Ingenting er som å starte dagen med yoghurt med granola. Denne oppskriften er kjempegod og litt annerledes. Geranium har en spesiell smak. Det smaker blomst. Hvis du ikke har geraniumsgelé i nærheten kan du bruke f.eks honning, men jeg anbefaler å prøve geleén hvis du har mulighet. Jeg er ikke så flink med eksakte mål fordi jeg vet at alle har forskjellig smak. Er det noe i denne oppskriften du ikke liker kan du fint fjerne det eller bytte det ut med en annen ingrediens.
Ingredienser
- 250 g store havregryn
- 50 g solsikkefrø
- 50 g linfrø
- 100 g hakkede nøtter. Jeg brukte valnøtter og mandler.
- Saften fra 1 appelsin, ca 1 dl. evt valgfri fruktjuice
- 1-2 ss smør
- 1-2 ss geraniumgelé fra La chambre aux confitures.
- 2 ss brunt sukker
- et par klyper salt
- 100 g tørket frukt og bær. F.eks tranebær og aprikos.
- valgfritt: 50 g sjokolade. Hvis du har i sjokolade kan du kutte ned på geraniumgelé. Jeg brukte 1 ts.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 140 grader
- Bland havregryn, frø og nøtter i en bolle. Vent med frukt og bær.
- Smelt smør og ha saft, geraniumgelé og sukker i kasserollen. Rør sammen.
- Hell den våte blandingen i den tørre og bland godt.
- Bland inn salt og evt hakket sjokolade.
- Spre blandingen utover et bakepapir på en langpanne og sett i ovnen.
- Ta ut etter ca 1 time, men rør litt underveis.
- Ha i frukt og bær til slutt.
Med sjokolade. Helgefrokosten.
0 kommentarer