hits

HONDURAS - BALEADAS

nasjonalgastro national gastro nasjonalrett national dish honduras baleadas tortilla hjemmelaget oppskrift recipe sr-amerika honduras' enkel hvordan lage

 

Nasjonalretten baleadas fra Honduras er virkelig en rett man ser for seg at et sr-amerikansk land m ha, og den passer helt fenomenalt som vegetarmat. Det er ogs en rett som det passer bra  ha i middagsselskap. Da kan gjestene selv velge hva de vil ha p som topping.

 

Honduras er 1 blant 5 andre sr-amerikanske land som fikk sin uavhengighet fra Spania i 1821. De 5 landene har derfor alle nasjonaldag den samme dagen, nemlig 15. september. Derfor er det greit la dere vite om denne oppskriften n s dere kan frtse i denne herlige retten, sammen med andre latino amerikanere p andre siden av jorda den 15. september.

 

Kanskje dette blir alternativet til fredagstacoen din?

 

 

Ingredienser tortilla

  • 500 gram siktet mel
  • 1,25 dl raps-/solsikkeolje
  • 2 ts salt
  • 1 ss bakepulver 
  • 200 gram melk

 

Fremgangsmte tortilla

  1. Bland det trre godt sammen sammen.
  2. Hell deretter i oljen og melka og elt deigen i ca. 5 min eller til den blir fin og glatt.
  3. Legg kjkkenhndkle over og la deigen hvile i 1 time, men ikke krise om du tar den ut etter 30 min.
  4. Del deigen i 12 like stor biter. Rull de til sm baller som du presser ned p benken med litt mel under og kveler ut til 2mm tykke tortillaer.
  5. Stek p veldig hy varme i stpejernspanne eller teflonpanne uten olje i 1 min eller mindre p hver side. Tortillaene skal ikke bli "crispy", da kan du ikke rulle eller brette de sammen.
  6. Legg de ferdige tortillaene p en tallerken med et kjkkenhndkle over.

 

 

hjemmelaget tortilla nasjonalgastro national gastro nasjonalrett national dish honduras baleadas

 

Ingredienser refried beans

  • 2 bokser med rde kidney bnner (vannet helt ut av boksene og bnnene skylt under kaldt vann).
  • 2 ss rmme
  • 2 gule lk finhakket
  • 2 hvitlksfedd finhakket
  • 1 ts spisskummin
  • Salt og pepper
  • Litt sherry-eddik eller hvitvinseddik

 

Fremgangsmte refried beans

  1. Stek lken, hvitlken og spisskummin sammen i 10 min p medium varme.
  2. Ha i bnnene, rmmen og sherry-eddiken og stek til bnnene blir ordentlig myke, ca. 7 min.
  3. Smak til med salt og pepper, og mos sammen til en pasta i din foretrukne grovhet. Mos med en sleiv eller ha i en food processor.

 

 

Ingredienser fyll

Her kan du ha p det du vil av fyll, men dette er det jeg brukte som ogs er vanlig i Honduras

  • Avokado i skiver
  • Sriracha
  • Koriander
  • Limesaft
  • Speilegg
  • Raspet cheddar
  • Feta (som du smuldrer over)

 

For spise tortillaene smrer du et ikke s tykt lag med refried beans i bunnen og s topper du med det andre du mtte nske.

 

 

Om du mot all formodning ikke vil ha den vegetarisk kan du tilsette stekt chorizo, kylling, biff og annet kjtt.

 


nasjonalgastro national gastro nasjonalrett national dish honduras baleadas tortilla
 

Hva vi synes om maten

 

Kaayne: En god og mettende rett, men tilsett gjerne noe krispy i tortillaen fordi refried beans og avokadoen kan gjre at det fort blir litt snn tungt og ensformig i konsistensen nr man tygger, hvis du skjnner. Prv kanskje ha i noen knuste nacho chips eller noe lignende for bryte litt med konsistensen.

 

Anniken: Jeg fikk ikke spist retten fordi jeg var p jobb :(

 

 

 

Buen apetito! (bon appetit!)

 

 



 

6 kommentarer

S helt fantastisk godt ut <3

Henriette Celin: takk! jeg kommer aldri til kjpe tortillalefser p butikken igjen, med mindre vi har veldig drlig tid.

SV: Sant, hehe. Hjemmelaget er alltid best :-D

Dette s kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse p min blogg n, bli gjerne med)

Det var skikkelig fargerikt!

Vaarin: takk! Alle fargene bare klaffer p bildene

Skriv en ny kommentar

Follow