Enkel oppskrift på borscht – Ukrainas nasjonalrett

  •   

nasjonalrett nasjonalgastro ukraina borscht ukraine national dish oppskrift ukrainas ukrainsk matblogg matbloggere godt høstmat høstrett rødbeter råvarer i sesong

 

 

 

Vi har laget den ideelle regnværs-middagen, Borscht, som også er Ukrainas nasjonalrett. Vi valgte å lage den vegetariske varianten, men man kan ha kjøtt i hvis man ønsker det.

 

 

 

 

 

 

 

Det som er så perfekt med denne retten akkurat på høsten er at alle hovedingrediensene; rødbeter, kål, gulrøtter og norsk dill er i sesong. Kanskje du selv har dyrket og plukket disse grønnsakene i år, og har mye til overs. Da har du i så fall kommet til rett sted. Med denne oppskriften får du laget mye på én gang, og det du ikke får spist kan du fryse ned.

 

Det vi liker med høsten er at man kan spise gode supper. Sjekk gjerne ut vår oppskrift på den ungarske nasjonalretten gulasj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

  • 1 boks kidneybønner i lake
  • 1,5 liter grønnsakskraft
  • 4 rødbeter
  • 3 poteter kutter i biter
  • 3 gulrøtter raspet
  • 2 – 3 laurbærblader
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss hakket fersk dill
  • smak til med salt og pepper
  • 1 stor gul løk finhakket
  • matolje til å steke i
  • ½ kålhode/savoikål – raspet
  • saften fra ½ sitron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lurt å bruke mandolin hvis man har, men ikke et must.

 

 

 

 

 

Fremgangsmåte

  1. Vask rødbetene godt og kok med lokk og skinnet på i 2 liter vann til de er møre – omtrent 1 time. Ta rødbetene ut og legg i potetbitene i det samme vannet.
  2. Stek gulrøtter og løken blank, ca. 10 min. og mot slutten har du i tomatpuréen.
  3. Når potetene er nesten ferdigkokt omtrent 15 minutter, så har du i den raspede kålen.
  4. Fjern skinnet på rødbetene med engangshansker, og pass på og ikke har på deg hvite klær. Rasp rødbetene i litt tykke strimler og ha i gryta sammen med potene og kålen.
  5. Tilsett grønnsakskraft, kidneybønner, den stekte løken og gulrøttene, laurbærblader, ferskhakket dill, salt, pepper, sitronsaft og kok i 5 minutter til.
  6. Servér i skåler med en stor ss rømme i midten og litt mer fersk dill på toppen og brød ved siden av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi elsker denne nasjonalretten som en høstrett. Anniken hadde aldri smakt borscht før og ble veldig positivt overrasket siden hun ikke er så glad i rødbeter i utgangspunktet. Kaayne fikk minner fra tiden han bodde i Moskva. Begge er enige om at vi skal begynne å lage borscht hver høst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

смачного (bon appétit)

 

 

 

    

 

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg