Stikk hit på Valentine’s Day

ostebutikken restaurant where to eat oslo norway norge hvor å spise guide matblogg matbloggere topplisten 

 

 

 

 

En bølge av hygge, romantikk og hjemmekoslig atmosfære treffer  oss i det vi kommer inn i Ostebutikken på Grünerløkka.  Vi blir ønsket varmt velkommen av  Ingvild og Rafael. De har drevet den lille restauranten og ostebutikken sammen i 2 år nå, og det er ingen tvil om at de to legger masse kjærlighet i jobben sin. 

 

 

 

Vi sitter ved vinduet og kan ikke unngå å legge merke til at forbipasserende stadig vekk stopper og titter inn i restauranten som oser av fransk nostalgi.

Det er faktisk så fransk her at det er franskere enn i Frankrike. Ingvild forteller om kunder som har gått på restaurant i Frankrike, etter å ha spist i Ostebutikken, og blitt skuffet over manglende franskhet. 

Vi kjeder oss ikke et øyeblikk mens vi venter på mat og drikke. Vi er omringet av spennende saker og ting og oppdager stadig noe nytt å feste blikket på. Kopper og kar som henger på veggen kan man kjøpe med seg hjem. 

 

 

 

 

Det første vi får servert er en Henriot Brut Souverain. En helt nydelig champagne man kun får på glass hos Ostebutikken og Fauna i Oslo. Vi skulle forøvrig gjerne ha drukket en flaske av denne, men da hadde det nok ikke gått så bra med resten av innlegget.

 

 

 

 

 Kaayne har snakket mye om kalvebrissel i det siste, så det blir første rett.

 

 

 

 

Kaayne: Den har en deilig konsitens som gir litt motstand. Smaken kan minne om bacon, og hvem liker ikke bacon?

 

 

 

 

Restauranten/butikken er liten og intim. Vi kan snakke med den som er bak disken eller på kjøkkenet fra bordet vårt. Det er visst ikke uvanlig at gjestene havner i prat med hverandre heller. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neste glass fylles med en saftig spansk Terras Gauda som passer ypperlig til neste rett. 

 

 

 

 

Kaayne er så opptatt med å studere tallerknene at han ikke merker at andre rett har kommet på bordet, Molues Roquefort.  Joda han merket det nok, men han er interessert i tallerknene, det skal vi ikke legge bak en stol.

 

 

 

Kaayne: Å dyppe brødet i blåskjellsuppa er helt himmelsk! Da får man virkelig opplevd alle smakene på én gang. Og den friske, sitrusaktige hvitvinen står fenomenalt godt til retten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glass nr 3 er Ardosino, en fruktig og krydret rødvin fra Douro i Portugal.

 

 

 

 

Til den deilige rødvinen kommer kjøtt. Har vi plass til litt Boeuf bourguignon, daSelvfølgelig har vi det!  

Anniken: Det her er faktisk noe av det beste jeg har smakt. Full av kjærlighet. Kjøttet er helt sykt mørt. Den som serverer meg Boeuf Bourguignon etter denne har noe å leve opp til.

 

Kaayne: Denne retten smaker godt fordi det ikke bare er høyrygg av storfe i gryta. De har også lagt oppi blant annet entrecôte sammen med det andre kjøttet. Noe som gjør at retten får en litt mer kompleks smak. Bourguignonen inneholder derfor en god kombinasjon av konsistenser, og ikke minst god fylde på grunn av rødvinen i gryta. Kjøttet har badet flere timer i rødvinen, og det merkes at smaken virkelig har trukket inn i kjøttet.

 

 


 

 

 

 Siste glass. En herlig avslutning. Perfekt til ost.

 

 

 

 

 

Vi spiser litt til mens vi er i gang. Vi kan jo ikke være i Ostebutikken uten å spise ost. Vi avslutter med Ostekos, et fat med et utvalg lekre oster, husets marmelade, kjeks og nøtter. Dette i seg selv er en grunn til å ta seg en tur innom.

 

Anniken: Skulle ønske jeg ikke var så mett. Disse ostene har jeg på ingen måte lyst til å la ligge igjen på fatet. 

 


En smakfull upasteurisert brie de meaux. En chevre. En blåmuggost av ku, geit og sau. Den oransje er en Trou du Cru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rafael og Ingvild er alene om matlaging og servering i dag, men har ansatte som hjelper til på hektiske dager. Noen av de ansatte er fransktalende og tar imot bestilling på fransk om man er franskstudent som vil praktisere språket for eksempel.

 

 


 

 

Etter å ha spist ost fra Ostebutikken kommer vi aldri til å handle blåmuggost på Rema igjen, for å si det sånn. Eller brie for den saks skyld. Man glemmer liksom hva ost egentlig er når man tilpasser smaken etter den osten som ikke er så veldig god. 

 

Se på den her da..

 

 

 

 

Vi skal på date på valentinesday, men tviler på at det blir like romantisk som dette. Ostebutikken er det perfekte sted for en romantisk date.

Vet ikke helt om bildet under er så beskrivende, men vi er ikke så gode på selfies. Vi har uansett hatt en super kveld og gleder oss til å komme tilbake til Ostebutikken!

 

 

(Innlegget er sponset)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg