hits

FIJI - FIJIANSK KOKODA

nasjonalrett national dish fiji fijiansk fijis kokosntt kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

! Det blir ikke mer sommerstemning enn en rett fra Fiji! Kokodaen kan minne noe om cevich, men retten inneholder en del flere grnnsaker og kokosnttkrem.

For optimal tropisk flelse hr p denne remixen av en tradisjonell fijiansk sang mens du lager maten.
...

 

DJ Noiz - Noqu senikau remix

 

 

Ingredienser

  • 800 gram hvit fisk, vi brukte bonito. Det er en fisk som er i slekt med bde tunfisken og makrellen.
  • Saften fra 10 ferske lime
  • 1 dl kokosnttkrem
  • 1 gul lk hakket i biter
  • 1 chilli hakket i biter
  • 2 tomater hakket i biter
  • 1 grnn paprika hakket i biter
  • Salt og pepper
  • tilsett gjerne litt mango eller pasjonsfrukt for gjre retten mindre syrlig

 

 

nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 


Mahi mahi er n blant flere fisker fra Fiji-omrdet som egentlig kunne brukes i retten, men de var umulig for oss f tak i. (Bilde: www.guyharveysportswear.com)

 

 

nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe
nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe


 

Fremgangsmte

  1. Klem ut saften fra omtrent 10 lime, eller nok saft til kunne dekke hele fisken, i en bolle.
  2. Filiter fisken, fjern skinnet, og skjr fileten i sm biter.
  3. Legg fiskebitene i limesaften, og la det ligge og marinere i omtrent 6 timer. Om du vil ha den litt r, kan du la den ligge i bare 10 min., men da m fisken vre veldig fersk og fin. Som f. eks kveiten vi bruke i cevichen.
  4. Ha grnnsakene oppi en skl sammen med litt salt og pepper.
  5. Skill ut kokosnttkremen fra vannet. Dette skjer av seg selv hvis boksen fr st i kjleskapet en stund fr bruk. Kremen legger seg verst og vannet i bunnen av boksen.
  6. Ha kokosnttkremen over grnnsakene og de ferdigmarinerte fiskebitene.
  7. Bland forsiktig for at fisken skal dele seg minst mulig, og server i en kokosntt. Kokosntten er essensiell, ellers blir det ikke sommerstemning.

 

 

nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe
 

 

Her er en video som viser hvordan du fileterer en makrell. Annen fisk blir annerledes, men da er det bare ske opp hvilken type fisk du vil filetere p youtube.

Pass p bruke fileteringskniv om du har det.

 


nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

 

 

 


nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe
 

 

P Vulkanfisk Mathallen er de kjempehyggelige, og hjelper deg med den fisken du trenger. De har alt fra sters til eksklusiv russisk kaviar og spesielle fisker som Dorade. Er det en fisk du trenger som de ikke har er det bare kontakte dem n uke i forveien.

 


nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe
 

 

Mens du venter i 6 timer p at fisken skal marineres, kan du ta deg noe forfriskende drikke...

 

 

nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe
 

 

 ...vise litt kjrlighet til kjresten...

 

 

nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

 

...fr du tar deg en tur p stranda og nyter livet.

 

 

nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

Hva vi synes om retten

Anniken: Jeg synes dette er den absolutt beste retten vi har laget! En fantastisk mix av deilig fisk, salat, lime og kokos. Utrolig frisk og god p en varm sommerdag. Hvis man liker Ceviche vil man elske denne. Anbefaler alle prve Kokoda!

 

 

nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

Kaayne: Veldig god rett. Jeg lrte fra sist gang nr cevichen ble marinert at det var lurt skylle den av under kaldt vann etterp (anbefales heller ha i st frukt for gjre retten mindre syrlig). Selv om jeg gjorde det denne gangen var den fortsatt ganske bitter, s jeg skulle kanskje gjort det lengre. Retten var god uansett alts, men passer nok best som en forrett med noe stt ved siden av for kompensere for syrligheten, som f. eks kokosnttvann.

Man skulle tro retten ville ha en skikkelig fiskesmak, men det har den ikke. Man fr bare den gode konsistensen fra fisken og de friske smakene gjr dette til et mltid spise i sola.

 


nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

Denne retten var faktisk spass god at den fikk en plass p topp 10 lista vr

 


nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

 


nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

 

Da kana! (bon appetite)

 
 
nasjonalrett national dish fiji fijiansk kokoda fijian nasjonalgastro oppskrift recipe

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Nr jeg lager cevitche har jeg alltid litt sukker i marinaden. Og du kan jo prve ha for eksempel litt st pakistansk mango i retten. Det er med p balansere det opp!

Janni: ja, sant det! Ikke dumt i det hele tatt! Har ikke lest det noe sted, men m si at jeg er veldig med p den assa!
-Kaayne

S herlig! Glad jeg snublet over denne bloggen, ny leser

sceneteppe: takk! S fint hre. Velkommen ombord! :)

Skriv en ny kommentar

Follow