Verdens beste pizza lager du enkelt hjemme

Hjemmelaget pizza

 

 

 I helgen lagde vi det vi har lyst til å kalle “verdens beste pizza”.

 

Vi fikk med oss en utrolig god blåmuggost og ansjos fra Ostebutikken på Grünerløkka, og ble fortalt at den beste pizzaen de hadde smakt var med ansjos, blåmuggost og spekeskinke. Vi visste derfor nøyaktig hva vi skulle lage på søndagskvelden.

Tusen takk for tipset, Ostebutikken!

 


Ansjos og ost fra Ostebutikken på Grunerløkka.

 

 

Det første vi var nødt til å gjøre var å sette sammen pizzadeigen. Bruk fint mel. De selger som regel en pakke med mel på butikken som heter pizzamel, eller Tipo 0/Tipo 00 som har enda mer gluten i seg. Pizzamelet inneholder mer gluten for at det skal være mer elastisk. Som gjør det lettere å kaste deigen opp i lufta som en ekte italiener.

 

 Ingredienser pizzadeig

 • 1/2 pakke tørrgjær
 • 1 ss sukker
 • 2 ss olivenolje
 • 600 gram mel
 • 3 dl lunkent vann

 

Fremgangsmåte

 1.  Bland gjæret, sukkeret, vann og 100 gram av melet i en bolle. Legg deretter bollen på et varmt sted (varmekablene på badet funker fint) og la deigen hvile i ca. 15min – 1 time. Dette er for å lage en deigstarter som det heter, som får i gang bakteriefloraen i deigen, slik at den hever ordentlig bra.
 2. Etter det har begynt å boble godt i deigstarteren, ha den over i en kjøkkenmaskin, med resten av melet, og elt på lav hastighet i 10 min.
 3. La deretter deigen hvile i 10 min. før du begynner eltingen igjen mens du heller olivenoljen i en stråle, sakte oppi, mens deigen eltes.
 4. Del deigen opp i 200 grams biter. Pakk hver klump med deig inn i seg selv som en pakke, og la ligge med sømmen ned på et brett med plastfolie over. La nå deigklumpene heve til de blir dobbelt så store.
 5. Ta deigen ut, og strekk litt på den. Ryker den med én gang, kan deigen ligge å heve litt til, slik at glutenet virkelig setter seg. “Gluten” kommer av latinsk og betyr bokstavelig lim. Deigen må derfor hvile for å danne mer lim, med andre ord.
 6. Når deigen er elastisk nok, strør du litt semulegryn på arbeidsbenken for at det skal være lettere å jobbe med deigen. Så presser du ned og rundt langs kanten på deigen slik at du får det som blir skorpen på pizzaen. La den være ca. 1 cm. Press etterhvert alt inni rundingen utover. Løft gjerne deigen og plassér hendene under deigen for å la den strekke seg litt. Da blir deigen jevnere.
 7. Da er deigen endelig klar til å få på litt saus og topping!

 

 

Kaayne smiler hver eneste gang han konsentrerer seg. Det kan gjøre ting vanskelig hvis det er noe alvorlig det gjelder, og han konsentrerer seg for å få med det som blir sagt.

 

 

  

Ingredienser pizzasaus 

 • 1 flaske med gode hakkede italienske tomater på flaske eller boks.
 • 1 italiensk ansjos, de er ganske salte, og nøyaktig det vi trenger.
 • 1 finhakket hvitløksfedd
 • 2 ss smør
 • 1 klype tørket oregano
 • 1 sjalottløk delt i to
 • smak til med salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 1. Stek hvitløken blank i en liten kjele med olje.
 2. Ha i ansjosen, oreganoen og smøret. La det smelte sammen
 3. Kjør de hakkede tomatene i en blender så den blir helt smooth (tar ikke lang tid).
 4. Ha tomatene i kjelen sammen med de halve sjalottløkdelene, som kun skal koke sammen med sausen. Løken skal altså ikke på pizzaen.
 5. La det hele kok inn fra en suppe til saus. Det tar ca. 15 min. på lav-medium varme.

 

 

Freya sin pizza

 • Mozzarella – sånn ordentlige greier fra en bøffel. Du får tak i det på f.eks Gutta på haugen på Mathallen eller på St. Hanshaugen.
 • Pizzasaus
 • Fersk basilikum

 

For å lage den enkle pizzaen som vi ga til dattern vår Freya, så smører du først på pizzasausen. Deretter har du på mozzarella i biter, ikke i skiver. Ha heller ikke på for mye. La pizzaen steke på en pizzastein i ca. 5 min., eller til den ser ferdig ut.

 

Når pizzaen er ferdig ta den ut, og pensle skorpen med en god olivenolje. Strø litt fersk basilikum på pizzaen.

 

P. S. Pass på at du har hatt pizzasteinen i ovnen på full varme i 1 time før du slenger i pizzaen. Det er for å være sikker på at pizzasteinen er ordentlig varm, helt igjennom. Har du ikke en pizzastein får du kjøpt det på Rafens til 200 kr. Det er virkelig verdt det for å få den sprøe pizzabunnen. Det blir ikke det samme uten. Ellers kan du prøve å bruke en stekepanne i støpejern i ovnen.

 

 

 

 

 …og så til det vi kaller verdens beste pizza…

 

Verdens beste pizza

 • Pizzasaus
 • Mozzarella
 • Ansjos
 • God spekeskinke
 • God salt blåmuggost (vi brukte en roquefort)
 • Basilikum

 

Fremgangsmåte

 1. Pizzasaus smøres på først (ikke for mye, da blir bunnen for fuktig), deretter har du på mozzarellaen og blåmuggosten. Så har du på ansjosen og spekeskinken. Det hele stekes i ca. 5 – 6 min. på full guffe i ovnen (250-260 grader, eller så høyt det går).
 2. Ta pizzaen ut av ovnen, pensle skorpen med olivenolje, og ha på litt frisk basilikum.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
Ha gjerne på kapersene som følger med på ansjosglasset. Det gir bare enda mer smak.
 

 

Håper dere vil synes pizzaen er like god som det vi gjorde 🙂

Likte du innlegget og vet om noen som setter pris på en god pizza? Del innlegget da vel 🙂

6 kommentarer
  1. ÅÅh jeg elsker pizza og den dere lagde så kjempegod ut! Bra oppskrifter, de skal jeg prøve ut 😉 kjempebra blogg ellers også forresten 🙂

  2. Jeg har verken prøvd blåmuggost eller ansjos på pizza før, og synes det høres litt skummelt ut. Men så er jeg ikke redd for å prøve noe nytt, så kanskje jeg bare må hive meg ut i det en dag?
   Takk for tipset! 🙂

  3. Monica: det kan definitivt høres litt skummelt ut for noen, men det gir en god, saftig og helt syk fylde i smaken av pizzaen som ikke kan sammenlgnes med noe annet.
   Og hvis du ikke liker det, så har du i hvert fall prøvd.
   Spis verden før verden spiser deg 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg