hits

Oppskrift p klippestang med lakris



oppskrift hvordan lage tilberede lakris klippestang matblogg matbloggere godt dessert kake johan blow lakrids
 

 

 

 

 

Her om dagen fikk jeg en oppskriftspenbaring og mtte bare teste det ut. Fra utsiden ser dette kanskje ut som en helt vanlig klippestang, men p innsiden gjemmer det seg en deilig overraskelse fra Lakrids by Johan Bulow. 

 

 

 




Sponsede produkter


 

 

 

 

 

 

Du trenger:

  • 1 pose trrgjr eller 50 g gjr
  • 150 g smr
  • 5 dl melk
  • 1,5 dl sukker
  • 2 egg (det ene er til pensling)
  • 1,5 l hvetemel
  • salt lakrissirup som fyll
  • vaniljekrem som fyll
  • raw eller fint lakrispulver  til str p topp
  • perlesukker til str p toppen

 

 

 

 

 



Deig: 

  • smelt smr
  • ha i melk og gjr
  • ha i 1 pisket egg
  • ha i sukker
  • rres godt sammen
  • ha i litt og litt av melet til du har en jevn og fin deig
  • dekk til og la heve i 45 min

 

 




 

 

 

 

Som dere ser s har jeg laget litt forskjellige varianter. Men jeg har brukt den samme metoden p alle tre:

Jeg anbefaler dele deigen i 3 eller 4 stenger. Deles den i 2 fr du to store stenger som stekes i to omganger.

  • Kjevle ut deigen til (noe som ligner) et rektangel. Du kan gjerne vre perfeksjonist lage den perfekt, men jeg liker det litt koselig og uperfekt
  • Bruk en saks og klipp strimler inn mot midten p begge langsider. La det vre igjen plass p midten til legge fyll. (Angrer p at jeg ikke bare tok noen bilder av fremgangsmten)
  • Forskjellen p stengene jeg laget, er tykkelsen p strimlene. P den ene laget jeg fletter av strimlene. Du kan ogs tvinne to og to
  • Ha vaniljekrem og Lakrids-sirup  i midtgangen
  • Brett annenhver av strimlene over fyllet
  • Pensle med et vispet egg
  • Dryss Lakrids-pulver over sammen med perlesukker (jeg hadde ikke perlesukker, men synes du skal bruke det hvis du har i skapet)
  • Sett nederst i forvarmet ovn p 200 grader i 15 - 20 min. 
  • La hvile litt p kjkkenbenken fr den nytes varm og fersk <3

 

 

 

Det her var syyyykt godt!!

Anniken

 

 

 

Er du glad i lakris kan du lese mer om lakris i matlaging her.

 

 

 



 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow