Drikk påskeølet i nordens lengste bar

smelteverket oslo mathallen skandinavias lengste bar

 

 

I kveld besøker vi en av våre nærmeste naboer. Vi skal spise middag på Smelteverket, gastropuben som ligger i mathallens kjeller, med utsikt rett ut i akerselva. ​

 

 

 

 

 

 

Vi blir ønsket velkommen av Dimitri, en av eierne, og ansvarlig for den daglige driften av stedet. Han kommer fra Rhode Island USA, men har Sri Lankiske aner, og han har fartet mye rundt i verden. Det er noe som har satt sitt preg på Smelteverket sitt interiør og konsept.

 

 

 

Smelteverket har et spennende utvalg av fatøl og flaskeøl, både lokalt produsert og importert.

 

 

 

Smelteverket kan også skryte av å ha Oslos leeeeengste bar.

 

 

Her kan man banke hodet når man har drukket nok øl.

 

 

 

 

Helhetsinntrykket av gastropuben er at den virker veldig “internasjonal” på en måte. Det henger globusser fra taket, og alle de forskjellige ølbrikkene gir inntrykk av at det er et sted hvor folk med forskjellig bakgrunn møtes for å slappe av sammen.

 

Det første vi får servert er en sikkelig frisk ingefærdrink, Spiced shandy, og Peacock pale ale.

 

 

 

 

Til å spise starter vi med en roasted beet salad sammen med digge dadler surret i bacon på en chilisaus, eller devils on horseback som det også heter.

 

 

 

 

Kaayne: En frisk og lett salat som passer godt til ølen. Rødbetene og reddikkene har fine jordsmaker som står bra til sitrussmaken fra appelsinen.

 

 

 

 

Atmosfæren er helt klart avslappet. Smelteverket er et hyggelig sted å stikke for å ta seg noen øl etter jobb, men også et supert sted å spise god mat uten å måtte betale for mye. Det er et fantastisk sted for kollektive matopplevelser og god plass til grupper og familier. 

 

 

 

Det tar ikke lang tid før vi får servert en ny runde med spennende saker – lammepølser, steamed buns med ribbe, pita, tzaziki og hummus. 

Til maten får vi Doug Fir Logger, med humle fra New Zealand. I følge bryggeriet er det i tillegg en “chuggable” øl. Altså en øl du kan drikke i store slurker.

Kaayne: Jeg digger lammepølsene. Skikkelig saftige og gode. Omnomnom.

Anniken: Enig, men jeg synes steamed buns’a var best. Skikkelig kul konsistens på de.

 

 


 

 

Så jæsjkla mye god mat! Sjekk gjerne ut vår egen oppskrift på steambuns her.

 

 

 

Haand Krik er en skikkelig spesiell kirsebærøl. Den er helt rå sammen med sjokoladekake og is, som vi får til dessert. Det er en kriek-øl. Kriek er flamsk for kirsebær, og er øl som er laget av en kombinasjon av kirsebær og Lambic-øl. Siden Lambic øl kun er laget i Belgia kan ikke Haandbryggeriet, av juridiske grunner, kalle det for en kriek-øl. Derfor heter står det “krik”.

 

Anniken: Skulle ønske jeg ikke var så stinn. Det eneste jeg vil er å spise den deilige desserten sammen med ølen sin. 

 

Kaayne: Jeg har aldri egentlig tenkt på øl som et godt alternativ til dessert, men akkurat denne kirsebærølen fra Haandbryggeriet var så sjukt god sammen med sjokoladekaken. Man pleier som regel å ha litt søte viner sammen med desserter, som f. eks portvin og andre søte dessertviner. Men dette ølet er kjempesyrlig, og står i sterk kontrast til den søte sjokoladekaken og jordbærene. Det er nettopp det som gjør at det funker, synes jeg i hvert fall. Det er akkurat som om smakene møtes på midten. Ølen blir ikke for syrlig og kaken ikke for søt. Rett og slett smakskontraster som gjør en eller annen dans i munnen. Jeg kommer virkelig til å ta dette med videre.

 

Så, får jeg gjester på besøk til middag vil jeg poppe opp en flaske med syrlig kirsebærøl til dessert, og ikke det andre vanlige man pleier å få. Men selvfølgelig, det kommer jo an på hva man har til dessert da. Men denne ølen og en sjokoladefondant f.eks…perfekt.

 

 

 

 

Vi er så mette at vi ikke klarer å spise eller drikke opp alt. Men det var helt sykt godt alt sammen. Det er alltid trist å etterlate seg så god mat.

 

Kaaynern har løsnet på skjortekragen og brettet opp ermene. Håret er litt rufsete etter en tøff dag på jobb. Man får inntrykk av at han har en viktig jobb, men han jobber egentlig bare i barnehage. Det er jo ikke viktig. Joda det er det.

 

 

 

Kaayne: Stolen var ledig, så hvorfor ikke. Men jeg ser jo helt fjern ut på bildet.

 

Kaayne

 

Smelteverket er åpent på påskeaften (i morgen) fra kl 18:00 og til sent. Ta deg turen innom hvis du ikke er på fjellet, og nyt litt god øl her i hovedstaden i stedet 🙂

 

Fortsatt god påske!

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-75612353-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg