Granola med appelsin og geranium

 

 

Ingenting er som å starte dagen med yoghurt med granola. Denne oppskriften er kjempegod og litt annerledes. Geranium har en spesiell smak. Det smaker blomst. Hvis du ikke har geraniumsgelé i nærheten kan du bruke f.eks honning, men jeg anbefaler å prøve geleén hvis du har mulighet. Jeg er ikke så flink med eksakte mål fordi jeg vet at alle har forskjellig smak. Er det noe i denne oppskriften du ikke liker kan du fint fjerne det eller bytte det ut med en annen ingrediens.

 

 Ingredienser

  • 250 g store havregryn
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g linfrø
  • 100 g hakkede nøtter. Jeg brukte valnøtter og mandler.
  • Saften fra 1 appelsin, ca 1 dl. evt valgfri fruktjuice
  • 1-2 ss smør
  • 1-2 ss geraniumgelé fra La chambre aux confitures.
  • 2 ss brunt sukker
  •  et par klyper salt
  • 100 g tørket frukt og bær. F.eks tranebær og aprikos.
  • valgfritt:  50 g sjokolade. Hvis du har i sjokolade kan du kutte ned på geraniumgelé. Jeg brukte 1 ts.

 

 

 Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 140 grader
  2. Bland havregryn, frø og nøtter i en bolle. Vent med frukt og bær.
  3. Smelt smør og ha saft, geraniumgelé og sukker i kasserollen. Rør sammen.
  4. Hell den våte blandingen i den tørre og bland godt.
  5. Bland inn salt og evt hakket sjokolade.
  6. Spre blandingen utover et bakepapir på en langpanne og sett i ovnen.
  7. Ta ut etter ca 1 time, men rør litt underveis.
  8. Ha i frukt og bær til slutt.

 

 


Med sjokolade. Helgefrokosten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg