Soyaglasert ribbe med kimchi - servert i steamed buns

kimchi soyaglasert steam bun ribbe

 

Her har du enda en rett du kan bruke kimchien til. Dette er en rett som har blitt gjort populær i Oslo av blant annet restauranten Hitchhiker på mathallen.

Den tar litt tid å lage, men det er verdt det.

 

Ingredienser til steamed buns

  • 500 gram hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl helmelk
  • 2 ss olje

  

Ingredienser til ribba

  • Omtrent 500 gram tynnribbe
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ts hakket ingefær
  • Stekesjy fra ribba
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stor neve med koriander
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 2 små vårløk hakket
  • 1 ss sesamfrø
  • limesaft

 

Ingredienser og fremgangsmåte til kimchien finner du her

 

Fremgangsmåte ribba

  1. Salt og pepre ribba et døgn i forveien.
  2. Legg den i en ildfast form med omtrent 3-4 cm med vann - svorsiden ned.
  3. Stek ribba på 200 grader i 1 time. Ta den ut, snu den over og stek i 1 time til.
  4. La ribbe kjøle seg ned. Legg den gjerne i frysern om du vil. Eller i et isbad, pakket i en pose eller noe lignende. Ta vare på ribbesjyen forresten, og fjern svoren på ribba om du vil. Jeg syntes det ble litt for seigt med svoren på, mens uten svor ble konsistensen bedre.
  5. Etter ribba er ferdig nedkjølt kan du skjære den i tynne ribbeskiver.
  6. Stek den finhakkede hvitløken i panna, og ha i ribbesjyen samt ingefæren.
  7. La det koke opp før du tilsetter fiskesausen, soyasausen og sukkeret.
  8. Når sausen har begynt å tykne kan du tilsette vårløken, koriander, chilipulver og sesamfrø.
  9. Når alt er godt blandet sammen, har du i de tynne ribbeskivene. Som da skal ligge å vendes i marinades på svak-medium til medium varme til ribbeskivene er gjennomvarme, og gjerne litt lenger.

 

 



 

Fremgangsmåte steamed buns

  1. Alle de tørre ingrediensene blandes sammen
  2. Tilsett fingervarm olje og helmelk
  3. Bland alt godt sammen, og la heve til omtrent dobbelt størrelse.
  4. Del deigen opp og lag små boller, som da skal heve i 30 min til.
  5. Bollene kjevles ovale, og pensles med olje på innsiden. De brettes deretter over så de ligner flate tacoskjell.
  6. Ha litt vann i en kjele med en damprist i bunnen. Hvis kjelen er stor nok kan du legge ca. 3 steam buns i om gangen. La hver enkelt bun ligge på et lite bakepapir i kjelen.
  7. De dampes i omtrent 12 - 15 min. med lokk på.

 

Nå som alt er ferdig legger du ribbeskivene og kimchien inn i en steamed bun, med en splæsj av limesaft over, sesamfrø og ekstra koriander.

 

 

#kimchi #matblogg #middag #steambuns #ribbe #hitchhiker

2 comments

Sofie Krohn

11.08.2015 kl.00:10

Jeg ELSKER designet på på bloggen!! Liker du mitt design? Det hadde betydd mye om du sa hva du synes?:D

11.08.2015 kl.08:33

Elsker steam bunns, pleier å lage det selv. Utrolig godt!

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow
hits