U. S. A. – HAMBURGER

(P.S. Dette er en utgått oppskrift. Følg gjerne denne i stedet).

Hamburgern. En rett vi alle har vært borti. Så å si alle land har sin egen vri på denne godbiten, men det er kun USA som har hamburgern som nasjonalrett.

 
 
 
 
Først ut å finne ingrediensene…
 
 
 
 

 

 
Til 2 personer
 
 
Ingredienser:
  • 250 gram karbonadedeig (ca. en halv pakke)
  • 1 egg
  • noen salatblader fra en grønn lollo salat
  • 1/2 finhakket sjalottløk
  • 1 tomat i skiver
  • ca. 50 gram blåmugg ost (helst blåmandag-osten fra den blinde ku, utrolig god og ikke altfor salt)
  • sylteagurker til å ha på burgern
  • 2 rundstykker, eller lag dine egne brioche hamburgerbrød
  • smør til steking
  • Dijon sennep til å smør på rundstykkene
  • ketsjup
  • sennep
  • salt
  • pepper

 

 

Fremgangsmåte:

  1. La kjøttet ligge ute 30 min før det stekes.
  2. Bland inn eggeplommen (ta vare på eggehviten) for emulsjonens skyld, slik at den ikke detter fra hverandre. Kna inn blåmuggost (pass på å kjøpe en som ikke er altfor salt, men hvis du kjøper en som er ganske salt trenger du ikke tilsette saltet) salt og pepper i karbonadedeigen. Oppdatering: Etter tips fra en kompis vil jeg anbefale deg å behandle kjøttet på denne måten istedet.
  3. Del rundstykkene og gjør dem klare før du begynner å steke burgerne. Ha på Dijon-sennep på nederste skive, så salatblader, sjalottløken og et par tomatskiver.
  4. Sett stekepanne på høy varme. Legg smør og vent til det blir brunt. Pass på å sette på vifte nå, fordi blåmuggosten ryker som et helvete. Legg i den ene burgern og stek i 1 min på hver side. Du vil helst ha den ganske rå, ellers er det ikke noe vits i å spise karbonadedeig. Ta den ut og legg på burgerbrødet. Gjør så det samme med den andre burgern.
  5. Skru av platen og legg i eggehviten. Stek til den blir ferdig. Del i to og legg én på hver burger. Ha på sylteagurker, sennep og ketsjup.
  6. Legg på burgerlokket og stapp maten i trynet som en ekte amerikaner. Husk å ha på “american pie” av Don McLean for å oppnå full satisfaction. ‘MURICA!!

  

Vår vurdering:

Blåmuggosten gjør virkelig dette til en god, saftig og smakfull rett. Angrer ikke på at vi valgte å bruke rundstykker som brød. Det gjør burgeren ektra crispy.

Vi kunne ikke bedt om et bedre måltid akkurat nå. Amerikanerne er heldige som har hamburgern som en nasjonalrett.

 

Enjoy your meal!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg