hits

Seige saker

 

Jeg har ftt dilla p eksperimentere med farger og smaker og putte det p sm flasker. Det er skikkelig gy og enkelt tilpasse sin egen personlige eliksir. N tror du sikkert at jeg driver og lager parfymer eller noe, men det her er faktisk enda bedre.  

 

 

Flaskene p bildet inneholder forskjellige typer sirup. Du lurer kanskje p hva i all verden man skal med det, men sirup kan brukes til masse, f.eks i kaffe, drinker eller saftis. Jeg har satt sammen smaker jeg liker. Du skal f oppskrifter senere, men frst skal jeg fortelle deg hvordan du lager sirupbase.

Enten snn:

  • Kok opp 1 del vann og 1 del sukker
  • La smkoke noen minutter. Denne blir ikke s tykk som den under.

Eller snn:

  • 1 del vann
  • 1 del glukose
  • 2 deler sukker
  • Kokes opp og smkoker til det er blitt en jevn masse

 




 

Jeg hadde sirupdag forrige uke. Hadde laget ganske mange og begynte bli litt varm i trya, s jeg satt en sirup til koking og begynte med andre prosjekter mellomtiden. Plutselig syntes jeg det luktet litt rart. Jeg gikk ut p kjkkenet og s at noe svart som minnet om lava boblet seigt i gryta. Det ryk som et helvete. Sikkert bare noen sekunder unna at brannalarmen gikk, og det hadde ikke vrt poppis her i nordre Vulkan der alle er s fine p det. Vedder p at vi hadde mttet punge ut med utallige tusen i straff. S jeg slang gryta ut p balkongen og lot den st der og boble seg ferdig. Det tok laang tid. Og enda lenger tid tok det vaske kjelen.

S ikke gjr det. Ikke begynn gjre andre ting. Svidd sukker er det verste som er. Og en annen ting: Ikke dypp fingeren i sirupen for smake. Da har du driti deg ut for si det snn. Den gangen jeg gjorde det fikk jeg en blemme som s ut som en ekstr fingertupp p toppen av fingertuppen.



 

S tilbake til alvoret. Lag en base og prv deg frem med smaker. En av mine favoritter er med daddel og espresso i sirupen. Det er en nydelig kombinasjon. Den grnne er mynteblader og limeskall. Ogs er koriander, limeskall og ingefr veldig godt. Dette koker du inn i sirupen etter du har kokt sammen basen. Hvis du skal lage med ingefr br du ta vare p ingefren nr du er ferdig. Den smaker kjempegodt.



 

Snn. Det var det du fikk vite om sirupprosjektet i dag. Kan jo ikke dele alt p en gang.  Men spr i kommentarfeltet hvis du lurer p noe :-)

 

Anniken

 


 

 

Likte du innlegget? Gi oss en "like" eller del det med en venn, s blir vi veldig glade!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow