Vi har testet en fransk delikatesse – escargots, eller matsnegler på godt norsk. Til tross for at dette er relativt unormal kost i Norge er snegler vanlig å spise i flere land, som Spania, Portugal, Algerie og Marokko, og var ansett som en delikatesse helt tilbake til romertiden. Flere land i Asia bruker også snegler i mat, men andre typer enn i Europa og Nord-Afrika. Amerikanerne har faktisk dedikert en egen dag til matsneglen, og feirer National Escargot Day den 24 mai.
Det finnes forskjellige spiselige snegletyper, der konsistensen er varierende. Noen er faste og minner om blåskjell, mens andre kan være myke og slimete.
Det var ikke like lett å få tak i snegler som vi skulle tro. Da vi først fant hermetiske snegler på Jacobs, og skulle spise disse, innså vi at sneglene våre var husløse! Vi ringte til alle butikker i nærheten for å få tak i hus, men uten hell. De hørtes faktisk ganske sjokkerte ut over spørsmålet om sneglehus. Noen trodde at jeg snakket om kjeks formet som sneglehus. Tilbake på Jacobs neste dag fant vi heldigvis snegler med hus. Det eneste vi trengte å gjøre var å slenge de i ovnen og ta de ut igjen før vi skulle spise de.
Bilde fra video.
Vil du se reaksjonene våre? Vil du høre oss sammenligne sneglen med andre kryp, som edderkopp og skorpion? Se videoen under.
her var det mange flotte bilder, og jeg må også få lov til å si at dette var informasjon som jeg absolutt ikke visste. så dette var meget interresant og spennende lesning.. tusen takk for at du delte dette med meg
Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?