OM OSS

nasjonalgastro om oss matbloggere matblogg hvem vi er youtubere influencere beste bloggen i norge topplisten topplista blogglisten blogglista bloggere vi lager nasjonalretter underholdende hva er den

 

Vi er et kjærestepar som gikk tom for middagsidéer, og bestemte oss derfor for å prøve å lage alle verdens nasjonalretter ( her kan du se hvor lang vi har kommet). Vi visste nesten aldri hva vi skulle ha til middag, men nå, nå har vi det planlagt langt frem i tid.

 

Nasjonalgastro, eller @national_gastro som vi heter på Instagram (følg oss gjerne der også), startet som en ren matblogg, men har i senere tid utviklet seg til å bli en mat- og kulturblogg. Vi publiserer intervjuer, restaurantopplevelser, fakta om mat, og andre mat- og drikkeoppskrifter. Nasjonalgastro har derfor nesten blitt mer og mer som en nyhetsside om mat. 

 

Ingen av oss har kokkebakgrunn, så vi prøver oss frem med det vi mener passer best. Feiler vi totalt så går vi videre og kommer tilbake til det senere med et nytt perspektiv, og sånn fungerer det meste i det virkelige liv.

 

 

 

På denne bloggen vil du få kunnskap om både gamle og nye kokketeknikker, samt mange supergode og enkle oppskrifter du kan lage hjemme. På toppen av det hele vil du lære en dæsj geografi blandet med noe humor og fakta.

 

Vi vil at du skal lage retter du ellers ikke ville laget. Det gir deg erfaring med ukjente ingredienser, slik at du kan kombinere de med den maten du vanligvis ville spist. Vi merker at det begynner å samle seg opp en del krydder i heimen, for å si det sånn.

 

Restaurantopplevelser

Vi drar innimellom på restauranter og spiser. Våre opplevelser av stedene kan du lese under kategorien restaurantopplevelser.

Kaayne
 


 

(På kort feltarbeid i Mongolia. Her følte jeg meg dritrå!)


(Fra den tiden jeg var med i en kongolesisk geriljagjeng…Neida, det er kun et kamerastativ. Ta det med ro).

Jeg er en 31 år gammel kar som nå bor på Torshov i Oslo.

Jeg har en master innen kultur- og samfunnsfags, og skrev min oppgave om sjamanisme og hvordan sosiale medier, og internett har bidratt til å endre religionen.

Å reise er en av mine store lidenskaper. Hvis det er noe jeg hadde villet leve av, så ville det vært å reise jorda rundt og oppdage nye interessante retter. En person som er av stor inspirasjon for meg er Andrew Zimmern fra Travel Channel, som gjør nettopp dette. Han reiser jorda rundt og smaker på de rareste rettene. Drømmen hadde vært å få han hit til Norge for å ta en prat.

Som barn var jeg veldig nysgjerrig på å smake på alt mulig av mat. Jeg har alltid vært interessert i å ville lage mat, men jeg begynte ikke for fullt å eksperimentere med mat før jeg var i starten av 20-åra. Jeg har spist alt fra snegler til kenguru, struts, larver, tarantella og skorpion. Jeg er med andre ord ikke kresen eller en veganer, men har hatt perioder hvor jeg har hatt lyst til å prøve meg som en. Som en slags utfordring til meg selv.

Anniken 

 @annikenthue

Jeg er 31 år og samboer med han over og datteren vår. Har studert litt forskjellige ting, som f.eks journalistikk og kunsthistorie, og har en bachelor i religionshistorie. Ved siden av Nasjonalgastro jobber jeg som miljøterapeut i Moss. Ja, jeg pendler. 

Jeg elsker å være kreativ og vil helst dokumentere alt i verden. Interessen for mat og drikke vokser stadig, og selv om jeg er veldig langt fra å kunne kalle meg hobbykokk synes jeg det er gøy å eksperimentere på kjøkkenet, spesielt med søtsaker.

Det er viktig at mat smaker godt. Merker at jeg har blitt litt kresen i det siste. Jeg var veganer før jeg ble sammen med kjøttelskeren Kaayne, og er opptatt av at de animalske produktene vi bruker skal være økologiske.

Om nasjonalretter:

Hva vi legger i begrepet nasjonalrett:

 • Det er en viktig rett for det landet det kommer fra
 • Måltidet inneholder som regel en eksotisk ingrediens fra hvor retten kommer fra.
 • Retten blir som regel servert i en tradisjonell setting for det landet.

 

Nasjonalretter er en del av et lands identitet og selvbilde. Under oppbygningen av det europeiske imperiumet utviklet land nasjonalretter som en måte for å skille seg fra deres fiender. – om nasjonalretter på wikipedia

Kjenner du noen som ville likt denne bloggen? Del den gjerne med venner og bekjente, og ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook 🙂 og kanskje viktigst av alt; vår Youtube-kanal.

Vi har også en chilifestival som skal arrangeres i 2019; Oslo Pepper Expo. Meld deg på arrangementet her for å vise din interesse.

Har du lyst til å bidra med et innlegg? Send oss gjerne en e-post for å diskutere et innlegg; [email protected]

Kaayne & Anniken

Siden var sist oppdatert; 07.10.2018

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg