Granola med appelsin og geranium

 

 

Ingenting er som å starte dagen med yoghurt med granola. Denne oppskriften er kjempegod og litt annerledes. Geranium har en spesiell smak. Det smaker blomst. Hvis du ikke har geraniumsgelé i nærheten kan du bruke f.eks honning, men jeg anbefaler å prøve geleén hvis du har mulighet. Jeg er ikke så flink med eksakte mål fordi jeg vet at alle har forskjellig smak. Er det noe i denne oppskriften du ikke liker kan du fint fjerne det eller bytte det ut med en annen ingrediens.

 

 Ingredienser

  • 250 g store havregryn
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g linfrø
  • 100 g hakkede nøtter. Jeg brukte valnøtter og mandler.
  • Saften fra 1 appelsin, ca 1 dl. evt valgfri fruktjuice
  • 1-2 ss smør
  • 1-2 ss geraniumgelé fra La chambre aux confitures.
  • 2 ss brunt sukker
  •  et par klyper salt
  • 100 g tørket frukt og bær. F.eks tranebær og aprikos.
  • valgfritt:  50 g sjokolade. Hvis du har i sjokolade kan du kutte ned på geraniumgelé. Jeg brukte 1 ts.

 

 

 Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 140 grader
  2. Bland havregryn, frø og nøtter i en bolle. Vent med frukt og bær.
  3. Smelt smør og ha saft, geraniumgelé og sukker i kasserollen. Rør sammen.
  4. Hell den våte blandingen i den tørre og bland godt.
  5. Bland inn salt og evt hakket sjokolade.
  6. Spre blandingen utover et bakepapir på en langpanne og sett i ovnen.
  7. Ta ut etter ca 1 time, men rør litt underveis.
  8. Ha i frukt og bær til slutt.

 

 


Med sjokolade. Helgefrokosten.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg