hits

Hvordan tilberede fufu - nasjonalretten til Ghana

ghana national dish nasjonalrett middag fufu kyllinggryte chicken stew oppskrift hvordan lage nasjonalgastro vest-afrika vest-afrikansk matblogg matbloggere godt enkel

 

 

 

I dag har vi lagd nasjonalretten fra Ghana, nemlig fufu og en kyllinggryte. Det er vel egentlig fufu som er nasjonalretten, som man kan spise med mye forskjellig. Vi fant ut at kyllinggryte er en typisk rett de pleier lage til fufu, s derfor ble det det.

 

 

 

 

 

 

Den fufuen vi bruker er lagd av kokebanan som har blitt pulverisert til kjempefint pulver.

 

Ingredienser

  • 4 Kyllinglr
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 fedd hvitlk
  • 1 ts kverna korianderfr
  • 1 ts spisskumin
  • 1 ss finhakket ingefr
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 kyllingbuljung
  • 1 1/2 dl vann
  • Smak til med salt og pepper
  • 1 ts chilipulver
  • 2 gule lk finhakket
  • solsikkeolje

 

 

 

 

Fremgangsmte kyllinggryte

  1. Del lrstykkene i to ved leddet. Slik at du har tilsammen 8 kyllingdeler.
  2. Stek kyllingdelene p hy varme med litt solsikkeolje i noen f minutter p hver side. Snn at de fr en god stekeskorpe.
  3. Steke lken p medium varme med litt olje i ca. 20 min. Tilsett deretter ingefret, hvitlken og alt av krydderet bortsett fra salt og pepper, sammen med litt mer olje. Bland godt sammen i noen sekunder.
  4. Tilsett kyllingbuljongen, vann og hakkede tomater. La koke i ca. 45 min p lav varme.

 

 

(Hvis Kaaynern sitt hr ser litt hakkete ut s er det fordi Kinnern klippet han direkte p Periscope dagen fr)

 

Fremgangsmte fufu

  1. Kok opp 3.5 dl vann i en kjele og ha i 2.5 dl fufupulver. Ta kjelen av platen og rr godt sammen. Dette er ogs den tyngste og vanskeligste delen. Du m p en mte banke rren til en fin smidig deig. Vi har brukt instant fufupulver, som sikkert ikke er like godt som lage det helt fra bunnen av. Alts banke cassava og kokebanan til den samme deig. Men det vil mest sannsynlig ta en hel evighet.

 

RSiK2Ex72CQ

Her ser du hvordan selve stampingen foregr

 

 

 

 

Denne gangen gjr vi noe helt spesielt mens vi lager nasjonalretten. Vi viser det nemlig direkte p Periscope. Det er en fersk app som lar deg ha direktesendinger med brukere fra over hele verden. De som ser p kan ogs kommentere direkte underveis, og sende 'hjerter', som er appens form for "like". 

 

I appen kan man "zoome" inn p det landet man har lyst til se noen skope (som det s fint heter) fra.

 

Det er nesten ingen som bruker Periscope i Norge, men du kommer til se at det bli en kjempestor app som vil bli brukt av flere og flere. Det er spass f at Kaayne fikk med seg en direktesending sendt av fotballspiller John Arne Riise, hvor nesten ingen visste hvem han var og Kaayne kunne sitte og skrive sprsml som han svarte p direkte.

 

 

(Her er appen i bruk, 7 stykker som ser p direktesendingen i det yeblikket, men tallene endrer seg raskt. Du m vre underholdende. Ha noe si, og vr hyggelig med de du prater til. Du driver essensielt en egen TV-kanal som hvem som helst kan klikke seg inn p).

 

Skoping er utrolig avhengighetsdannende og man kan sitte i flere timer og bare snakke til folk der ut, eller se p andre skope.

 

For yeblikket er det mange russere p Persicope, og de forventer nesten at alle snakker russisk. Selv om du skoper fra Norge vil de skrive til deg p russisk. Merkelig.

 

Er det noen russere som logger seg inn p kanalen din s send dem vekk ved si "pasjll n hoi!". Ehem...Du trenger ikke vite hva det betyr.

 

 

 

 

Legg oss gjerne til p Periscope, s fr du oppdatering p nr vi gr live. 'Nasjonalgastro' heter vi.

 

 

Det er Kinnern som er Periscope-ansvarlig mens Kaayne lager mat. Det er ikke bare prat om mat for si det snn. Veldig mange andre ting, og det kan som regel ende i quiz. Nordmenn liker quiz.

 


 

 

 

 


 

 

 

 


Spises med hendene. Man tar frst en bit av fufu, og bruker fufu til ta kjttet med.

 

Hva vi synes om maten

 


 

Kaayne: En enkel og god rett. Det er litt upraktisk spise kyllinggryta med hendene, men det er kanskje noe man bare blir vant til. Det var faktisk ganske gy spise p den mten. Kyllinggryta var veldig god, smakte mye, mens fufu egentlig smakte ganske lite. Men fufuen er bare til ta maten med. Nesten som om man skulle spist gaffelen sin for hver gang man skulle tatt en ny bit av maten.

 

 

 

 

 

 


 

Freya: Nam nam....varmt

 

 








 

Anniken:  Smakte godt og var interessant at den skulle spises med hendene, men litt upraktisk synes jeg. Fufu hadde en rar konsistens, nesten som gummi eller noe, men det smakte ganske godt sammen med kyllingen. 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

Bibbi: Dette kunne jeg spist hver dag!

 

 

 

 

Enjoy your meal!

 


 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow