hits

Hawaiiansk Poke bowl

nasjonalgastro pokebowl poke bowl sushisalat sushi salat hawaii oppskrift hvordan lage tilberede matblogg matbloggere topplisten blogg.no trendy

 

 

 

 

 

Poke bowl har begynt  bli populrt her i Oslo n, og food-trucken Pacific Bowl som pleier st utenfor Mathallen pleier ha en del kunder.

Poke bowl har ingenting med Pokmon gjre, men kommer fra Hawaii og ordet "poke" betyr kutte. Poke bowl er vel egentlig det samme som sushisalat, og etter ha lest litt om det p nettet kan man egentlig ha det man selv vil av topping i en poke bowl. Derfor er de ingrediensene som str under bare veiledende, er det noe av det du ikke liker kan du bytte det ut med noe annet. Hovedingrediensen er risen, men den kan jo ogs byttes ut med forskjellig typer ris, brunris, sushi ris, jasminris osv. s lenge det er ris.

 

 

Ingredienser for lage risen:

  • 250 gram sushi-ris
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss sukker
  • 4 dl vann

 

 

Topping:

  • 300 gram Salma-laks, tunfisk eller kveite kuttet i biter
  • Vrlk kuttet i tynne skiver
  • 1 Avokado i biter
  • 1 Reddik i tynne skiver
  • Sriracha
  • Soyasaus
  • Salt
  • Sjgress delt i sm flak
  • Katsoubushi, trket tunfisk flak - litt vanskelig f tak i og ikke helt ndvendig i retten
  • Koriander
  • Sesamfr

 

 

Fremgangsmte:

  1. Tilbered sushi-ris ved skylle risen frst i kaldt vann. La den deretter ligge 20 minutter i kaldt vann. Legg risen i en kjele med 4 dl vann, kok opp og legg p lokk, skru ned varmen til lav temperatur og la den smkoke i ca. 10 minutter. Etter risen er ferdigkokt ha i sukker og riseddik.
  2. Ha fisken du skal bruke i en skl og bland inn akkurat nok soyasaus til dekke alle bitene. Ha i et par klyper og med maldonsalt, og bland sammen.
  3. Ha ris i en skl, ha deretter p fisken og resten av toppingen. Servr mens risen er varm og fisken er kald.

Hper det smaker!

 

 

pokebowl poke bowl sushisalat sushi salat nasjonalgastro middag hawaii sommermat
 

 


sriracha nasjonalgastro poke bowl sushisalat
Sriracha er et must hvis man liker maten sterk. Det er ogs godt ha litt soyasaus til. Et alternativ til sriracha er wasabi.
 

 



nasjonalgastro poke bowl hawaii sushisalat sushi salat anniken
 

 

 



kaayne nasjonalgastro poke bowl sushi salat sushisalat hawaii laks salmalaks

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow