hits











Vegetarisk "pulled pork"

vegetarisk pulled pork jackfruit vegetarmat vegetar nasjonalgastro sunt godt matblogg matbloggere oppskrift hvordan lage tilberede godt bruke



Lag pulled pork bare helt vegetarisk, eller vegansk om du vil. Etter ha spist denne et par ganger, synes jeg det faktisk er vanskelig skille mellom ekte pulled pork og denne vegetarversjonen. 

Denne oppskriften har vrt populr en liten stund allerede, s hvis du ikke har lagd den allerede burde du prve den n.

Det eneste som tar litt tid i denne oppskriften er tilberede selve jackfruit "pulled porken". Hvis du aldri har hrt om jackfruit, s er det en stor asiatisk frukt dekket i et hardt semi-piggete skall.

Ingredienser

  • 3 - 4 gode hamburgerbrd/rundstykker
  • Valgfri salat
  • 2 bokser med umoden jackfruit i lake
  • 1/2 lk finhakket
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts hvitt sukker
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts liquid smoke
  • 1 ts paprika
  • 1 ts kverna spisskumin
  • 3 hvitlksfedd finhakket
  • 2 dl grnnsaks kraft/buljong
  • ca. litt under en flaske med BBQ-saus

 

 

P. S. en enkel regel for huske hvor mye du skal ha i av hvert krydder i retten; n teskje av hvert krydder.

 

 


Det er denne typen jackfruit du m kjpe.
 

 

 


Fjern kjernene p jackfruit-bitene.
 

Fremgangsmte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Fjern kjernene til jackfruit-bitene og del hver bit i to og fjern frene. Det er ikke farlig spise frene, men nr du fjerner de gjr det at konsistensen blir mer lik "the real deal".
  3. Stek lken i stekepanna med rapsolje til den blir litt gjennomsiktig. Det tar ca. 5-7 minutter p medium-hy varme. Tilsett deretter hvitlken og stek videre i omtrent 1 minutt til.
  4. Ha i alt krydderet, jackfruiten, liquid smoke, og rr rundt til alt dekker jackfruiten.
  5. Hell i grnnsakskraften og stek p lav-medium varme i ca. 10 - 15 min. til all saften har trukket inn i jackfruiten.
  6. Moss deretter jackfruiten i stekepanna til det ligner mer eller mindre p pulled pork. 
  7. Ha deretter jackfruiten utover et stekebrett dekket i aluminiumsfolie og stek i 20 min.
  8. Ta stekebrettet ut og hell BBQ-sausen over, og sett brettet inn igjen i omtrent 15 min.
  9. Stek hamburgerbrdene i en god klatt smr i noen minutter p lav-medium varme. Ha p salat nederst og legge pulled porken p toppen.
  10. Nyt med god samvittighet siden det er bde vegetarisk OG relativt sunt.

 

6 comments

Amalie

09.07.2016 kl.10:26

Ah, etter ha vrt vegetarianer i relativt mange r merker jeg det er p tide prve ut denne jackfruiten!

Nasjonalgastro

09.07.2016 kl.10:30

Amalie: Den er definitivt verdt det! Det tar litt tid, men det gjr det jo uansett med vanlig pulled pork. S det er bare sette i gang :)

sceneteppe

09.07.2016 kl.11:02

Damn, det m jeg prve!

Nasjonalgastro

09.07.2016 kl.11:04

sceneteppe: do it! :)

lisarorvik

09.07.2016 kl.11:38

Dette s kjempe godt ut :)

Nasjonalgastro

09.07.2016 kl.11:43

lisarorvik: ser ikke bare godt ut. Det ER veldig godt ogs. Denne kan du spise med god samvittighet.

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow