hits

Oppskrift p hjemmelaget pasta med trfler

nasjonalrett italia pasta hjemmelaget tagliatelle italiensk fersk enkelt lettvint lett nasjonalgastro italias matblogg matbloggere godt hvordan lage tilberede topplisten sigurd wongraven vin rdvin trfler trffel

 

 

Denne retten har vi gledet oss til lenge. Vi har laget deilig fersk pasta med sykt dyre trfler, masse basilikum og nydelig vin til. Pasta er fenomenalt enkelt lage og krever kun 2 ingredienser; mel og egg (!).

 

 

Vi startet dagen med lage pastadeigen, siden den kunne st litt i kjleskapet og godgjre seg fr bruk. I mellomtiden tok vi en tur til Karl Johan, der kreftforeningen hadde dekket opp til lunsj for 1500(!!!) personer. 

 

(Pasta-oppskriften og anbefaling av vin fra selveste Sigurd Wongraven finner du lenger ned i innlegget.)

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sttt gjerne kreftforeningen her.

 

 

 

Ingredienser til pastaen

  • 3 egg
  • ca. 250 gram dallari semolato mel/ eller tipo 00 mel. Helt vanlig siktet hvetemel funker ogs.
  • Basilikum
  • Noen f rasp av en trffel, eller 1 ts trffelolje om du vil.
  • Extra virgin olivenolje
  • Salt
  • Revet parmesan

 

 

 

 

 

(Verdens dyreste rvare, etter den russiske beluga-kaviaren, som er ulovlig for vrig. Disse 3 klumpene med trfler p strrelsen med sm oliven kostet 325 kr(!!) p Champagneria p Mathallen). Vi fikk "heldigvis" prutet det ned til 275 kr. 

 

 

 

 

 

(Vi antar at det er slik en ekte italiener ser ut). 

 

 

Fremgangsmte

  1. Hel ut ca. 250 gram mel p en ren kjkkenbenk, lag en liten grop i melet. Knekk 3 egg og ha bde eggehvite og eggeplomme oppi gropen. Ha oppi litt salt, litt olivenolje, og ta en gaffel og begynn vispe oppi gropen hvor eggene ligger mens du kaster inn litt og litt mel. Sjekk gjerne ut denne videoen for se hvordan det gjres. Til slutt skal den seige deigen bli spass fast at du kan begynne kna den. Kna den i ca. 10 min. Pakk den godt inn i plastfolie, prv presse du all luften nr du pakker inn deigen. La den deretter ligge p kjkken benken eller i kjleskapet i minst 30 min.
  2. Om du har en pastamaskin kan du bruke den, ellers kan du gjre som oss og kjevle ut deigen med r makt. Gjr deigen omtrent like flatt som et papir. Del pastadeigen opp i breie strimler med maskinen eller bruk en pizzaruller slik vi har gjort.
  3. Kok opp vann med rimelig med salt i, og ha i pastaen. La den koke i omtrent 3-4 min.
  4. Hell pastaen over i et drslag og s tilbake i kjelen. Hell over olivenolje og blant.
  5. Ha over p tallerken, rasp parmesan og trfler over. Hell ogs litt mer god ekstra virgin olivenolje over.

 

 

 

 

 

 

 

Siden denne retten er fra Italia, et land som er stolt av vinen sin, m vi helt klart drikke en god vin til maten. Men hvilken type vin skal vi drikke?

 

 

Vi var s heldige som fikk hjelp av Sigurd Wongraven fra Satyricon, et av Norges strste black metal band, til velge vin. I tillegg til vre musiker har han sitt eget vinmerke, 'Wongraven Wines'.

 

Cue italian music...

 

 

 

 

 

Her ser du et nydelig utsnitt av hvor druene til 'Wongraven Wines' kommer fra i Piemonte. Vi er enige om at vi gjerne skulle skulle vrt der. 

 

 

 

 

 

 

 

Sigurd Wongraven: Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2014 er en godt egnet vin til retten deres. Jordligheten som er en naturlig del av jordsmonnsutrykket i Langhe passer godt til innslaget av trfler. Friskheten fra barbera druen kombinert med fastheten til innslaget av nebbiolo gir den ndvendige strukturen opp mot mat.

 
Alleanza er en fruktig type vin med fokus p friskhet som rensker godt i munnen og virker mer oppfriskende enn tyngende. Derfor anbefaler jeg den til mange typer mat, og som pastavin er den selvskreven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Takk, Sigurd! Da ble det en Alleanza Langhe Rosso vin. Og s over til pastalagingen...
 
 
 
 

 

 

 

 

Har du ikke pastamaskin, s bruker du det som er tilgjengelig. Vi har bestemt oss for en litt bredere pastatype, s da blir det nrmere bestemt tagliatelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastaen ikke henges opp til trk, du kan ogs legge den p et fat og dekke over med plastfolie s holder den seg god og saftig helt til du skal koke den. Om du lager ekstra mye fersk pasta er det ogs mulig fryse ned pastaen du ikke fikk kokt, og den smaker like nydelig etter den har blitt tint.

 

 

 

 

 

 

Kunne ikke unng skape litt lady og landstrykern-stemning p balkongen.

 

 

 

 

 

 

PS. Anniken smilte ikke p noen av bildene, derfor photosjppa vi like godt inn oppadvendte munnviker. Derav det uhndgripelige munnsrlignende smilet.

 

 I've got an offer you can't refuse.

 

 

 

 

 

 

Hva vi synes om maten

 

 

 

 

 

Kaayne: Nydelig fersk pasta, men jeg m si at jeg var litt skuffet over trflene. Jeg hadde forventet en hel himmelsk smaksopplevelse etter hva jeg har hrt om de. Det eneste jeg smakte av trflene, uansett hvor store biter jeg fikk, var egentlig nesten ingenting. Det hadde kanskje en bittelitt jordaktig-smak, men ogs en slags avrundende smak, som ikke akkurat smakte noe spesifikt. Har du lite penger vil jeg derfor anbefale deg kjpe trffeloljen som er litt kraftigere, smaker mer og koster mindre.

 

Hele pastaretten i seg selv var derimot fantastisk, og alle smakene passet godt sammen.

 

 

 

 

 

Anniken: N vil jeg bare til Italia for spise pasta og drikke vin. S godt var det. Mammma Mia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Why you'a leave me! It'sa me, Mario!

 

Buon appetito! (bon appetit!)

 


 

 

 

 

 

 

8 kommentarer

h, nam! S gy lage hjemmelaget pasta! Har aldri turt begi meg ut p det, men den oppskriften her s jo ikke s vanskelig ut! :D

Tattavkvinnene: nei, det er faktisk overraskende enkelt! :)

Mange flotte bilder :) Og pasta er FANTASTISK :) S deilig ut ❤

Haha, elsker bildene og ikke minst barten! Skulle nesten nske jeg var en flue p veggen under shooten. Ogs lysten p dra til Italia for spise pasta og drikke vin n!!

Oppdaget bloggen deres (litt for) sent i gr kveld. Ble sittende til klokka var passert 03:00 for se igjennom alt det fristende dere har laget.

For et morsomt konsept og spennende id! Er selv matinteressert og elsker prve nye retter. Er student, s er ikke bestandig tiden strekker til lage de mest tidkrevende rettene, men jeg prver nr jeg har tid.

Hvor kom denne iden fra? M si jeg fikk litt assosiasjoner til Julie Powell sitt prosjekt "365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen" der hun tar for seg oppskriftene i "Mastering the Art of French Cooking" skrevet av Julia Child.

Venter uansett spent p de neste oppskriftene!

Vera: jeg vil frst og fremst si takk for en fin tilbakemelding p bloggen. Du er genuint interessert, og det setter vi stor pris p :)
Iden begynte vel egentlig med at jeg hadde lyst til lage alle verdens nasjonalretter, bare fordi jeg trengte en liten utfordring. Det var da dama, som hadde holdt p med sin egen blogg, ville at vi skulle blogge om det.

Vi merket i starten at det ble ganske likt julie og julia filmen - som for vrig er en veldig bra film - fordi vi skulle lage s mange retter p kort tid. Vi lagde kanskje 3 retter i uken p et tidspunkt. Det ble litt vel mye, og innleggene ble liksom ikke like gjennomfrt.

Vi bestemte oss dermed med ikke gjre det til en bli-ferdig-med-det-fortest-mulig type prosjekt, men heller gjre det skikkelig gjennomfrt med stemning osv. :)

-Kaayne

Gleder meg til flge deres matreise :)

skal prve p dette i dag!

Skriv en ny kommentar

Follow