I skrivende stund regner det ute, men forhåpentligvis har vi mange varme sommerdager i vente. Selv er jeg i gang med å lade fryseren med ispinner for sommeren.
Dette er på ingen måte en oppskrift som må følges til punkt og prikke. Må innrømme at mengdene jeg skriver her ikke er 100 % nøyaktige. Anbefaler å smake på hver blanding og tilføye mer av det du føler for selv. Å lage ispinner kan være veldig enkelt, og det er utallige måter å gjøre det på. Husk at det som fryses ned mister en god del sødme, derfor er det lurt å ha i litt ekstra. Som søtning kan man bruke f.eks honning, sirup eller melis. Konsistensen blir bedre når man bruker sirup enn sukker. Sirup er superlett å lage!
Slik gjør du
Gul smoothie:
- 1 mango i biter
- ca 1/4 ananas i biter
- saft fra en halv appelsin
- 2 ss honning eller sirup
- 2 ss vaniljeyoghurt
- 1-2 dl vann
Blå smoothie:
- 1 dl kokosmelk
- 0,5-1 dl vann
- 3 ss honning eller sirup
- saft fra 1/2 sitron eller 1 lime
- 1 ss vaniljeyoghurt
- noen dråper blå konditorfarge
Rosa smoothie:
- 0,5 dl kokosmelk
- 0,5-1 dl vann
- 2 ss vaniljeyoghurt
- en håndfull bringebær
- saft fra halv lime
- 2 ss honning eller sirup
Når du har laget den første fargen har du litt i bunnen av en isform og setter den i fryseren i ca 30 min. I mellomtiden lager du neste farge og har i litt av denne etter ca 30 min. Sett tilbake i fryseren og lag siste farge i mellomtiden. Ha i det tredje laget etter ca 30 min. Vent med å sette i pinnen til isen begynner å bli fast.
La stå i fryseren i minst 6 timer.
Nytes helst i solen!
Anniken
Stilig 🙂
Så stilig! Dette må jeg prøve i sommer.
Takk, dere!
Ha en fin kveld videre 🙂
Iselin Eriksen: 😀
Torunn: Bare hyggelig! 🙂