hits

ADOBO - Ribbe p Filippinsk vis

nasjonalrett filippinene adobo philippines national dish nasjonalgastro oppskrift hvordan lage tilberede filippinsk filippinske nasjonalretten tynnribbe botanisk hage oslo norge matbloggere matblogg godt asia asiatisk kokosnttvann

 

 

 

 

 

Adobo er egentlig en uoffisiell nasjonalrett fra Filippinene, men vi fant ikke noe offisiell nasjonalrett, derfor valgte vi denne. Det er egentlig gatemat, og lages p en utrolig enkel mte, men det tar bare litt tid. Ca 1 time og 45 min. Det er p en mte en asiatisk frikl egentlig. Alt i en gryte med hele pepperkorn og kok det en god stund til kjttet er mrt.

Denne oppskriften inneholder 2 dl(!) hvitvinseddik, men ikke vre redd. For nr kjttet kokes spass lenge, s forsvinner hele eddiksmaken. Det gjr ogs noe med kjttet som er helt ubeskrivelig. P en god mte.

 

 

 

 

Ingredienser

  • ca 1 kg tynnribbe* uten ben delt i 3 x 3 cm store biter.
  • 2 ss pepperkorn
  • 6 hvitlksfedd knust
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl soyasaus
  • 4 laurbrblader
  • 3 stk kyllinglever (kan slyfes)
  • 3 ss sterssaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 dl vann
  • Salt, vi brukte 4 klyper salt, men smak deg frem.
  • Litt rapsolje til steking
  • 7-10 sm poteter som kan dampkokes.

 

 

*Det er ogs mulig bruke halvparten kylling, eller alt som kylling i stedet for tynnribbe om du vil, men da kan det ikke koke like lenge. Hvis du ikke vil ha poteter kan du f. eks lage ris til ha ved siden av i stedet.

 

 

 

nasjonalrett filippinene adobo philippines national dish nasjonalgastro
 

 

 

 

 Fremgangsmte

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra potetene og rapsoljen. La det st i kjleskapet 1 time for marinere kjttet.
  2. Ta det ut av kjleskapet og legg i en kjele eller stor stekepanne og kok i ca. 1 time med lokket p. Ta ribbestykkene ut av kjelen og stek 5 og 5 biter av gangen p medium hy varme, slik at de fr en fin spr skorpe.
  3. Legg de deretter tilbake i en stor stekepanne sammen med potetene og kok i ca. 30-45 min til uten lokk p medium varme. Vannet skal nesten ha fordampet helt nr det er ferdig, og kjttet skal vre mrt. Bruk en sleiv for mose kyllingleverne slik at det blander seg med resten av sausen. Kyllingleverne gjr at sausen fr en mer kremete konsistens og smak.
  4. Servr med en timianstilk p toppen.

 

 

 

 

nasjonalrett filippinene adobo philippines national dish nasjonalgastro Minstemann virket visst litt sliten og lei.

 

 

Hva vi synes om maten

 

nasjonalrett filippinene adobo philippines national dish nasjonalgastro

 

 

 

Kaayne: Herregud s enkelt og s godt! WOW! Tynnribbe er definitivt ikke bare julemat for si det snn. Ser du store stykker tynnribbe eller familieribbe p salg i butikken p sommern, s sl til og kjp. Da kan du lage god adobo p sommern. Dette er kanskje en av de bedre gatematrettene jeg noensinne har smakt, ogs s enkelt lage ogs. Denne anbefaler jeg p det sterkeste lage.

 

 

 

nasjonalrett filippinene adobo philippines national dish nasjonalgastro
 

 

 

 

Anniken: Helt himmelsk! Jeg er ikke en ribbeperson, men dette smakte fantastisk godt. Veldig mrt kjtt. Var godt med poteter til og sikkert enda bedre med noe grnt ved siden av, for det ble veldig mye fett. 
 

 

Denne retten var faktisk spass god at den fikk en plass p topp 10 lista vr.

 

 

Dagen etter dro vi til Botanisk hage og spiste medbrakt lunsj i veksthuset. Deilig og varmt! Her kommer vi til tilbringe mange kalde vinterdager.

 

 

botanisk hage tyen oslo norge veksthus

 

 

 

botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

botanisk hage tyen oslo norge

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 

  



botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

 

 

Det var s fuktig i veksthuset at noen av bildene ble helt ubrukelige og noen fikk gratis filter.

 

 

 

 



botanisk hage tyen oslo norge

 

  


botanisk hage tyen oslo norge

 

 

botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

 Det var s mange sommerfugler!

 

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

Lyden av rennende vann, den fuktige tropiske luften og sommerfugler som flyr overalt. I vannet svmmer det sm fisk i forskjellige farger. Rommet lukter friskt og grnt, og det fles som om man plutselig er i en regnskog. Det er s deilig at det finnes slike steder. Og det beste av alt. Det er helt gratis!

 

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

Maten var faktisk enda bedre neste dag! 

 

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 

 



botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

botanisk hage tyen oslo norge

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 




botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

botanisk hage tyen oslo norge

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 

 


botanisk hage tyen oslo norge

 

 

 

 

Tayo'y magsikain (bon appetit!)

 

 

 

 

 

#filippinene #adobo #tynnribbe #matblogg #nasjonalrett #nasjonalgastro #godt #botaniskhage #botanisk #hage #sommerfulg #tropisk #veksthus #foss #fisker #gatemat #streetfood #visitoslo

 

9 kommentarer

det s ut som kjempe god mat! Nam!

for en nydelig liten en, smelter litt!

justneed: takk! Oppskriften er virkelig verdt prve :)

Det trur jeg fint at jeg kommer til gjre :D

Liker bloggen deres. Og hres godt ut :)

Fredrik: hres godt ut, men smaker til og med bedre. Prv den om du har tid :)

sg kjempe godt ut! likte bloggen din veldig godt! gleder meg til flge med videre :)

Skriv en ny kommentar

Follow