Oppskrift på franske pannekaker – crêpes

frankrike france frankrikes hvordan lage enkel national dish nasjonalrett pannekaker crepes crêpes nutella nasjonalgastro oppskrift

 

Her om dagen fikk vi skikkelig lyst på crepes til kveldskos. Og det er jo en av Frankrikes nasjonalretter, så vi dro frem kamera og tok noen bilder, og dermed hadde vi et nytt blogginnlegg. Crepes er enkelt å lage, krever få ingredienser, og smaker digg. Vet du ikke hva du skal spise i kveld, så er dette svaret.

Ingredienser

  • 2 egg
  • 6 dl melk
  • 1 ts sukker
  • 200 g hvetemel
  • smør til steking
  • en klype salt
  • Nutella
  • Jordbær

 

 

 

Fremgangsmåte

  1. Bland det tørre i en bolle
  2. Ha i melken litt og litt til du får en klumpfri røre
  3. Ha i eggene og visp sammen
  4. La røren stå en time i kjøleskapet
  5. Varm opp en panne til middels høy temperatur
  6. Smelt litt smør i pannen, og stek tynne pannekaker.
  7. Serveres med Nutella og friske bær, eller annet fyll.

 

 

 

 

 

 

Kaayne: Jeg er egentlig ikke no fan av pannekaker, men dette var godt ass.

Freya: Nydelig, mamma!

Anniken: Jeg elsker crepes. Spesielt med Nutella og jordbær. Synes de ble veldig gode om jeg skal si det selv. Frankrike er heldige som har dette OG makroner som nasjonalmat. Rart franskmenn ikke er et tykkere folkeslag hehe.

 


 

 

Bon appetit!                             
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg