Oppskrift på hjemmelaget pasta med trøfler

nasjonalrett italia pasta hjemmelaget tagliatelle italiensk fersk enkelt lettvint lett nasjonalgastro italias matblogg matbloggere godt hvordan lage tilberede topplisten sigurd wongraven vin rødvin trøfler trøffel

 

 

Denne retten har vi gledet oss til lenge. Vi har laget deilig fersk pasta med sykt dyre trøfler, masse basilikum og nydelig vin til. Pasta er fenomenalt enkelt å lage og krever kun 2 ingredienser; mel og egg (!).

 

 

Vi startet dagen med å lage pastadeigen, siden den kunne stå litt i kjøleskapet og godgjøre seg før bruk. I mellomtiden tok vi en tur til Karl Johan, der kreftforeningen hadde dekket opp til lunsj for 1500(!!!) personer. 

 

(Pasta-oppskriften og anbefaling av vin fra selveste Sigurd Wongraven finner du lenger ned i innlegget.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Støtt gjerne kreftforeningen her.

 

 

 

Ingredienser til pastaen

 • 3 egg
 • ca. 250 gram dallari semolato mel/ eller tipo 00 mel. Helt vanlig siktet hvetemel funker også.
 • Basilikum
 • Noen få rasp av en trøffel, eller 1 ts trøffelolje om du vil.
 • Extra virgin olivenolje
 • Salt
 • Revet parmesan

 

 

 

 

 

(Verdens dyreste råvare, etter den russiske beluga-kaviaren, som er ulovlig for øvrig. Disse 3 klumpene med trøfler på størrelsen med små oliven kostet 325 kr(!!) på Champagneria på Mathallen). Vi fikk “heldigvis” prutet det ned til 275 kr. 

 

 

 

 

 

(Vi antar at det er slik en ekte italiener ser ut). 

 

 

Fremgangsmåte

 1. Hel ut ca. 250 gram mel på en ren kjøkkenbenk, lag en liten grop i melet. Knekk 3 egg og ha både eggehvite og eggeplomme oppi gropen. Ha oppi litt salt, litt olivenolje, og ta en gaffel og begynn å vispe oppi gropen hvor eggene ligger mens du kaster inn litt og litt mel. Sjekk gjerne ut denne videoen for å se hvordan det gjøres. Til slutt skal den seige deigen bli såpass fast at du kan begynne å kna den. Kna den i ca. 10 min. Pakk den godt inn i plastfolie, prøv å presse du all luften når du pakker inn deigen. La den deretter ligge på kjøkken benken eller i kjøleskapet i minst 30 min.
 2. Om du har en pastamaskin kan du bruke den, ellers kan du gjøre som oss og kjevle ut deigen med rå makt. Gjør deigen omtrent like flatt som et papir. Del pastadeigen opp i breie strimler med maskinen eller bruk en pizzaruller slik vi har gjort.
 3. Kok opp vann med rimelig med salt i, og ha i pastaen. La den koke i omtrent 3-4 min.
 4. Hell pastaen over i et dørslag og så tilbake i kjelen. Hell over olivenolje og blant.
 5. Ha over på tallerken, rasp parmesan og trøfler over. Hell også litt mer god ekstra virgin olivenolje over.

 

 

 

 

 

 

 

Siden denne retten er fra Italia, et land som er stolt av vinen sin, må vi helt klart drikke en god vin til maten. Men hvilken type vin skal vi drikke?

 

 

Vi var så heldige som fikk hjelp av Sigurd Wongraven fra Satyricon, et av Norges største black metal band, til å velge vin. I tillegg til å være musiker har han sitt eget vinmerke, ‘Wongraven Wines’.

 

Cue italian music…

 

 

 

 

 

Her ser du et nydelig utsnitt av hvor druene til ‘Wongraven Wines’ kommer fra i Piemonte. Vi er enige om at vi gjerne skulle skulle vært der. 

 

 

 

 

 

 

 

Sigurd Wongraven: Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2014 er en godt egnet vin til retten deres. Jordligheten som er en naturlig del av jordsmonnsutrykket i Langhe passer godt til innslaget av trøfler. Friskheten fra barbera druen kombinert med fastheten til innslaget av nebbiolo gir den nødvendige strukturen opp mot mat.

 
Alleanza er en fruktig type vin med fokus på friskhet som rensker godt i munnen og virker mer oppfriskende enn tyngende. Derfor anbefaler jeg den til mange typer mat, og som pastavin er den selvskreven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Takk, Sigurd! Da ble det en Alleanza Langhe Rosso vin. Og så over til pastalagingen…
 
 
 
 

 

 

 

 

Har du ikke pastamaskin, så bruker du det som er tilgjengelig. Vi har bestemt oss for en litt bredere pastatype, så da blir det nærmere bestemt tagliatelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastaen må ikke henges opp til tørk, du kan også legge den på et fat og dekke over med plastfolie så holder den seg god og saftig helt til du skal koke den. Om du lager ekstra mye fersk pasta er det også mulig å fryse ned pastaen du ikke fikk kokt, og den smaker like nydelig etter den har blitt tint.

 

 

 

 

 

 

Kunne ikke unngå å skape litt lady og landstrykern-stemning på balkongen.

 

 

 

 

 

 

PS. Anniken smilte ikke på noen av bildene, derfor photosjåppa vi like godt inn oppadvendte munnviker. Derav det uhåndgripelige munnsårlignende smilet.

 

 I’ve got an offer you can’t refuse.

 

 

 

 

 

 

Hva vi synes om maten

 

 

 

 

 

Kaayne: Nydelig fersk pasta, men jeg må si at jeg var litt skuffet over trøflene. Jeg hadde forventet en hel himmelsk smaksopplevelse etter hva jeg har hørt om de. Det eneste jeg smakte av trøflene, uansett hvor store biter jeg fikk, var egentlig nesten ingenting. Det hadde kanskje en bittelitt jordaktig-smak, men også en slags avrundende smak, som ikke akkurat smakte noe spesifikt. Har du lite penger vil jeg derfor anbefale deg å kjøpe trøffeloljen som er litt kraftigere, smaker mer og koster mindre.

 

Hele pastaretten i seg selv var derimot fantastisk, og alle smakene passet godt sammen.

 

 

 

 

 

Anniken: Nå vil jeg bare til Italia for å spise pasta og drikke vin. Så godt var det. Mammma Mia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Why you’a leave me! It’sa me, Mario!

 

Buon appetito! (bon appetit!)

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Haha, elsker bildene og ikke minst barten! Skulle nesten ønske jeg var en flue på veggen under shooten. Også lysten på å dra til Italia for å spise pasta og drikke vin nå!!

  2. Oppdaget bloggen deres (litt for) sent i går kveld. Ble sittende til klokka var passert 03:00 for å se igjennom alt det fristende dere har laget.
   For et morsomt konsept og spennende idé! Er selv matinteressert og elsker å prøve nye retter. Er student, så er ikke bestandig tiden strekker til å lage de mest tidkrevende rettene, men jeg prøver når jeg har tid.
   Hvor kom denne idéen fra? Må si jeg fikk litt assosiasjoner til Julie Powell sitt prosjekt “365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen” der hun tar for seg oppskriftene i “Mastering the Art of French Cooking” skrevet av Julia Child.
   Venter uansett spent på de neste oppskriftene!

  3. Vera: jeg vil først og fremst si takk for en fin tilbakemelding på bloggen. Du er genuint interessert, og det setter vi stor pris på 🙂
   Idéen begynte vel egentlig med at jeg hadde lyst til å lage alle verdens nasjonalretter, bare fordi jeg trengte en liten utfordring. Det var da dama, som hadde holdt på med sin egen blogg, ville at vi skulle blogge om det.

   Vi merket i starten at det ble ganske likt julie og julia filmen – som for øvrig er en veldig bra film – fordi vi skulle lage så mange retter på kort tid. Vi lagde kanskje 3 retter i uken på et tidspunkt. Det ble litt vel mye, og innleggene ble liksom ikke like gjennomført.

   Vi bestemte oss dermed med å ikke gjøre det til en bli-ferdig-med-det-fortest-mulig type prosjekt, men heller gjøre det skikkelig gjennomført med stemning osv. 🙂

   -Kaayne

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg