hits

Granola med appelsin og geranium



Ingenting er som starte dagen med yoghurt med granola. Denne oppskriften er kjempegod og litt annerledes. Geranium har en spesiell smak. Det smaker blomst. Hvis du ikke har geraniumsgel i nrheten kan du bruke f.eks honning, men jeg anbefaler prve gelen hvis du har mulighet. Jeg er ikke s flink med eksakte ml fordi jeg vet at alle har forskjellig smak. Er det noe i denne oppskriften du ikke liker kan du fint fjerne det eller bytte det ut med en annen ingrediens.

Ingredienser

  • 250 g store havregryn
  • 50 g solsikkefr
  • 50 g linfr
  • 100 g hakkede ntter. Jeg brukte valntter og mandler.
  • Saften fra 1 appelsin, ca 1 dl. evt valgfri fruktjuice
  • 1-2 ss smr
  • 1-2 ss geraniumgel fra La chambre aux confitures.
  • 2 ss brunt sukker
  • et par klyper salt
  • 100 g trket frukt og br. F.eks tranebr og aprikos.
  • valgfritt: 50 g sjokolade. Hvis du har i sjokolade kan du kutte ned p geraniumgel. Jeg brukte 1 ts.

Fremgangsmte

  1. Sett ovnen p 140 grader
  2. Bland havregryn, fr og ntter i en bolle. Vent med frukt og br.
  3. Smelt smr og ha saft, geraniumgel og sukker i kasserollen. Rr sammen.
  4. Hell den vte blandingen i den trre og bland godt.
  5. Bland inn salt og evt hakket sjokolade.
  6. Spre blandingen utover et bakepapir p en langpanne og sett i ovnen.
  7. Ta ut etter ca 1 time, men rr litt underveis.
  8. Ha i frukt og br til slutt.


Med sjokolade. Helgefrokosten.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow