hits

Rtten hai med Suzanne Aabel

rtten hai nasjonalrett island sj ikke godt ekkelt ekkel hakarl brennivin susanne aabel oppskrift innlegg hvordan lage
(bilde fra wikimedia)

 

Denne gangen gjr vi en vri p nasjonalrett-innlegget. Vi pleier jo alltid lage maten selv, men det ble litt vanskelig for oss n.

Hkarl er "rtten hai", eller, det vil si fermentert hai. Haien er ndt til fermenteres fr den kan spises siden haien i utgangspunktet inneholder giftstoffer som forsvinner nr haien blir fermentert. Den graves derfor ned i bakken og ligger der og "rtner" i 6-12 uker.

Vi hadde dessverre ikke midlene til verken fange eller fermentere en hai, derfor har vi bestilt den fra denne islandske nettsiden. Nr vi frst skulle spise en rtten hai kunne vi ikke gjre det alene. Vi fikk besk av herlige Suzanne Aabel.


(bilde fra wikimedia)

Vi hadde ingen egne bilder fra Island, s dette bildet av noen islandske hester vi fant p internettet fr holde. 

Oppskrift

  • 1 pakke rtten hai
  • 1 flaske akevitt/brennivin*

*Hkarl skal tradisjonelt drikkes med den islandske spriten Brennivin, ogs kalt svartedden. Som er en type sprit med karve, men den finnes ikke p polet, og bestille den fra Island gjorde at den ble veldig dyr, nrmere 700 kr for flasken. Derfor brukte vi en god norsk akevitt som erstatning. Men, om du har lyst til bestille den uansett kan du gjre det her.

Fremgangsmte

  1. Spis hkarlen og skyll ned med akevitt uten at det kommer opp igjen, s er du en ekte mann.

Vi har vrt s heldige som har ftt med oss Suzanne Aabel p smake nasjonalretten.

Hva vi synes om maten

 Her er det bare se for seg selv hva vi synes om denne islandske delikatessen.

 

 



 

Andre kjente folk sine reaksjoner

(hentet fra wikipedia)

Chef Anthony Bourdain described hkarl as "the single worst, most disgusting and terrible tasting thing" he has ever eaten.

Chef Gordon Ramsay challenged James May to sample three "delicacies" (Laotian snake whiskey, bull penis, and hkarl) on The F Word; after eating hkarl, Ramsay spat it out, although May kept his down. May reacted with, "You disappoint me, Ramsay" and offered to do it again.

On season 2's Iceland episode of Travel Channel's Bizarre Foods with Andrew Zimmern, Andrew Zimmern described the smell as reminding him of "some of the most horrific things I've ever breathed in my life," but said it tasted much better than it smelled. He described the taste as "sweet, nutty and only faintly fishy." Nonetheless, he did note of hkarl: "That's hardcore. That's serious food. You don't want to mess with that. That's not for beginners."

Veri r a gu (bon appetit) 


 

 Likte du det du s? Del innlegget gjerne med en venn og gi oss en 'like'  

3 kommentarer

Usj, det hrtes ikke mye digg ut. Men skal man virkelig ikke ha noe som helst annet tilbehr til enn brennivin? :S Tenker for eksempel p flatbrd om ikke annet, bare for dyve smaken litt liksom..:O

Elisa: Jo, men kan selvflgelig spise det sammen med poteter, flattbrd eller andre ting. Men, dette ble gjort mest for smake p den rene hakarlen. Vi ville f frem det verste hehe.
-Kaayne

Blh :) Hehe.. hrtes ille ut :)

Ta en titt innom nye bloggen min legg gjerne igjen et spor fra deg ;)

Skriv en ny kommentar

Follow