Vegetarisk "pulled pork"

vegetarisk pulled pork jackfruit vegetarmat vegetar nasjonalgastro sunt godt



Lag pulled pork bare helt vegetarisk, eller vegansk om du vil. Etter å ha spist denne et par ganger, synes jeg det faktisk er vanskelig å skille mellom ekte pulled pork og denne vegetarversjonen. 

Denne oppskriften har vært populær en liten stund allerede, så hvis du ikke har lagd den allerede burde du prøve den nå.

Det eneste som tar litt tid i denne oppskriften er å tilberede selve jackfruit "pulled porken". Hvis du aldri har hørt om jackfruit, så er det en stor asiatisk frukt dekket i et hardt semi-piggete skall.

Ingredienser

  • 3 - 4 gode hamburgerbrød/rundstykker
  • Valgfri salat
  • 2 bokser med umoden jackfruit i lake
  • 1/2 løk finhakket
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts hvitt sukker
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts liquid smoke
  • 1 ts paprika
  • 1 ts kverna spisskumin
  • 3 hvitløksfedd finhakket
  • 2 dl grønnsaks kraft/buljong
  • ca. litt under en flaske med BBQ-saus

 

 

P. S. en enkel regel for å huske hvor mye du skal ha i av hvert krydder i retten; én teskje av hvert krydder.

 

 


Det er denne typen jackfruit du må kjøpe.
 

 

 


Fjern kjernene på jackfruit-bitene.
 

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Fjern kjernene til jackfruit-bitene og del hver bit i to og fjern frøene. Det er ikke farlig å spise frøene, men når du fjerner de gjør det at konsistensen blir mer lik "the real deal".
  3. Stek løken i stekepanna med rapsolje til den blir litt gjennomsiktig. Det tar ca. 5-7 minutter på medium-høy varme. Tilsett deretter hvitløken og stek videre i omtrent 1 minutt til.
  4. Ha i alt krydderet, jackfruiten, liquid smoke, og rør rundt til alt dekker jackfruiten.
  5. Hell i grønnsakskraften og stek på lav-medium varme i ca. 10 - 15 min. til all saften har trukket inn i jackfruiten.
  6. Moss deretter jackfruiten i stekepanna til det ligner mer eller mindre på pulled pork. 
  7. Ha deretter jackfruiten utover et stekebrett dekket i aluminiumsfolie og stek i 20 min.
  8. Ta stekebrettet ut og hell BBQ-sausen over, og sett brettet inn igjen i omtrent 15 min.
  9. Stek hamburgerbrødene i en god klatt smør i noen minutter på lav-medium varme. Ha på salat nederst og legge pulled porken på toppen.
  10. Nyt med god samvittighet siden det er både vegetarisk OG relativt sunt.

 

6 comments

Amalie

09.07.2016 kl.10:26

Ah, etter å ha vært vegetarianer i relativt mange år merker jeg det er på tide å prøve ut denne jackfruiten!

Nasjonalgastro

09.07.2016 kl.10:30

Amalie: Den er definitivt verdt det! Det tar litt tid, men det gjør det jo uansett med vanlig pulled pork. Så det er bare å sette i gang :)

sceneteppe

09.07.2016 kl.11:02

Damn, det må jeg prøve!

Nasjonalgastro

09.07.2016 kl.11:04

sceneteppe: do it! :)

lisarorvik

09.07.2016 kl.11:38

Dette så kjempe godt ut :)

Nasjonalgastro

09.07.2016 kl.11:43

lisarorvik: ser ikke bare godt ut. Det ER veldig godt også. Denne kan du spise med god samvittighet.

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow
hits