hits

Smalhans - Kortreist og sunt

smalhans oslo restaurant nasjonalgastro matblogg økologisk kortreist hvor å spise norge norway where to eat guide matblogg matbloggere godt hipstakokken

 

 

Da står vi utenfor Smalhans, gleder oss til å gå inn i varmen og spise god mat.

 

 

 

Anniken Kaayne nasjonalgastro matbloggere smalhans oslo middag date

 

 

Nå som vi er inne i en kald og mørk vinterperiode er det fint å ha lune, varme steder å dra til, der man kan kose seg med god mat og drikke. I kveld har vi reservert bord på hygglige Smalhans ved St. Hanshaugen i Oslo. Vi bestiller Krøsusmenyen som består av 9 retter.

 

 

Maten man får servert på Smalhans er sesongbasert, sunn, hjemmelaget og lett å like. Vinen er økologisk eller biodynamisk dyrket. I tillegg serverer de noen naturviner om man ønsker det. 

 

 


smalhans økologisk kortreist sunt oslo krøsusmeny

 

Denne gangen blir det en romantisk middag for to, men stedet er allsidig og vi kunne like gjerne dratt med vennegjengen eller storfamilien. Tidligere har vi hatt med oss Freya, datteren vår på ett år. Hun elsket maten.

 

 


smalhans økologisk kortreist sunt nasjonalgastro vin drikkerKaaynern acting cool.

 

 

Hun som serverer oss kan åpenbart mye om vin, derfor stoler vi på hennes anbefaling. Vi starter med å drikke et glass Robinot Fete Em Bulles, en musserende, fruktig hvitvin. 

 

 

Kaayne: Denne hvitvinen er så god, og passer perfekt til maten. Den smaker blåmuggost og valnøtter. 

 

 

 

smalhans økologisk oslo restaurant kortreist sunt nasjonalgastro

 

 

Kålrot og comté.  

 

Anniken: For en fresh liten sak! Liker at den er laget som ravioli med puré på innsiden. 

 

restaurant oslo smalhans nasjonalgastro økologisk kortreist sunt sankthanshaugen

 

Torskekjaker.

 

Kaayne: Det er første gangen jeg har spist torskekjaker, og det blir neppe siste gangen. Torskekjakene har liksom den ekstra lille tyggemotstanden, som gjør det litt mer interessant å tygge på de. Rett og slett digg.

 

 

 

smalhans oslo restaurant sthanshaugen økologisk kortreist sunt nasjonalgastro

 

 

Gulrotsuppe "curry" med reker fra Mandal. 

Anniken: Suppen passer perfekt på en iskald vinterkveld. Skikkelig spicy og varmende. Jeg elsker god gulrotsuppe og spicy mat, så jeg ble veldig glad da denne kom på bordet.

 

Kaayne: Det jeg liker så godt med denne suppen er den nostalgiske følelsen jeg får av Thailand og Kambodsja fra jeg bodde der da jeg var liten. 

 

 


nasjonalgastro smalhans oslo kortreist mat middag sankthanshaugen økologisk

 

 

Det er en behagelig avslappet stemning i restauranten. Da vi kom var vi nesten de eneste gjestene, men utover kvelden fyller lokalet seg opp. 

 

 

 

smalhans oslo nasjonalgastro

 

 

Røstipotet a´la Barbara.

 

 

smalhans oslo nasjonalgastro

 

Hakkebøff fra kua Karla, en Grassfed Angus fra Horgen Gård. Karla er toppet med ertepuré og vaktelegg. Nydelige saker. Skikkelig grønnfarge på ertepuréen.

Kaayne: Det jeg synes er så gøy med Smalhans er at maten er såpass kortreist og økologisk at du faktisk får vite hva navnet på kua var. Heftig. Det du ser er det du får. Her virker maten ren og det er en slags rustikk atmosfære som følger med maten.

 

smalhans oslo nasjonalgastro

Venter spent på neste rett. 

 

Det som er så fint med Krøsusmenyen er at man får litt av alt. Også er det en hyggelig opplevelse å dele med andre. 

Anniken: Jeg foretrekker å spise på denne måten, fremfor at begge skulle fått en stor tallerken hver. Da hadde begge blitt sittende fokusert på hver sin tallerken. Krøsusmenyen er spennende og interessant og gir oss en felles matopplevelse.

 

 


smalhans oslo nasjonalgastro

 

 

- Okei, ett glass til da.

Det andre glasset blir La Baronne Les Lanes, en biodynamisk rødvin med aroma av mørke bær, som passer godt med hakkebøffen.

 

 

smalhans oslo nasjonalgastro

 

 

Honningbrød med norsk blåmuggost.  

Anniken: Den her er bare helt super! En nydelig overgang mellom middag og dessert.

 

 

 

smalhans oslo nasjonalgastro økologisk sunn anniken thue kaayne

 

 

Tindvedbavaroise med appelsin og tindvedsorbét til dessert. 

Anniken: Etter den krøsusmenyen skal man ha stort magemål for ikke å være mett! Denne er frisk og lett, og en perfekt avslutning på måltidet.

 

 

 

smalhans oslo nasjonalgastro matblogg økologisk kortreist sunt

 

 

 

 Vi går fra Smalhans mette og fornøyde. Vi har hatt en superhyggelig kveld med supergod mat og supergod service!

 

 

Vil du se våre andre restaurantbesøk? Klikk her.

 

 

Likte du innlegget? Gi oss en "like" eller del det med en venn, så blir vi glade! 



 

                                                                                                                                                                                  Sponset innlegg 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow