Gjør frokosten spennende

 

Hvis du har fulgt med på snapchatten vår (nasjonalgastro), fikk du sikkert med deg at Kaayne hadde lagd noen bagels. Mer spesifikt en fransk-inspirert bagel og en thai-inspirert. Nå skal vi gi dere oppskriften her. Vi vil også gi dere noen tips for å kunne gjøre frokosten mer spennende.

 

For å gjøre frokosten mye mer spennende, så ta utgangspunkt i at du spiser egg og bacon til frokost. Du spiser det kanskje ikke hver dag, men i hvert fall i helgene kanskje. Når du har tid, så gjør frokosten din spennende ved å utfordre deg selv til å lage en egg og bacon bagel med smaker fra et spesifikt land.

 

Men du tenker da kanskje “Å nei! Jeg vet jo ikke hva som er typiske smaker i de forskjellige landene” Hvis du gidder kan du jo søke opp nasjonalretten fra det landet du har lyst til å lage bagel til på google, for så å bruke noen av de krydrene. 

 

Ellers kan du se på dette lille jukseskjema jeg har satt sammen under:

 

 

Land Smaker
Australia Vegemite
Frankrike   Persille/timian/rosmarin, ost, vin, kraft 
Hellas Olivenolje, oregano, sitron, fetaost, rødløk
India Karri, spisskumin, ingefær
Italia   Olivenolje, basilikum, parmesan, hvitløk, tomater
Kina   Brunt sukker, sesamfrø-/olje, chili, tamari/soyasaus
Mexico Lime, chili/chipotle, tomater
Midt-Østen

Sitron, persille, kardemomme, spisskumin, mint, hvitløk

Norge Brunost, akevittgelé
Spania Olivenolje, nøtter/mandler, hvitløk, løk 
Thailand Koriander, fiskesaus, chili/sriracha, lime, vårløk, ingefær
Vest-Afrika Tomater, peanøtter/palmenøttolje, chili

 

 

 

 

På oppskriftene under skriver jeg ikke nøyaktige mengder, dere kan prøve dere fram som om det skulle vært en taco. Ha f.eks på mye av det du liker best.

 

Den franske bagelen:

  • Egg
  • Bacon
  • Bagel
  • Blåmuggost, kuttet i skriver og lagt på bagelen
  • Siden vin er en del av de franske smakene, hadde jeg lyst til å ha det på bagelen, men det blir nok ikke så godt om man heller vin rett på bagelen. Det blir kanskje litt grisete også. Vi kom derfor på at vi hadde hvitvinsgelé fra La Chambre aux Confitures, som vi skrev om her.
  • Timian
  • Persille

 

 

Den thailandske bagelen:

  • Egg
  • Bacon
  • Bagel
  • Sriracha, brukes som en sterkt ketchup, bare mye bedre.
  • Koriander
  • Limesaft som man klemmer over tilslutt
  • Hakket vårløk, som drysses på
  • 1 ts fiskesaus som stekes inn sammen med baconet

 

 

Og en bonus. Den spanske bagelen:

  • Egg
  • Bacon
  • Bagel
  • Masse hakket hvitløk som stekes inn sammen med baconet
  • Mandelmel som drysses over tilslutt. Ikke vær redd for å bruke for mye av det. 

 

 

 

 

 

 

Ikke vær redd for å eksperimentere med de forskjellige smakene. Du kan jo til og med kombinere land hvis du vil. 

 

 

Ha en fortsatt god søndag!

 

 

Likte du innlegget? Del det gjerne med en venn.

Siste innlegg