Med denne oppskriften kan du lage pulled pork helt vegetarisk, eller vegansk om du vil. Etter å ha spist denne noen ganger, synes jeg det faktisk er vanskelig å skille mellom ekte pulled pork og denne vegetarversjonen.
Denne oppskriften har vært populær en stund allerede, så hvis du ikke har lagd den allerede burde du prøve den nå.
Det eneste som tar litt tid i denne oppskriften er å tilberede selve jackfruit “pulled porken”. Hvis du aldri har hørt om jackfruit, så er det en stor asiatisk frukt dekket i et hardt semi-piggete skall.
Ingredienser
- 3 – 4 gode hamburgerbrød/rundstykker
- Valgfri salat
- 2 bokser med umoden jackfruit i lake
- 1/2 løk finhakket
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts hvitt sukker
- 1 ts chilipulver
- 1 ts paprika
- 1 ts kverna spisskumin
- 3 hvitløksfedd finhakket
- 2 dl grønnsakskraft
- ca. litt under en flaske med BBQ-saus
P. S. en enkel regel for å huske hvor mye du skal ha i av hvert krydder i retten; én teskje av hvert krydder.
Det er denne typen jackfruit du må kjøpe. Du finner den på A food market i Osterhausgate i Oslo.
Fjern kjernene og frøene på jackfruit-bitene.
Fremgangsmåte
- Fjern kjernene til jackfruit-bitene og del hver bit i to og fjern frøene. Det er ikke farlig å spise frøene, men når du fjerner de gjør det at konsistensen blir mer lik “the real deal”.
- Stek løken i stekepanna med rapsolje til den blir litt gjennomsiktig. Det tar ca. 5-7 minutter på medium-høy varme. Tilsett deretter hvitløken og stek videre i omtrent 1 minutt til.
- Ha i alt krydderet, jackfruiten, liquid smoke, og rør rundt til alt dekker jackfruiten.
- Hell i grønnsakskraften og stek på lav-medium varme i ca. 10 – 15 min. til all saften har trukket inn i jackfruiten.
- Mos deretter jackfruiten i stekepanna til det ligner mer eller mindre på pulled pork.
- Ha deretter jackfruiten utover et stekebrett dekket i aluminiumsfolie eller bakepapir og stek i 20 min på 200 grader i en forvarmet ovn.
- Ta stekebrettet ut og hell BBQ-sausen over, og sett brettet inn igjen i omtrent 15 min.
- Stek hamburgerbrødene i en god klatt smør i noen minutter på lav-medium varme. Ha på salat nederst og legge pulled porken på toppen.
- Nyt med god samvittighet siden det er både vegetarisk OG relativt sunt.
Ah, etter å ha vært vegetarianer i relativt mange år merker jeg det er på tide å prøve ut denne jackfruiten!
Amalie: Den er definitivt verdt det! Det tar litt tid, men det gjør det jo uansett med vanlig pulled pork. Så det er bare å sette i gang 🙂
Damn, det må jeg prøve!
sceneteppe: do it! 🙂
Dette så kjempe godt ut 🙂
lisarorvik: ser ikke bare godt ut. Det ER veldig godt også. Denne kan du spise med god samvittighet.