.
  4. Del deigen i omtrent tre store deler. Form de inn i et rektangulær. Det blir lettere for dere å bare se hvordan den skal formes. Klikker du her får du se en film som viser hvordan, så det ikke blir noen misforståelser.
  5. Ha omtrent halvparten raspet fetaost i midten av deigen, og halvparten ridderost.
  6. Sett khachapurien i ovnen i omtrent 6-8 min, til deigen og osten begynner å se gyllenbrun ut.
  7. Ta khachapurien ut, og spre osten litt fra hverandre i midten slik at du kan knekke et egg, som du heller i midten.
  8. Sett den inn i ovnen igjen og la stå i ca. 1.30min til 2 min.
  9. Ta den ut av ovnen og ha 1 ss med smør på toppen av khachapurien.

 

 

Mens deigen brukte litt tid på å heve, stakk vi ned på Mathallen for å smake litt på førjulsstemninga.

 

 

 

vulkanfisk vulkan mathallen lavvo grünerløkka nasjonalgastro

 

 

 

vulkanfisk vulkan mathallen lavvo grünerløkka nasjonalgastro

 

 

Dette er på innsiden av lavvoen! 

 

 

 

 

Denne kalendern har Kaaynern lyst på. Men det blir vel litt rart å ønske seg den til jul. 

 

 

 

 

 Og denne lakriskalendern har Kinnern lyst på. Hun klarer virkelig ikke å få nok av den lakrisen.

 

 

 

 

 

Det er disse sølv, bronsje og gull lakriskulene som er i kalendern.

 

 

 

 

 Mmmmm, makroner.

 

 

 

 

 På Den blinde ku har de laget noen gavekurver med ost og syltetøy, som kan være en god julegave om du ikke vet hva du skal kjøpe til den som har alt. Osten på den blinde ku er litt av en opplevelse.

 

 

 

 

 Vi fikk lest litt i selveste hipsteravisa før deigen var ferdighevet.

 

 

 

 

 

Hva vi synes om maten

 

Anniken: Mmm! Dette var skikkelig godt! Kjempebra alternativ til pizza. Men mer som en lunsjpizza egentlig. Hadde vært godt med tomat på også. Veldig barnevennlig bortsett fra at skorpa ble hard (Freya elsket det).

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kaayne:

Herregud for en god rett! At jeg ikke har hørt om denne før er helt sjukt. Denne retten går rett inn på topp 10 lista vår. Jeg anbefaler på det sterkeste å lage denne retten en helg, som en lunsj eller middag du kan dele med andre. Smakskombinasjonen fra fetaosten og ridderosten, var helt nydelig, og hadde en perfekt mengde salt. 

 

 

გაამოთ! gaamot! (bon appetit!) 

 

 

Likte du det du leste? Trykk liker eller del innlegget med en venn, så blir vi glade!

Kaayne & Anniken

 

 

 

//

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg