hits

Asiatiske fiskeboller

fiskeboller nasjonalgastro asiatiske hverdagsmat karri enkel oppskrift middag middagstips asiatisk

 

Fiskeboller er hverdagsmat, men hvorfor lage de s sjukt kjedelig nr du kan gjre en liten vri p oppskriften. Du pleier jo uansett ha i karri i sausen, s da er du godt p vei til gjre den asiatisk allerede. 

Ingredienser

  • 1 boks fiskeboller, den typen du liker best
  • 1 boks lett/fet kokosmelk (400ml)
  • 1/2 ts karri
  • 1 ss fiskesaus
  • 1/4 fiskebujong
  • Koriander
  • Ca. 1 ss soyasaus med lavere saltinnhold (den grnne kikomann-flasken)
  • 1 stor ss plantebasert stekesmr
  • 2 store ss hvetemel
  • Smak til med saften fra omtrent 1/2 lime

 

Fremgangsmte

  1. Steke mel og smr i et par minutter i en stor kjele, pass p rre hele tiden. Blandingen skal ikke brunes.
  2. Spe i kokosmelken og fiskekraften fra fiskebollene og kok i 10 - 15 min for bli kvitt all melsmaken.
  3. Ha resten av ingrediensene bortsett fra fiskebollene og rr godt om. Smak til med limesaft, skru av varmen og ha i fiskebollene. Legg lokk p gryta og la fiskebollene trekke til de blir gjennomvarme. Pass p rre litt innimellom mens fiskebollene trekker.
  4. Servr p en tallerken med masse koriander p fiskebollene. Du kan ogs hakke opp litt koriander som du har i selve sausen om du vil det.

 

Tips! Ha gjerne broccoli, revet gulrot eller ruccola ved siden av. 

 

 

 

 

SPIS VERDEN FR VERDEN SPISER DEG

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow