hits

Oppskrift p chivito - Uruguays nasjonalrett

Reklame | SUP.no

chivito national dish uruguay nasjonalrett nasjonalgastro baguette handwerk verdens dyreste sandwich indrefilet SUP i akerselva sr-amerika Annis plsemakeri mathallen matbloggere matblogg oppskrift hvordan lage

 

Ryktene sier seg at det var en anerkjent kokk i Punta del Estay, Uruguay, som hadde en kvinnelig stamgjest fra Argentina innom kafen hans. Hun ville ha det vanlige. En baguette med geit. Problemet var at han ikke hadde noe geit tilgjengelig. Han fant da heller de best rvarene han hadde p lager, og skapte da en fremtidig nasjonalrett. Chivito finnes n overalt i Uruguay takket vre denne spontane kokken, som ville imponere en sexy latinodame med en baguette.

 

Ingredienser

  • 200 gram indrefilet av storfe
  • 2 tomater i skiver
  • Salt og pepper til kryddring av indrefileten
  • 4 skiver med pancetta bacon
  • 1 rdlk kuttet i skiver
  • 1 pakke bffelmozzarella skret i skiver
  • 1 baguette, eller 3 rundstykker
  • Noen salatblader
  • 2 tomater kuttet i skiver
  • 2 egg, stekt. 3 stk om du skal ha 3 rundstykker i stedet
  • Majones, vi brukte hjemmelaget. Se oppskrift her fra Belgias nasjonalrett.

P. S. Vi kjpte vr surdeigsbaguette p Handwerk, ved Mathallen. Verdt prve.

P.S.S. Dette er kanskje den dyreste sandwichen du noensinne kommer til lage.

 

Ingredienser til chimichurri

  • 2 hvitlksfedd finhakket
  • Nesten 1 hel potte med kruspersille
  • 1 ts trket oregano
  • ts med trkede chiliflak
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 klype med maldon salt

 

indrefilet mr

 

Fremgangsmte

  1. pne baguetten og smr bde verste og nederste del med majones.
  2. Ha p salat, lkringer, tomatskiver, mozzarella og egg i den rekkeflgen.
  3. Krydre indrefileten med salt og pepper p alle sider. La den ligge ut i 30 min fr du begynner steke den. Skru panna p hy varme. Ha i smr og litt rapsolje, og stek hver side av indrefileten i ca. 15 sekunder. Det du vil ha er en brstekt indrefilet. Den blir ikke blodig selv om den er ganske r. Tenk roastbiff, men bare 1000 ganger bedre.
  4. Del indrefileten i tynne skiver og legg p baguetten med chimichurrien penslet over (fremgangsmte under).
  5. Pancettaen kan spises slik den er, men jeg anbefaler deg steke den for bli kvitt en del av fettet. Legg pancettaen p baguetten og ha p "baguettlokket". Del den i 2-3 deler, eller spis den hel om du ha vrt uten mat i flere dager.
  6. Nyt hver bit, fordi dette er eksklusive rvarer du sluker i lpet av kort tid.

 Fremgangsmte chimichurri

  1. Veldig enkelt. Bare hakk opp alle ingrediensene (ikke de flytende selvflgelig) og bland i en skl.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se p dette nydelige beistet!

 

 


 

 

 

 

 

SUP brett norge sup.no

 

 

Da var matpakkene klare. N er det bare komme seg ut for nyte vret langs Akerselva p et SUP-brett. De blses opp med en pumpe og oppbevares i en sekk. Noe som gjr det utrolig enkelt ta den med seg nesten overalt. Kurs og brett kan bde leies og kjpes gjennom SUP.no

 

  

SUP brett sup.no

 

 

 

 


 

 

Langs akerselva finner man mye rart i vannet. Denne fisken l og solte seg.

 

 

 

 

Og denne "lille" krabaten hadde lyst p en liten bit av baguetten vr. Vi var snille og ga litt da.

 

 



 

Hva vi synes om maten



Kaayne: Hadde jeg hatt mye penger ville jeg kanskje ha lagd denne retten som lunsj til jobb hver eneste dag. Siden jeg er et vanlig menneske fr jeg nye meg med spise den innimellom.

Det er kanskje greit ha kontraster ogs. En lengre periode med makrell i tomat p en trr skive, og s denne helt fortreffelige baguetten, som det nesten ikke er mulig sette ord p engang.

Det var ingen overdvende smaker. Alt hadde sin plass. Selv indrefileten og mozzarellaen fikk ikke noen privilegert smaksplass p tungen min. Samtidig kunne man smake den herlige konsistensen. Indrefileten bare smelter p tunga.


 


Med mindre du har mye penger ville jeg kanskje ikke brukt indrefilet til denne baguetten. Jeg betalte 120 kr for 200 gram. nrmere 600 kr kiloen. For den prisen synes jeg nesten man kan spise indrefileten for seg selv. 

Kort oppsummert; dette er en baguette som Gud lagde p sitt kjkken etter ha ryka litt. Den falt av kjkkenbenken hans og landet i hendene vre. Kunne ikke vrt bedre med andre ord.

 


 


Anniken: Herregud for en dag! Baguetten var helt utenomjordisk. Har ikke smakt en s digg sandwich i hele mitt liv. Den fortjener en plass hyt oppe p lista vr. Med alle de deilige ingrediensene skal det vel mye til for at det slr feil. 

Nr det gjelder padleopplevelsen har jeg funnet meg en ny hobby. Det var s utrolig befriende vre p brettet og flyte eller padle rundt i vannet. Man kan jo gjre hva man vil p det brettet - sole seg, padle rundt, gjre yoga, romantisk date med kjresten, spise middag... Jeg elsker det rett og slett!

  

 

 

Denne retten var spass god at den fikk plass p topp 10 lista vr.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 




Det har vrt en fin dag i den urbane jungelen. 

Buen apetito! (Bon appetit)


 

3 kommentarer

Herreguuuuuuuuud, det s helt sykt godt ut!

Og ikke minst ufattelig fine bilder ;-)

Felicia N.: Takk! Alt var bare helt perfekt den dagen.

Det skulle jeg gjerne likt smake!

Fine bilder :D

Skriv en ny kommentar

Follow