Da står vi utenfor Smalhans, gleder oss til å gå inn i varmen og spise god mat.
Nå som vi er inne i en kald og mørk vinterperiode er det fint å ha lune, varme steder å dra til, der man kan kose seg med god mat og drikke. I kveld har vi reservert bord på hygglige Smalhans ved St. Hanshaugen i Oslo. Vi bestiller Krøsusmenyen som består av 9 retter.
Maten man får servert på Smalhans er sesongbasert, sunn, hjemmelaget og lett å like. Vinen er økologisk eller biodynamisk dyrket. I tillegg serverer de noen naturviner om man ønsker det.
Denne gangen blir det en romantisk middag for to, men stedet er allsidig og vi kunne like gjerne dratt med vennegjengen eller storfamilien. Tidligere har vi hatt med oss Freya, datteren vår på ett år. Hun elsket maten.
Kaaynern acting cool.
Hun som serverer oss kan åpenbart mye om vin, derfor stoler vi på hennes anbefaling. Vi starter med å drikke et glass Robinot Fete Em Bulles, en musserende, fruktig hvitvin.
Kaayne: Denne hvitvinen er så god, og passer perfekt til maten. Den smaker blåmuggost og valnøtter.
Kålrot og comté.
Anniken: For en fresh liten sak! Liker at den er laget som ravioli med puré på innsiden.
Torskekjaker.
Kaayne: Det er første gangen jeg har spist torskekjaker, og det blir neppe siste gangen. Torskekjakene har liksom den ekstra lille tyggemotstanden, som gjør det litt mer interessant å tygge på de. Rett og slett digg.
Gulrotsuppe “curry” med reker fra Mandal.
Anniken: Suppen passer perfekt på en iskald vinterkveld. Skikkelig spicy og varmende. Jeg elsker god gulrotsuppe og spicy mat, så jeg ble veldig glad da denne kom på bordet.
Kaayne: Det jeg liker så godt med denne suppen er den nostalgiske følelsen jeg får av Thailand og Kambodsja fra jeg bodde der da jeg var liten.
Det er en behagelig avslappet stemning i restauranten. Da vi kom var vi nesten de eneste gjestene, men utover kvelden fyller lokalet seg opp.
Røstipotet a´la Barbara.
Hakkebøff fra kua Karla, en Grassfed Angus fra Horgen Gård. Karla er toppet med ertepuré og vaktelegg. Nydelige saker. Skikkelig grønnfarge på ertepuréen.
Kaayne: Det jeg synes er så gøy med Smalhans er at maten er såpass kortreist og økologisk at du faktisk får vite hva navnet på kua var. Heftig. Det du ser er det du får. Her virker maten ren og det er en slags rustikk atmosfære som følger med maten.
Venter spent på neste rett.
Det som er så fint med Krøsusmenyen er at man får litt av alt. Også er det en hyggelig opplevelse å dele med andre.
Anniken: Jeg foretrekker å spise på denne måten, fremfor at begge skulle fått en stor tallerken hver. Da hadde begge blitt sittende fokusert på hver sin tallerken. Krøsusmenyen er spennende og interessant og gir oss en felles matopplevelse.
– Okei, ett glass til da.
Det andre glasset blir La Baronne Les Lanes, en biodynamisk rødvin med aroma av mørke bær, som passer godt med hakkebøffen.
Honningbrød med norsk blåmuggost.
Anniken: Den her er bare helt super! En nydelig overgang mellom middag og dessert.
Tindvedbavaroise med appelsin og tindvedsorbét til dessert.
Anniken: Etter den krøsusmenyen skal man ha stort magemål for ikke å være mett! Denne er frisk og lett, og en perfekt avslutning på måltidet.
Vi går fra Smalhans mette og fornøyde. Vi har hatt en superhyggelig kveld med supergod mat og supergod service!
Vil du se våre andre restaurantbesøk? Klikk her.
Likte du innlegget? Gi oss en “like” eller del det med en venn, så blir vi glade!
Sponset innlegg