Den beste kjøttfrie tacoen

fredagstaco kjøttfri vegetar taco bønner arla mozzarella populær mat oppskrift hvordan lage tilberede topplisten matbloggere matblogg nasjonalgastro

 

Denne oppskriften på kjøttfri taco vil få deg til å lure på hvorfor du i det hele tatt har trengt kjøtt i tacoen din. Jeg tuller ikke. Lag den og fortell oss at du savnet kjøttdeig.

 

 

 

Vi lagde små kuler av galiamelonen bare for syns skyld, men det gjør en ekstra liten vri på tacoen. Du kan kjøpe en sånn uthuler på steder som Rafens. Dette kan du også gjøre med agurk om du vil ha det på tacoen i stedet.

Ingredienser hjemmelaget tacokrydder

  • 1 ss oregano
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ss salt
  • 1/2 ss kayennepepper
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss fennikelfrø

 

Fremgangsmåte tacokrydder

  1. Knust alt sammen i en morter og ha restene på en fin glasskrukke og skriv “verdens beste tacokrydder” på. Oppbevar i en skuff, eller en hylle unna varme.

 

 

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdiglaget tacokrydder, men trust me! Denne smaker mye bedre.

 

 

Ingredienser guacamole

  • ca 1-2 ss creme fraiche
  • Innholdet fra 1 moden avokado
  • smak til med salt og pepper
  • litt saft fra en sitron, slik at guacamolen ikke blir brun

 

 

Fremgangsmåte guacamole

  1. Mos alt sammen med en gaffel

 

 


 

 

Ingredienser til resten av tacoen

  • 1 boks svarte bønner skylt i vann
  • En god del sjampinjonger delt i biter
  • 1 pose Arla mozzarella
  • ½ ts MSG-pulver. Det er en smaksavrunder. Du kan lese mer om det her. Dette får du kjøpt på blant annet grønnsaksbutikker for 20kr.
  • 1/2 galiamelon kuttet i små biter, eller annen type melon. Vi synes galiamelonen funket bra fordi det var som en søt erstatning til agurk)
  • 1 boks mais
  • 1 isbergsalat hakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • Saften fra 1 lime til å ha over tacoene
  • 1 boks taco-skjell/lefser. Jeg foretrekker tacoskjell nettopp på grunn av at det gir den knasende konsistensen som kontrast til alt fyllet.
  • 2 hvitløksfedd finhakket
  • ½ løk hakket i biter
  • 1 potte koriander som garnityr

 

 

Fremgangsmåte taco

  1. Ha de delte sjampinjongene i en pose sammen med 2 ss av tacokrydderet og 2 ss olje. Knyt posen og ris litt på den så krydderet får fordelt seg ordentlig. Legg posen i kjøleskapet og la soppen marinere i 30 min eller lenger.
  2. Varm stekepanna med litt smør, og ha i hvitløken og løken. La det steke et par min på medium varme før du tilsetter soppen.
  3. Stek soppen lenge nok til at mesteparten av vannet har rent ut av de. Så har du i tomatpuréen og steker litt til.
  4. Deretter har du i de grovhakkede tomatene på boks.
  5. La alt steke i 10 min på lav-medium varme, mens du kutter opp salaten og gjør i stand resten av bordpyntet så det blir koselig.
  6. Ha i de svarte bønnene og stek til de blir gjennomvarme.
  7. Pynt tacoen med det du vil av ingrediensene og kos deg!

 

Likte du det du leste? Trykk liker eller del innlegget med en venn, så blir vi glade!

Anniken og Kaayne

 

#taco #fredagstaco #populærmat #godt #kjøttfri #vegetar

5 kommentarer
    1. Nathalie Marie Dahl Naalsund: Du kan helt fint bruke krydderet til kjøtt også. Men det er jo også mulig å ha i halvparten kjøtt og halvparten bønner, så trenger du ikke å bruke så mye kjøtt i hvert fall.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg