Oppskrift på chivito – Uruguays nasjonalrett

Reklame | SUP.no

chivito national dish uruguay nasjonalrett nasjonalgastro baguette handwerk verdens dyreste sandwich indrefilet SUP i akerselva sør-amerika Annis pølsemakeri mathallen matbloggere matblogg oppskrift hvordan lage

 

Ryktene sier seg at det var en anerkjent kokk i Punta del Estay, Uruguay, som hadde en kvinnelig stamgjest fra Argentina innom kaféen hans. Hun ville ha det vanlige. En baguette med geit. Problemet var at han ikke hadde noe geit tilgjengelig. Han fant da heller de best råvarene han hadde på lager, og skapte da en fremtidig nasjonalrett. Chivito finnes nå overalt i Uruguay takket være denne spontane kokken, som ville imponere en sexy latinodame med en baguette.

 

Ingredienser

  • 200 gram indrefilet av storfe
  • 2 tomater i skiver
  • Salt og pepper til kryddring av indrefileten
  • 4 skiver med pancetta bacon
  • 1 rødløk kuttet i skiver
  • 1 pakke bøffelmozzarella skåret i skiver
  • 1 baguette, eller 3 rundstykker
  • Noen salatblader
  • 2 tomater kuttet i skiver
  • 2 egg, stekt. 3 stk om du skal ha 3 rundstykker i stedet
  • Majones, vi brukte hjemmelaget. Se oppskrift her fra Belgias nasjonalrett.

P. S. Vi kjøpte vår surdeigsbaguette på Handwerk, ved Mathallen. Verdt å prøve.

P.S.S. Dette er kanskje den dyreste sandwichen du noensinne kommer til å lage.

 

Ingredienser til chimichurri

  • 1 hvitløksfedd – finhakket
  • Nesten 1 hel potte med flatbladet persille – finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 chili uten frø – finhakket
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • Smak til med zlatan og preben (salt og pepper)

 

indrefilet mør

 

 

Fremgangsmåte

  1. Åpne baguetten og smør både øverste og nederste del med majones.
  2. Ha på salat, løkringer, tomatskiver, mozzarella og egg i den rekkefølgen.
  3. Krydre indrefileten med salt og pepper på alle sider. La den ligge ut i 30 min før du begynner å steke den. Skru panna på høy varme. Ha i smør og litt rapsolje, og stek hver side av indrefileten i ca. 15 sekunder. Det du vil ha er en bråstekt indrefilet. Den blir ikke blodig selv om den er ganske rå. Tenk roastbiff, men bare 1000 ganger bedre.
  4. Del indrefileten i tynne skiver og legg på baguetten med chimichurrien penslet over (fremgangsmåte under).
  5. Pancettaen kan spises slik den er, men jeg anbefaler deg å steke den for å bli kvitt en del av fettet. Legg pancettaen på baguetten og ha på “baguettlokket”. Del den i 2-3 deler, eller spis den hel om du ha vært uten mat i flere dager.
  6. Nyt hver bit, fordi dette er eksklusive råvarer du sluker i løpet av kort tid.

 

 Fremgangsmåte chimichurri

  1. Veldig enkelt. Bare hakk opp alle ingrediensene (ikke de flytende selvfølgelig) og bland i en skål.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se på dette nydelige beistet!


 

 

SUP brett norge sup.no

 

Da var matpakkene klare. Nå er det bare å komme seg ut for å nyte været langs Akerselva på et SUP-brett. De blåses opp med en pumpe og oppbevares i en sekk. Noe som gjør det utrolig enkelt å ta den med seg nesten overalt. Kurs og brett kan både leies og kjøpes gjennom SUP.no

  

SUP brett sup.no

 

 

 

 

 


Langs akerselva finner man mye rart i vannet. Denne fisken lå og solte seg.

Og denne “lille” krabaten hadde lyst på en liten bit av baguetten vår. Vi var snille og ga litt da.

 

Hva vi synes om maten

Kaayne: Hadde jeg hatt mye penger ville jeg kanskje ha lagd denne retten som lunsj til jobb hver eneste dag. Siden jeg er et vanlig menneske får jeg nøye meg med å spise den innimellom.

Det er kanskje greit å ha kontraster også. En lengre periode med makrell i tomat på en tørr skive, og så denne helt fortreffelige baguetten, som det nesten ikke er mulig å sette ord på engang.

Det var ingen overdøvende smaker. Alt hadde sin plass. Selv indrefileten og mozzarellaen fikk ikke noen privilegert smaksplass på tungen min. Samtidig kunne man smake den herlige konsistensen. Indrefileten bare smelter på tunga.


 


Med mindre du har mye penger ville jeg kanskje ikke brukt indrefilet til denne baguetten. Jeg betalte 120 kr for 200 gram. nærmere 600 kr kiloen. For den prisen synes jeg nesten man kan spise indrefileten for seg selv. 

Kort oppsummert; dette er en baguette som Gud lagde på sitt kjøkken etter å ha røyka litt. Den falt av kjøkkenbenken hans og landet i hendene våre. Kunne ikke vært bedre med andre ord.


Anniken: Herregud for en dag! Baguetten var helt utenomjordisk. Har ikke smakt en så digg sandwich i hele mitt liv. Den fortjener en plass høyt oppe på lista vår. Med alle de deilige ingrediensene skal det vel mye til for at det slår feil. 

Når det gjelder padleopplevelsen har jeg funnet meg en ny hobby. Det var så utrolig befriende å være på brettet og flyte eller padle rundt i vannet. Man kan jo gjøre hva man vil på det brettet – sole seg, padle rundt, gjøre yoga, romantisk date med kjæresten, spise middag… Jeg elsker det rett og slett!

  

Denne retten var såpass god at den fikk plass på topp 10 lista vår.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

Det har vært en fin dag i den urbane jungelen.

 

¡Buen apetito! (Bon appetit)

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg