Godt nyttår!
Vi håper dere har hatt en like fin feiring som oss. Vi spiste en nydelig kalkun med en kremet meksikansk mole-saus til. Av tilbehør hadde vi waldorfsalat, rødkål, poteter med andefett, og en frisk fennikel og reddiksalat. Her har dere noen bilder fra kvelden vår.
Det er viktig å få kryddersmøret inn under skinnet så kalkunen ikke tørker ut, samtidig som det setter en nydelig smak på kjøttet.
Andefett passer perfekt til stekte poteter.
Sønnen til Eirik fikk vist rommet sitt til Freya.
Freya ble helt forelsket i denne gamle gyngehesten, som oldefaren til Eirik har snekret sammen, og som Eirik brukte når han var liten.
Vi kunne virkelig ikke ha lagd noe saftigere kalkun enn denne. Selv de magreste bitene hadde gode safter i seg.
Heldigvis var Jade en tidligere ekspert på transjering, og har jobbet med det i 5 år. Kalkunen ble mildt sagt kuttet til perfeksjon.
Audun og Jade jobber også som sommelier, så vi fikk gode viner til maten.
Vi hadde det så koselig at vi på et tidspunkt nesten holdt på å glemme at det faktisk var nyttårsaften, og at vi måtte telle ned.
Det ble noen flasker, og blant de vi kan anbefale er Blanc Foussy, som er en musserede rosé, og Juvé y Camps som er en cava. Pinot grigioen brukte vi i rødkålen.
Så godt det så ut 😀 Ønsker dere et flott år!